Sportchef Zetterberg om Leksands, Modos, SSK:s & AIK:s mfl. brev: ”45 kontra 2,3 är nästintill parodi”

Zäta på centerjakt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

6 svar

 1. Alkemisten skriver:

  Intäkterna som c more får in kommer från reklam och sportpaket som tittare köper, 33% av sportpaketsköparna köper ett paket för att i första hand se ett lag i HA. Om alla dom sa upp sina avtal, skulle nog cmore dra öronen åt sig sig och fördela om avtalen om dom inte hinner konka innan, för det är så pass mycket pengar som som HA anhängarna bidrar med genom sina avtal.
  Så säg upp cmore avtalen så blir den en förändring.

 2. Pelle skriver:

  Ja Marko, skatt var en bra idé. Förbundet kan ta in ”skatt” från SHL-klubbarna med 15 mille per klubb och sen dela ut till HA och Hockeyettan. 8 mille per klubb till HA så att de kommer upp i jämna 10 tillsammans med allmosan de redan får. Sen kan ettanklubbarna få 2 mille var.

 3. Marko skriver:

  Anser precis som de flesta att fördelningen är ojämn och innerst inne så tror jag att även SHL klubbarna håller med iaf rent moraliskt. Sen kan man ju fundera ifall det annars finns andra kompensationsmekanismer som hockeyförbundet kan ta till gällande föreningarna längre ner som sedan SHL blir utan el får mindre del av. Det är väl som att betala skatt, de som tjänar mest skattar också( el kör via något skatteparadis för att slippa) . Nä, skämt åsido, det behöver fördelas på ett eller annat sätt så att de mindre klubbarna får en lite större del iaf.

 4. Vimmerbyarn skriver:

  Allt detta styrs av egoism… ”Viktigast är att vi har det bra”….Typ. Att SHL skulle få lite mer än hälften av pengarna, typ fördelningen 60-40 vore rimligt.

 5. Gurkan 63 skriver:

  Ännu mera pengar , kommer bara höja lönerna. Fördel igen är helt horibelt dumt . Lagen i SHL håller käften så länge dom spelar kvar i SHL , se Leksand inte gnällde dom så länge dom var i SHL men nu går det bra att gnälla . Har finns solidariteten bland klubbarna i Sverige? Hur många bra spelare producerar SHL lagen? Hela modellen är urvattnat.Spelare i Allsvenskan har klasuler i kontrakten som ger dom rätt att bryta kontrakt om något lag i högre division vill ha dom bara det är helt galet .Det finns många åsikter om deta ämne dags att alla klubbar går samman och sätter ner foten , det är klubbarna som bjuder på underhållningen det är lagen som äger produkten så sätt hårt mot hårt eller skapa en egen liga och eget förbund som jobbar för allas klubbars intressen oci inte bara för SHL….

 6. Börje Andersson ishockeyarbetare sedan 49 år skriver:

  SHL-lagen håller på att såga av den gren dem sitter på.Kolla bara på varifrån spelarna kommer.