Spelarröster från Vita Hästen-matchen & scout om Oskarshamns Kirill Kabanov

VIK gjorde en okey match hemma mot allsvenska Vita Hästen under onsdagen, men föll med 1-3. Några spelarröster:

Johan Skiöld: ”Jag tycker överlag vi gjorde en helt ok match. Förutom dippen i andra perioden så tycker jag det är ett steg i rätt riktning. Samma för egen del, tycker det känns bättre och bättre, speciellt defensivt, som vi har fokus på nu i inledningen.”

Hampus Wallin: ”Det var andra matchen för oss och vi möter ett allsvenskt lag, så jag tycker att vi kan ta med oss många bra saker. De var skickligare och hade ett bättre spel än vad Arlanda hade, men vi stod upp bra och var flera stunder till och med bättre. För min egen del kändes det lite bättre än förra matchen, men det finns såklart saker man vill slipa till i sitt spel. Skönt för hela vår kedja också att alla var inblandade i målet, riktigt fint avslut av Smids. Väldigt kul med mycket folk på läktaren, det är något man som spelare känner av.”

Marcus Bergman: ”Skillnad i spelet jämfört mot Arlanda självklart, högre tempo och tuffare. Men jag tycker matcher av den här typen passar oss bättre med högt tempo. Tycker vi höll jämna steg med dem, sen fick de lite mycket tid i anfallszon ibland, men överlag bra tycker jag. Deras andra träningsmatch också, men tyckte de hade några bra sekvenser offensivt. För egen del var det absolut godkänt men det finns mycket kvar, känner mig pigg och stark i kroppen.”

***

Enligt MrMadhawk.se har Oskarshamn värvat tungt meriterade forwarden Kirill Kabanov. Ryssen gjorde närmare 30 poäng i Skellefteå i SHL ganska nyligen och kan nog bli en attraktion i Allsvenskan om allt stämmer:

– Jag har länge tyckt att Oskarshamn ofta gör några suspekta värvningar, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Men jag antar att den här tar priset. Kabanov har varit något ”att hantera” för sina tränare sedan hans juniordagar, berättelserna fortsätter efter det. Och han har sedan dess egentligen aldrig visat varför folk borde satsa på honom, eftersom han aldrig har hittat någon jämn nivå eller visat något större engagemang till att förbättra sig själv. Men kanske gör han det nu?

1 svar

 1. Johan Fägerblad skriver:

  Vabe
  2017-08-18 12:33:27
  Det var gratis inträde.

  Å fan…, är det då ändå inte lite konstigt att det trots detta ”glassiga” erbjudande nästan var 2000 VAKANTA platser i arenan???…

  Hade det kostat 60 kr eller mer att se matchen på plats höftar jag till med att det hade varit MAX 1000 personer där…..