Tufft spelschema väntar utan Lundbergs briljans & tunn målvaktsmarknad?

 

I VLT kunde inte ens Henrik Lundberg dementera att han hade något brutet ben efter överkörningen senast då Karlskogas Fredrik Höggren valde att inte bromsa.

Locket på alltså. Dålig timing att eventuellt tappa Lundberg då man tittar på spelschemat. Man möter nu lag som spelar puckarna i sidled (Timrå, Mora, Almtuna och Västervik) och det blir verkligen upp till bevis för Marcus Dahlbom att hänga med.

Dahlbom måste få självförtroende nog att våga kunna räkna med att motståndarna även passar i sidled för direktskott, och inte bara fokusera på skytten. Med Dahlbom i mål blir det extremt viktigt att VIK-försvaret tar bort passningsvägar och försöker få motståndarna att skjuta i förstaläget.

***

Om nu Lundberg blir borta en längre tid måste man titta på målvaktsmarknaden. Talade med insider som sa att den marknaden för målisar börjar tunnas ut.

Två namn som söker jobb är dock Daniel Larsson och NHL-meriterade Cedrick Desjardins. Desjardins kan vara prisvärd, men spelade bara sex matcher ifjol på grund av knäskada, ska vara billig. Sedan har vi såklart AIK:s ex-målvakt Robin Rahm och säkert några till.

Men skulle Dahlbom hitta formen från tidig försäsong skulle man kunna ta det lugnare…

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"794542925434781701";s:5:"pDate";s:19:"2016-11-04 14:12:50";}}";

6 Kommentarer

 1. Johan

  Jag är öppen berömma och kritisera spelar, det måste man våg göra och skall göra. Men tydligen trampade jag på en öm tå som inte gillar bli kritiserad, då ska man nog fundera på om det är rätt sak det man håller på med. Men att hänvisa dem som skriver kommentarer som ogillas till en annan blogg tyder bara på okunskap. Den som förlora är inte jag utan den som inte tål negativ kretik.

  1. Mikael Norén

   Om man nu är öppen för att man ska kunna kritisera och ifrågasätta på en blogg, varför kritiserar man mellan raderna att vi inte “stöttar spelare” i den första kommentaren? Men hoppas verkligen Dahlbom täpper till truten på mig och bevisar att han är redo att ta nästa steg. Jag har haft herrans många fel förr.

 2. Stefan W

  Hockeyspelare (framförallt målvakter) bedöms från match till match och Dahlbom vet det likväl som alla andra. Just nu är Lundberg inne i en fantastisk form och det vore otroligt tråkigt om en skada skulle vara orsaken till att stå över ett par matcher. Glädjande nog fick Dahlbom ett bra inhopp senast, dock är han fortfarande inte riktigt med på snabba sidledspassningar. Blir det så nu att Dahlbom står nästa match, har han alla förutsättningar att göra en grym insats!

 3. Mikael Norén

  Denna blogg handlar inte om att skriva enbart hyllningsreportage och skriva att “allt blir bra”. Vore ytterst tråkigt att läsa och skriva enbart hejaklacksartiklar, ty denna blogg vänder sig inte primärt till kompisar och släktingar till laget. Vill man bara läsa “hejaklacksartiklar” ska man inte läsa här helt enkelt.

 4. Johan

  Jag förstår inte riktigt! Dahlbom ät en bra målvakt det visade han redan förra säsongen så varför skulle han inte duga i år? Ni gör verkligen inget för att hans självförtroende ska bli bättre, när ni inte litar på hans förmåga. Jag är helt säker på att Dahlbom kommer visa framfötterna och vi får se den duktiga målvakten som finns i honom.

 5. K

  Måla Fan på väggen direkt…lika bra. Som vanligt optimistiskt bland alla supportrar.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto