Bra VIK Support & Jakub Cutta om sina goda och dåliga upplevelser i VIK: ”Läste och jag vill också få chansen att säga mitt”

8 svar

 1. Göran skriver:

  Vad säger man ???
  Man tror fan det inte är sant ,Det som hänt
  Ny krävs det nog riktiga kraftsammlingar om VIK ska få ett förtroende i fortsättningen.

  Man börjar ju fundera starkt på om det inte ligger något rejält mygel bakom det här.
  När löneutbetalningarna börjar släpa redan i höstas
  Vafan har alla pengar tagit vägen ?
  Är ju ca en miljon i månaden som försvunnit ju

  Anlita Anticimex och sanera hela ABB ARENA
  NU SKALL ALLT SKIT BORT

  Men vilka vill ta tag i allt jobb ?
  Finns det BRA folk som vill ??

  Inga mer ”pajasar” som styr VIK

  Jag jämför Fan VIK s ledning med Sällskasresan
  Fägerblad har väl vart inom den branschen tidigare ?

  Och dom kör ju fys på sSällskasresan med

 2. Mr H skriver:

  VIK – I Malmös/Leksands Ekofälla?

  Som säkert många andra, vet jag inte riktigt om jag drömmer. Mardrömmar.
  Runt årsskiftet var jag på väg att säga att VIK kan vara riktigt vanskött. Det fanns tecken – för sent agerande, men också ”spekulativt betéende”. Men jag hejdade mig. Jag har inte VIKs bokslut, har ej sett balansräkningen, eller kunnat följa hur likviditeten och löpande räkenskaperna sett ut.
  Jag har trott på Fägerblad/Törngren: Fägerblad verkar hårdför på ett friskt vis.
  Men – 5 MILJONER KRONOR HAR KRUPIT UT GENOM NYCKELHÅLET!!
  Under Fägerblads vakt. Hur – ingen har sett något. Varför – ingen vet något. Inte tillräckligt i alla fall. Anar vi ekonomisk brottslighet? Bokföringsbrott? Eller är det fusk? Just nu är det relevanta frågor. Vem ska utreda det i sådana fall? Blir det ens gjort?
  Hade det varit en halv miljon – då hade man kunnat förstå att det kan gå att räkna fel. Anders Eklund gjorde dock aldrig det.
  Då är det skit bakom spakarna i sådana fall. Den ene vet ej vad den andre gör. Då har det ändå inte gått särskilt lång tid sedan Eklund slutade, och Fägerblad tillträdde. Det är inget bra tecken.
  Att låta en sportchef få göra hur han vill kan alltså ge det här resultatet.
  VIK finns inte kvar i den här serien i värsta fall. Om inget mirakel händer ekonomiskt. Jag gissar att Fägerblad och Törngren slutar inom kort. Om de inte kan trolla fram de 5 miljonerna, eller få ihop en perfekt rekonstruktion. Tungt som tusan. Licensen hänger riktigt löst. Men det ingår i arbetsbeskrivningen att ha kontroll på ekonomin.
  Det måste gå att reda ut det här. Fakta måste fram noga. 5 miljoner.
  En annan aspekt: jag äger ett företag – företaget går med förlust – då kan jag ej ta ut någon lön!! Inte mycket i alla fall.
  Om VIK går med vinst, det vill säga att man sålt och skapat resultat i tillräcklig grad, ja då kan man också ha rätt att ta ut högre lön för ett gott arbete. Lön utifrån resultat. Den frågeställningen är relevant för en sådan här typ av verksamhet. Det ser ut som att Fägerblad/Törngren ligger på ca 1,5 – 2 miljoner brutto i lönekostnader per år. Det är satt utifrån avtal, javisst. Men de här frågeställningarna borde lyftas fram i ljuset nu. De är för dyra. Särskilt med tanke på vad som nu har hänt!
  Cuttas historia här lämnar besk eftersmak. Mycket bra att han lät sig intervjuas!
  I övrigt finns de som ytterligare stryker under det jag redan sagt här tidigare: (Ctrl-klick)
  http://blogg.vlt.se/hockeybloggen/2016/03/03/backlund-jag-lider-med-fans-och-sponsorer/

  Annan mycket bra länk: http://www.svenskafans.com/hockeyzon/vasteras/ekonomisk-kris-for-vik-hockey-vad-har-styrelsen-egentligen-sysslat-med-vad-ar-det-548561.aspx
  Om bl.a. Kovals kostnader (ca 500.000:-) då kan Korhonen säkert ligga på 250′-500′: http://www.svenskafans.com/hockeyzon/vasteras/sasongen-over-for-vik-hockey-redan-innan-februari-ar-slut-en-titt-i-backspegeln-hur-548463.aspx
  (ctrl-click, el klick)

 3. Robban skriver:

  Björn Carlsson är GYNEKOLOG!

 4. MA skriver:

  How to treat a player in this way. Good luck Jakub Cutta, I suspect that you’re not revenge craving something more in this club. But this just do not happen again!

  Man undrar om spelarna spelade under någon slags protest, kanske finns mer som inte fick lön etc.

  ja detta kan ge ringar på vattnet i långtid framöver.

 5. PeGe skriver:

  Stämmer detta,vilket det säkert gör så är det riktigt illa. Hur kan man behandla klubben och spelarna på det viset? Inte bara förstör man ekonmin till katastrofnivå utan man förstör klubben rykte!

 6. Johannes skriver:

  Stärker min övertygelse ännu mer att varenda jävel ska avgå bland de som styr. Först #Räddavik, sedan #Avgåalla. Gärna en utredning också på hur man kan bränna 7 miljoner på ett år utan att veta om det. Man kokar.

 7. Johan skriver:

  Vilka inkompetens styrelsen har. De har ju gjort allt fel inte bara ekonomiskt utan även hur de har skött spelartruppen. Tror det kan bli många som får sparken när vi supportar har räddat klubben. Så oerhört besviken på klubben har blivit behandlad, de förstör VIKs rykte.

 1. 2016-11-06

  […] Vi får hursomhelst hoppas att Lundberg får bättre vård än vad Jakub Cutta enligt uppgifter fick… […]