Södertälje värvar intressant forward och VIK avvaktar centerbehovet?

Fredrik Johanssons hittills glada comeback gör att VIK kanske inte känner sådant skriande behov att värva en center? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Så börjar de allsvenska lagen få klart i sina trupper. Södertälje fick till slut sin förstecenter (?) i Jason Gregoire. Bra meriter från NCAA men klena AHL-stats (om det ska vara en förstecenter alltså). Nu säger inte statistiken allt, men något säger den.

Trots allt har de allsvenska lagen och lagen i SHL på pappret bara mestadels lyckats värva AHL-killar med ganska klena poängsnitt, som får Tony Romanos  0,37 PPG och Kenndal McArdles 0,36 PPG att framstå som ganska starka.

Detta tyder på att det nog är fortsatt svårt och dyrt att locka över de mer beprövade AHL-killarna. Så vi får nog dämpa våra förväntningar om det blir en sista värvning av VIK. För om Fredrik Johansson fortsätter se stark ut plus fortsatta framsteg för Mikael Frycklund och Markus Kinisjärvi ser det välfyllt ut med potentiellt sett starka centrar.

Lägg till Tony Romano, Marcus Söderkvist och möjligtvis Giancarlo Iuorio och VIK har inte mindre än sex möjliga centrar redan idag. Nu är Fredrik Johansson bättre som ytter men ändå.

– Beträffande ny center så tror jag Niklas (Johansson) kommer att avvakta lite och se hur det går för Fredrik Johansson och försäljning (nya samarbetspartners och sponsorer). Det är för tidigt att säga något nu, säger klubbchef Anders Eklund till Centralen och förstärker undertecknads teorier.

Anders tyckte det var kul att det kom så många på ispremiären och berättar att man inte har sammanställt försäljningen av säsongskort än. Marknadschef Anders Berglund började tydligen jobba i går.

***

Rösta här till höger hur du tycker VIK ska agera i centerfrågan!

2 svar

  1. Dj skriver:

    Tycker man ska följa sin plan och invänta NHL lagens träningsläger. En till bra center skadar verkligen inte.

  2. Robban skriver:

    Jag personligen tycker man kan ta det lugnt med en ny center.Och i stället jaga fatt på Patrick Yetman som sägs vara på G till Björklöven.