Tamt Västerås avklädda av ett Västervik som inte behövde förta sig

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Vad händer i VIK Hockey? Ytterligare ett lag från ”ingenstans” har sprungit om VIK med råge. VIK föll mot Västervik med 1-4 på tisdagskvällen. Att vara VIK-supporter har nog knappt varit tristare.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

VIK orkade inte samla kraft och koncentration kväll heller. Tyvärr. Tyvärr. Orden från Christer Olsson, då han tidigt sa att laget vid flera bortamatcher inte hade energi en kampmoral nog, ekar. Då man låg man sist men hade ändå svårt att tända till?!

Bitvis försökte laget ikväll, men då brast istället kompetensen. Ingen bra mix.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Nu är ju Västervik ett bra lag men att de knappt skulle behöva bli svettiga var det nog få som trodde. Lånen visar inte överdriven gnista eller kompetens heller tyvärr.

Det är svårt att se någon identitet på detta lag förutom att man kollapsar och ställer upp en köttmur med fem man på bortaplan.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Visst har man drabbats av skador, men handen på hjärtat, det gör alla lag och bra lag kommer över det.

Det svider att laget trots sin höga budget, trots alla bortförklaringar, får ut så otroligt lite av spelet. Tuffa frågor måste ställas kring taktik, uppladdning och hur tränarna peppar sina lirare. Sedan är det ju såklart spelares ansvar att vara redo att spela.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Som det ser ut nu blir det Södertälje och Västerås som kommer få kvala neråt i vår – om man nu inte kan få gruppen att höja sig, dels genom värvningar och dels genom att man hittar nycklar för att få dem mer redo till kamp och kunna slå passningar på mer än någon meter.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Problemet är dock att lagets kärna består av misstänkt många snälla killar som hellre vänder andra kinden till. Kritiserar man dem i en artikel, efter 100 positiva artiklar, tappar man vissa följare. Det säger något om en country-club-mentalitet.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hoppas spelarna täpper till truten på mig efter dessa rader och knyter näven, ty jag tror många kan lite bättre än så här, och att Appelgren till sist kan förstärka laget.

Då ligger vägen öppen till en troligen bättre satsning nästa säsong med bättre förutsättningar ett år längre bort ifrån den förra VIK-ledningens sorgliga och ödesdigra inkompetens och ekonomikatastrof.

7 svar

 1. Patrick skriver:

  Äpplet, är för seg måste agera nu innan de är försent. Lyfter frågan igen. Vad gör ledningen för att jobba in pengar?? Dem kan ju inte bara sitta och vänta på att supporters ska komma med pengar. Bra fråga varför 2 sportchefer när ekonomin är usel? Jag tror att dem som besluta de kände trycket utifrån att anställa Zäta ( inget ont om han) ”hemvävt”. Har hört att Hammar gick för att han inte fick köra sitt upplägg, tränarna ville styra de på sitt sätt men Äpplet var nog glad för de, en lön mindre. Vet du nått om de Mikael! Tror att Äpplet saknar handlings kraft, ska väntas, ha tålamod, och helst vara svenskt, men det är ju stört omöjligt ska dem få in nå nya spelare så måste de vara importer men Äpplet har ju som krav att han ska ha sett spelaren live. Nej detta ser mörkt ut, lite otur också med skada på fel spelare. Undra hur många som kommer på fredag.

 2. Marko skriver:

  Det är väl möjligt att Appelgren får börja höra med Jacobssons agent om Kookoo kan tänkas släppa honom kring jul. De har jäkligt många matcher kvar men Kookoo har nu börjat tappa och kan få svårt att nå slutspel om de inte börjar vinna lite mer. Han bör ju kunna vara tillgänglig för ca 250k för ett 4 månaders kontrakt. En back kommer dock inte att räcka men VIK bör nog kunna presentera något inom ett par veckor. Vore trevligt om sponsorerna också kunde stötta upp med en spelare i tillägg till #ByggaVIK. Dvs en summa på 500k borde med lite flyt räcka till 2 bra spelare som räddar säsongen.

 3. Ronny skriver:

  Jag tycker att det syns tydligt var bristerna ligger. När de koncentrerar sig på försvarsspel på bortaplan har inte forwards ork att producera framåt, de måste hela tiden hjälpa till bakåt. När de försöker spela mer offensivt på hemmaplan syns det på en gång att inte backsidan räcker till. För lätta backar ingen som kan få undan en motståndare. Varför producerar inte Fredda? Givetvis för att han får lägga allt krut på att hjälpa sina backar. Jonsson tillbaka och värva in två rejäla backar då kan VIK undvika negativt kval och forwards kan göra det de ska nämligen producera framåt.

 4. Jimma skriver:

  Sitter och funderar om klubben var lite för lojala med dem gällande kontrakten hade det inte vart bättre att säga upp alla avtal och förhandla om med spelare för som Äpplet sa så var ju 5-6 miljoner redan upptagna av budgeten när han kom in som sportchef.
  Hade vi kunnat få mer för dem 8 miljoner som finns i budgeten?

 5. Johan skriver:

  Börjar bli dax att agera , kan inte sitta lugn i båte hur länge som helst. Tror att med denna trupp så kommer vi få det väldigt svårt i ett eventuellt kval och med att missa kvalet och ramla ner i ettan innebär sannolikt ännu sämre ekonomi. Så gör något nu, gärna redan denna vecka. Det måste finns sponsorer som kan ställa upp nu när det behövs. Känns verkligen uppgivet som supporter.

 6. Freddan skriver:

  Mikael, har du någon info kring ekonomin just nu? Att den är svag vet vi, men ett par illavarslande tecken på att det är värre än så är att den rutinerade backen nu helt tycks ha glömts bort. Även vd’n har det väl inte hänt något med (om jag inte missat något).

  Lite efterklok-varning, men ser man t ex på att det inte blivit någon rutinerad back så måste man ifrågasätta nuvarande styrelses beslut att tillsätta en så stor ’ledarstab’. Tänker på två sportchefer och två rätt namnkunniga tränare. Två av dem har ju varit huvudtränare i SHL… Vet du något lag på denna nivå som numer har en så stor och namnkunnig ledarstab..?

  Känns som en tveksam prioritering när laget har så uppenbara brister i pondus bland backarna och målskytte framåt.