Tänkbar lagskiss samtidigt som Södertälje redan börjat presentera flera spelare – uppenbara nycklar blir att hitta ny förstecenter & minst en riktigt spetsig högerskytt

"Lugne" storliraren och poängmaskinen Anton Svenssons inträde kan bland annat tillsammans med signeringen av Alexandre Lavoie betyda att VIK är på väg att byta lite spelsätt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Vi väntar på nyheter eller skvaller med stor tillförsikt. Tänkbar forwardsskiss just nu i lagbygget 21/22:

Kloke Tobias Bössfall hade en väldigt nykter och rak analys i radion där den tidigare målvakten strök under vikten av att VIK bygger ett puckskickligare lag med fler juniorer och mindre ”målvaktscirkus”. Det är lätt att hålla med.

Skulle tro att Lunsjö och Zetterberg kommer lägga beslag på två topp-6/9 platser om Zäta Sr får som han vill, samt en kostnadseffektiv Jesper Johansson i en fjärde.

Marcus Bergman har enligt bloggen spelat till sig ett kontrakt efter en urstark avslutning på säsongen, frågan är bara vad Bergman vill själv? Kanske en större mer välbetald roll i ett ”mindre” lag?

Sedan hintade ju Zäta Sr. på VIK.se tidigare att han även troligen vill ha in minst en ny spetsig högerskytt på forwardssidan (Svensson och Lunsjö är vänsterskyttar).

Så där ligger fokus, plus såklart att hitta den där drivande förstecentern, som VIK inte riktigt haft sedan Kalle Östmans dagar.

Jag har uppfattningen att VIK tror att centern Filip Karlsson kan växla upp mer inkörd i en topp-2-roll med bättre yttrar. Tillåt mig tvivla, men inget är omöjligt.

***

Dock finns risken att Svensson och Lunsjö kommer plockas till SHL. De är emellertid småväxta finesspelare som främst behöver topp-6-roller i SHL för att vara effektiva, vilket är ett jättekliv från en (1) riktigt bra säsong i HA. Samtidigt är Lunsjö mångsidig och kan täcka skott och har ett mod i sitt spel.

På backsidan behövs en nytt topp-par om VIK ska börja hota mot SHL på allvar. Jag tror en sådan som Marcus Karlström i Almtuna är ett ”fynd” som skulle fylla en sådan tröja. Karlström är en välväxt mycket allround och skicklig rightare.

***

Apropå Anton Svensson. Varför valde inte Södertäljesonen SSK? Någon som vet? SSK har ju dessutom bra med pengar och plockar nu flera från Tingsryd.

5 svar

 1. Örjan skriver:

  Rykten säger att killarna som är blåmarkerade är klara för andra klubbar + någon till från J20
  Men bara ett rykte jag hört
  Men brukar ju heta INGEN rök utan eld
  Stämmer det är ju dom tongivande borta från J20

 2. Musse skriver:

  Alexander Mollde’n i Kristianstad skulle passa hos oss. Bra rightare med vasst skott.

 3. Musse skriver:

  Det är något i SSK som inte stämmer. T ex Sörensen säger att han aldrig kommer dra på sig den tröjan igen och valde istället att spela för Vita hästen innan NHL drog igång.
  Anthon Eriksson har blivit populär hos vissa, men det är dags att höja ambitionsnivån och skaffa skickligare spelare. En fjärdelinaspelare är nog det minsta problemet att få ihop. Såg att Fredda lägger av. Har varit en fantastisk spelare för oss och kommer vara saknad iaf av mig. Men ålder och motivation tar alltid ut sin rätt till slut….

 4. Vintermannen skriver:

  Vet inte men jag vill gärna se att Anthon Eriksson blir kvar, den här säsongen tror jag att han har spelat skada men en frisk Eriksson är oerhört nyttig och jag tror det finns mycket mer att få ut ur honom. Det är iallafall vad jag tänker om lagbygget

 5. Pelle skriver:

  Det som oroar lite är att SSK kanske vet eller i alla fall tror att Anton kommer gå till SHL, så därför tar man resten av kedjan istället med centern Felix Olsson och målskytten Jonatan Harju.