Södertälje SK-VIK 0-4

Match information

  • Datum:
  • Plats: Scaniarinken
  • Biljetter

Seger mot Södertälje! Och på vilket sätt sen, 4-0 på fredagskvällen och riktigt bra spel från första till sista gubben. Var detta vändningen på säsongen och början på vandringen upp ur källaren? En del talar för det, faktiskt.

VIK var skärpta från start. I ett av flera fina anfall växelspelade Gråhns och Edström där det slutade med att Edström mycket elegant serverade Gråhns nästan öppet mål sedan Gråhns vunnit kampen med Adam Hansen.

I andra perioden fortsatte VIK spela bra och Frycklund stod för ett fantastiskt solomål från egen zon. Waltin valde intressant nog att inte spela SSK:s bäste playmaker i powerplay, Fredric Weigel. Tacksamt att möta långsinta coacher ibland.

Daniel Bernhardt presenterade sig med ett välplacerat skott fram till 0-3. 0-4 kom i sista perioden efter bra PP-spel där Bergman kämpade in en lös puck framför kassen.

SAMMANFATTNING

Ibland kan det lilla göra så mycket. Med Persson tillbaka och Bernhardt plus Frycklund fick VIK hastigt och lustigt en superpotent kedja. Man kunde därmed rulla fyra kedjor i mycket större utsträckning än tidigare.

Bernhardt ser ut att vara ett fynd, stor rörlig och bra med pucken. Sällan har ett lån sett så bra ut så fort. Kemi direkt med Frycklund & Persson.

Frycklund fick äntligen en omgivning som är värdig hans fenomenala utveckling i år. Det här kan bli riktigt bra.

Lundberg i mål var åter briljant i kassen vilket ger ett lugn i egen zon. Fish börjar också komma i form efter lite skador och drev på bra i sina byten också. Johansson gjorde sin bästa match i år.

Bergman gjorde det bra som gnuggare tillsammans med Zetterberg och Andersson, en kedja som bör kunna växa med intressanta komponenter. Underbart slit vid 0-4-målet där Bergman till sist fick klubban på pucken.

På backsidan var det prickfritt och man jobbade inifrån och ut. Edström var tillbaka och fick spela hela 20 minuter direkt och låg bakom det så viktiga 0-1-målet med stor skicklighet.

Lägg till Lihagen och några bra värvningar på detta så kan det bli väldigt bra i slutändan trots allt denna säsong.

Man har nämligen det viktigaste: En första klassens målvakt.

Måtte laget bara klara sig från skador…

PUCKLIGAN:

5. Mikael Frycklund

4. Markus Persson

3. Henrik Lundberg

2. Daniel Bernhardt

1. Rasmus Edström

snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:2:"do";i:0;s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapTW:
s:198:"a:1:{i:0;a:6:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto