Tankar om att Zäta glädjande nog fått medel för att öka truppens slagstyrka i detta ovanligt fina utgångsläge

Som vanligt bra besked och raka puckar från VIK-ledningen under måndagen. Sportchef Patrik Zetterberg berättade då att han fått medel att värva för på VLT.se:

– Jag har en peng som jag har fått ett okej på (att värva för). Sen är det så att styrelsen vill vara involverad i det jag gör.

Sportchefen är inne på hur beroende offensiven varit av toppcentern Kalle Östman (som missat två matcher) och lagets två bästa kedjor. Sportchefen konstaterar dock det som alla redan vet, att marknaden är väldigt tunn.

Hursomhelst är detta en väldigt bra signal att man är riktigt seriösa i att avsluta denna säsong på bästa sätt. Detta visar truppen, fans och samarbetspartners att det är allvar att ta till vara på detta ovanligt fina utgångsläge inför SHL-kvalen.

Som bloggen var inne på förut har VIK sedan år 2000 bara varit bättre än trea två gånger i Allsvenskan. Om vi ska läsa mellan raderna är det nog en vass center som Zäta först och främst kanske är ute efter, plus kanske någon breddback.

Centralen talade med källor vad som finns på marknaden. En källa menade att SHL-lag kommer släppa spelare på lån, men samtidigt att trenden är att de allt rikare SHL-lagen vill ha så breda trupper som möjligt.

En annan källa talade om att vissa lag i KHL och finska SM-Liiga, som inte har något att spela för, snart på allvar kommer börja släppa spelare. Även om VIK inte har förstatjing där såklart ger det ju ringar på vattnet.

***

Bloggade presenterade i mitten på januari några namn här och här som då var tillgängliga, och det har rört på sig lite där, men flera namn finns nog fortfarande kvar som några få exempel på vad som finns där ute:

Josef Hrabal – 33-årig välväxt tjeckisk back. Tidigare en kort sväng i Modo i SHL. Landslagsmeriter från så sent som 2016. Nu i Pardubice i tjeckiska ligan. Gick till Vitkovice.

Jeremy Morin – 27-årig amerikansk forward. Rightare som tidigare bitvis gjort mycket mål. NHL- och VM-meriter. Dock studsat runt i många lag och länder på sistone. Bara tre matcher i år i AHL.

Tomas Netik – Tjeckisk veteranforward, 36 år. Tidigare bra produktion i KHL och en sväng i Växjö 2012. Nu i Kosice, Slovakien, 6+18 för 24 poäng på 30 matcher. Gick till Innsbruck

Jared Gomes – 30-årig kanadensisk forward med några solida AHL-säsonger plus färsk rutin från spel i Europa. Poängkung nu i svaga schweiziska andraligalaget Winterthur trots få matcher.

Mitja Robar – Slovensk veteranback som spelade OS 2018. Tidigare Oskarshamn och en del meriter från tyska toppligan. Lirar just nu i den respektabla österrikiska ligan. Men nyligen 36 år fyllda…

Blair Jones – Den store kanadensaren på 32 år har 132 NHL-matcher på meritlistan. Rightare och forward som gjort en hel del poäng i AHL och solida säsonger i Tyskland.

6 svar

 1. Bozo skriver:

  Vad finns det för möjligheter att ta in spelare från Ettan? Topplagen där lär väl inte släppa utan att få en överdrivet stor check.

 2. VIKarn skriver:

  Nä, namnen du nämner ovan känns ointressanta.
  Ta inte hit nån som bara vill förlänga säsongen, för tjäna lite extra.
  Nä ska vi ta hit nån så ska det vara nån som vill kämpa för att ev få kontrakt även nästa säsong.
  Ingen idé att ta hit gamla avdankade lirare som inte brinner för uppgiften.
  Känns som vi har provat det förr, på NJ’s tid.

  • PeGe skriver:

   ”Känns som vi har provat det förr, på NJ’s tid.”

   Exakt så men tror och hoppas att Zäta har ett annat tänk. Kan ju bara hylla för det jobb han hittils har gjort.

 3. Bozo skriver:

  Kinisjärvi?

 4. Bozo skriver:

  Låna Holmberg eller rädda Hästens ekonomi och ta in Marcus Eriksson.

 5. Gurkan 63 skriver:

  Vetefan om det är någon idé att värva nu ? Enligt mig så ska man värva så gör det tidigare . Helst inga transatlander och inga gammla spelare. Böst att värva Svenska spelare. Att ta in någon på nån från SHL tror jag inte på för dom är inte bättre än det vik redan har. Så lär mig drömma och än dom skulle göra skilnad är Patrik Berglund och skulle nog spela gratis . 😊👍