Södertälje SK-VIK 0-4

Seger mot Södertälje! Och på vilket sätt sen, 4-0 på fredagskvällen och riktigt bra spel från första till sista gubben. Var detta vändningen på säsongen och början på vandringen upp ur källaren? En del talar för det, faktiskt.

VIK var skärpta från start. I ett av flera fina anfall växelspelade Gråhns och Edström där det slutade med att Edström mycket elegant serverade Gråhns nästan öppet mål sedan Gråhns vunnit kampen med Adam Hansen.

I andra perioden fortsatte VIK spela bra och Frycklund stod för ett fantastiskt solomål från egen zon. Waltin valde intressant nog att inte spela SSK:s bäste playmaker i powerplay, Fredric Weigel. Tacksamt att möta långsinta coacher ibland.

Daniel Bernhardt presenterade sig med ett välplacerat skott fram till 0-3. 0-4 kom i sista perioden efter bra PP-spel där Bergman kämpade in en lös puck framför kassen.

SAMMANFATTNING

Ibland kan det lilla göra så mycket. Med Persson tillbaka och Bernhardt plus Frycklund fick VIK hastigt och lustigt en superpotent kedja. Man kunde därmed rulla fyra kedjor i mycket större utsträckning än tidigare.

Bernhardt ser ut att vara ett fynd, stor rörlig och bra med pucken. Sällan har ett lån sett så bra ut så fort. Kemi direkt med Frycklund & Persson.

Frycklund fick äntligen en omgivning som är värdig hans fenomenala utveckling i år. Det här kan bli riktigt bra.

Lundberg i mål var åter briljant i kassen vilket ger ett lugn i egen zon. Fish börjar också komma i form efter lite skador och drev på bra i sina byten också. Johansson gjorde sin bästa match i år.

Bergman gjorde det bra som gnuggare tillsammans med Zetterberg och Andersson, en kedja som bör kunna växa med intressanta komponenter. Underbart slit vid 0-4-målet där Bergman till sist fick klubban på pucken.

På backsidan var det prickfritt och man jobbade inifrån och ut. Edström var tillbaka och fick spela hela 20 minuter direkt och låg bakom det så viktiga 0-1-målet med stor skicklighet.

Lägg till Lihagen och några bra värvningar på detta så kan det bli väldigt bra i slutändan trots allt denna säsong.

Man har nämligen det viktigaste: En första klassens målvakt.

Måtte laget bara klara sig från skador…

PUCKLIGAN:

5. Mikael Frycklund

4. Markus Persson

3. Henrik Lundberg

2. Daniel Bernhardt

1. Rasmus Edström