Tankar efter Leksand och inför Karlskrona & Cederberg om utlåningen till Köping

Jesper Cederberg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På onsdagskvällen väntar Karlskrona hemma. För första gången sedan den historiskt snöpliga SHL-kvalsförlusten våren 2015 är KHK i Västerås igen.

KHK har sålt en av sina bästa spelare Matt Carey till Rögle, samtidigt som man enligt uppgift signat lokalkonkurrenten Tingsryds Hannes Johansson till nästa säsong. Affärer som rört upp mycket känslor.

KHK är ett helt okey bortalag då man tagit 24 poäng utanför Blekinge. VIK har dock varit väldigt hemmastarka i år och man snittar 3,5 mål per match i ABB Arena, vilket är bäst av alla hemmalag.

Senast mot Leksand fick kedjan med Fredrik Johansson, Frycklund och Benker sitt definitiva genombrott. Om kedjan med Zetterberg, Östman och Bergman kan fortsätta som under sin bästa tid blir VIK mycket svårslaget med två så eminenta kedjor.

Frågan är hur man ska värdera storspelet mot Leksand. Enligt vissa var trots allt inte Leksand speciellt formstarkt rent spelmässigt trots sina tre segrar innan VIK-matchen då man inte direkt imponerade i dessa vinstmatcher.

Roger Melin såg bekymrad ut i Västerås. Kanske insåg han att jobbet i Dalarna inte blir riktigt lika glassigt som han kanske trodde.

Vi kommer dock snabbt bli varse om VIK verkligen har hittat storformen igen mot alltid lika svårspelade KHK.

***

Inför denna match har VIK lånat ut centern Jesper Cederberg till ett Köping som gjort det mycket bra i AllEttan Norra.

– Såklart vill jag vara med grabbarna i Västerås och lira men när situationen är som den är så känns det bra att få komma till Köping och få matchtid, säger Jesper till bloggen.

– Detta gynnar båda parter. Min säsong har väl varit upp och ner än så länge men jag tror att det är på väg att vända för egen del. Det som är sagt är att jag ska lira onsdag med Köping och sen utvärdera hur det blir framöver.

Vad vill du främst förbättra?

– Jag vill vara mer stabil och jämn över fler matcher. Vara en man kan lita på när matcher ska avgöras främst när vi ska hålla tätt bakåt, säger Jesper som har 0+4 på 29 matcher i HA.