Södertäljes seger komprimerar & vad behöver VIK efter Karlsson? #byggaVIK

 

Mats Waltin tog nog en av sin långa karriärs mest sköna segrar då hans manskap vann med 2-1 borta mot Almtuna. En förlust med dåligt spel hade nog kunnat ge stora konsekvenser. Starkt gjort efter allt som varit.

Framförallt var denna seger oerhört viktig för att laget kunde bryta den negativa spiralen (tillfälligt) och undvika att sladda i tabellen. Nu är tabellen oerhört tight igen från sista plats och uppåt mot topp-8 och vi VIK-fans kommer hållas på halster.

***

Efter Simon Karlssons entré är backsidan troligen stängd. Men vad jag förstår togs Karlssonpengarna från Markus Persson som numera avlönas av Försäkringskassan.

ByggaVIK och VIK Support jobbar vidare. Just nu är 216 000 kronor insamlat. Missa inte ByggaVIK-kvällen den 9:e december. Mer info här.

***

Men vad kan då den här sista pusselbiten i lagbygget vara? Appelgren sa tidigare att han helst ville ha en center och en ytter, förutom back då. Var är behoven störst? Så här startade man sist, men man ändrade lite i kedjorna:

 • Fish – Johansson –  Davidsson
 • Lihagen –  Frycklund – Svedlund
 • Wikman –  Jellvert –  Bernhardt
 • Zetterberg – Gråhns – Bergman (Skador: Berg (4 v bort), Andersson, Persson (säsongen slut)

Idag har ju VIK Johansson, Frycklund, Lihagen och Gråhns som en potentiellt sett stark centrallinje. Dessutom har man lånat in Jellvert som dock varit högst anonym sina två första matcher. Vid skador kan dessutom Davidsson lira center, men det är skadekänsligt.

På yttersidan är det Fish som är den klart målfarligaste. Zetterberg har också ett bra skott, men har en bit kvar att kunna sätta sig i tillräckligt många bra skottlägen.

Bernhardt bör ha en viss potential att kunna näta, men det är inte direkt skrivet i sten att han kommer göra runt 15-17 mål. Wikman har många fina egenskaper, dock svårt att veta hur pålitlig målskytt han kan vara över tid i Allsvenskan.

Bergman har viss potential men har lite svårt att sätta sig i tillräckligt många lägen, kan dock skyffla in lite returer.

Om vi tittar på playmakersidan är ju Davidsson mest framstående tillsammans med pånyttfödde Gråhns. Även Johansson ska passa bra mellan varven, liksom Svedlund och några till, bland annat Zetterberg i power play när han får tid.

Dock kanske det saknas den här playmakern som både har riktigt snabba ben och kvick tanke och som kan skapa saker på egen hand för att sedan ge någon medspelare öppet mål, som typ Marcus Nilsson (nu Färjestad, Karlskoga ifjol) eller Marcus Eriksson i Vita Hästen. Om man nu kan ha tur och hitta spelare med liknande egenskaper.

Emellertid saknas ju också någon beprövad skytt som levererat mål i power play från distans, som typ Jeremy Williams (har 8+7 på 21 matcher i Tyskland). Eller några andra målfarliga spelare som Henrik Björklund eller Alex Aleardi. Om man nu kan ha tur och hitta spelare med liknande egenskaper.

Frågan är hur ”Äpplet” tänker gällande den sista pusselbiten på forwardssidan? Rösta hur Du tänker här på siten, ny omröstning uppe.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"802650584130039808";s:5:"pDate";s:19:"2016-11-26 23:09:46";}}";

3 Kommentarer

  1. Mikael Norén

   Det var hans brorsa som heter David Bernhardt och är back 🙂

 1. Marko

  Jag har iaf fortsatt önskemål om både en back och en forward även om backsidan förstärktes med Karlsson. Förstår dock att det inte är högprioriterat nu när Mylläri är på g tillbaka. Läste om Waltin där han pratade om att en spelare som verkligen gör skillnad i HA ligger på dryga 100.000/mån och om det stämmer blir det tungt med #ByggaVIK pengarna ifall klubbens marknadssida inte lyckas med sina förehavanden. Läste lite inlägg som skrivits tidigare här och instämmer att man borde kunna hitta lite sponsorer utanför Västerås också. Vik har många fans i Eskilstuna samt Enköping som kommer och kikar på matcherna , så nog borde det finnas företag som vill synas med VIK i HA också.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Silly-mix: Hetta vore en smart värvning, Wikman & Skedung på Storhamars radar, Benkers stora tapp i Almtuna, Lukas… https://t.co/9pzA1ZpTcK

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@jaghetermathias @SeClaes @VIKFanCentral Inte kanske den mest spelande men hans karisma och ryggrad så kompenserade… https://t.co/8xxXPPIbZV

SvaraRetweetFavorit
Mathias Helsing Andersson - AvatarjaghetermathiasMathias Helsing Andersson

@martin_park021 @SeClaes @VIKFanCentral Hör inte riktigt hit, men det var nästan kriminellt av Ivve att förpassa Ja… https://t.co/YKPCC2fIN9

SvaraRetweetFavorit
Mathias Helsing Andersson - AvatarjaghetermathiasMathias Helsing Andersson

@VIKFanCentral Var ju faktiskt i VIK i u16 så, början av hockeygym i Västerås?, varit uttagen J20 landslaget etc. J… https://t.co/1ucrgpFYJu

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto