Svedlunds mål gav seger med nödrop för blekt VIK mot de kaxiga nykomlingarna Pantern

Fish är ett av få glädjeämnen just nu. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Den spelmässiga formen är fortsatt minst sagt blek. Resultatmässigt vände det dock då VIK lyckades vinna mot kvarterlsaget Pantern med 3-2 på lördagseftermiddagen.

Första två perioderna var ytterst intetsägande från VIK:s sida. Det blev inte heller bättre av att Eddie Davidsson fick ledas av plan efter en rejäl smäll. Men tack vare Uotilas första mål i VIK och Christopher Fishs fortsatta bravur och sniperegenskaper ledde VIK med 2-0 efter första.

I andra reducerade Panterns spjutspets Pontus Netterberg till 2-1 och VIK hade det svårt. I början på tredje gjorde 28-årige Johan Molldén sitt första mål någonsin i Allsvenskan, efter en karriär i ettan och division 2 (!), fram till 2-2.

VIK-klacken som bitvis var högröstad lyfte VIK i tredje och hemmalaget gjorde flera bra saker. Det var inte orättvist då briljante Fish förvaltade bra förarbete av Myttynen vilket gav Svedlund friläge efter 56 minuter och den hårt arbetade Arbogasonen visade äntligen kyla och satte sitt fjärde mål på 72 allsvenska matcher. Seger 3-2.

Sammanfattning

Spelmässigt var det bitvis riktigt svagt. Samtidigt måste man berömma Pantern som är ett hårt arbetande, välcoachat och kaxigt lag. Pågarna kom hit helt utan respekt och stod och skrek på domaren från båset vid varje kontakt.

Vi kan konstatera att VIK fortsatt har mycket att jobba på. Spelet kuggar inte i överhuvudtaget och det är långsamt och omständligt. VIK-spelarna är alltför ofta utspridda över hela isen.

På individnivå finns dock flera positiva signaler. Cutta gjorde en ny strålande match och tjecken går från klarhet till klarhet efter en anonym start i VIK. Urbas är fortsatt ett orosmoment för motståndarna varje byte, men behöver nog Fredrik Johansson för att kunna producera.

Mylläri såg fräschare ut än på länge och backen är kanske redo att ta nästa steg och fortsätta utvecklas på denna nivå.

Matchens lirare var dock Fish som är rörlig, orädd och skapar saker genom sin fina förmåga att täcka pucken och samtidigt röra fötterna. Det luktar faktiskt topp-6-forward om Fish mellan varven.

Vi får inte glömma att Fish fortfarande bara är 22 år och är i åldern då utvecklingen kan ta fart fort. Fish har nu redan slagit sitt målrekord på seniornivå med fem mål på 22 matcher.

Lantosi gjorde några bra passningar, viktigt att slovaken fortsätter mogna i spelet med puck. Zetterberg har lyft frekvensen på benen men fick tidsnöd vid skottlägen och missade eller hafsade iväg flera skott. Behöver komma in i det allsvenska tempot lite till innan det enligt uppgift fina skottet hinner avlossas.

Lihagen och Sorkin gjorde några bra saker, men även några mindre bra saker. Måste helt enkelt bli bättre. Williams är lite ur form, liksom resten av laget.

På backsidan blandar Uotila och ger ordentligt. Finländaren blev rejält bortvänd före Panterns 2-2 mål. Larsson är också fortsatt ojämn men fick ändå spela 14.21. Lite märkligt att man matchar Cook (8.37) så sparsamt, amerikanen bör ju ha spetspotential innerst inne och lär behöva mer istid för att få chans att plocka fram den.

Till sist hopar skadeproblemen sig på forwardssidan. Davidsson klev av och Berg kom inte ens till start. Lägg till Johanssons segdragna skada och NJ bör nog åtminstone försöka fixa något SHL-lån till kommande tuffa matchperiod. Annars ser det extremt tunt ut på den redan från början något magra uppsättningen av A-lagsklara forwards.

Västerås tre stjärnor:

1. Fish

2. Urbas

3. Cutta

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/6341347ebbe99afcfcb41357089e5795/tumblr_nxa7axEQzV1rz48fvo4_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. SmörgåsGurka

    Bra matchrapport – som vanligt – Micke! Jag måste nog ändå säga att vinsten i sig var det viktigaste idag. Fyra rakar förluster gör sitt mot självförtroendet i laget – vilket jag tror förklarar det fortsatt knackiga spelet – men denna seger, även om det satt långt inne, kan nog lyfta VIKspelet redan till nästa match.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto