Tim Heed klar och Västerås defensiv fick hastigt och lustigt mycket mer offensiv

En glad nyhet kom på fredagen. Ytterst spelsklicklige offensive backen Tim Heed är klar som lån för resten av säsongen enligt VIK.se.

Detta borde innebära ett nästan garanterat bra (i alla fall mycket bättre) power play återstående del av säsongen, även om NHL drar igång.

Om man exempelvis matchar Heed med Andreas Lindh (som man gjorde i Ljungby) får man ett intressant backpar där Heed får stöttning i det defensiva arbetet. Där har Heed mycket kvar att lära.

När Christoffer Björklund och Per Helmersson (plus Fredrik Winge) kommer tillbaka blir det en mördande konkurrens med nio backar (tio backar om man räknar in Rasmus Edström). Vilket innebär att de som spelar måste prestera.

Nu har VIK det mest kompletta laget på många år med Lasse Johansson i kassen, en välbalanserad backsida och en massa offensivt skickliga forwards som när majoriteten är friska gör att laget kan ha tre kedjor som kan hota offensivt.

Orosmoment med NHL-killarna såklart, men samtidigt kanske de sponsorer som valt att öronmärka lockoutpengar även fortsatt vill stötta om NHL drar igång igen. Vilket skulle möjliggöra några tunga värvningar innan 31 januari…

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:73:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snapEdIT:
1
snapTW:
s:176:"a:1:{i:0;a:4:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. Lillgurkan

  Ser ut som en bra formering Micke… Tycker precis som du att Emmerdahl ska få fortsatt stort förtroende. Att han leder den interna plus/minus-ligan såpass stort måste tyda på att han gör något riktigt rätt!

  Kan bli konstigt för Fagervall i fortsättningen, kanske tvingas han sätta en av Lindh eller Helmer på läktarplats snart?

 2. Mikael Norén

  Lillgurkan, inte helt lätt. Mikkelson-Warg känns som här för att stanna. Emmerdahl med sin utveckling och +13 (!) och 8 poäng måste få spela en hel del. Söderkvist har gjort det bra på backen. Robin Nilsson har haft det svårt, men förbättrat sig på slutet. Antar att Rasmus Edström återvänder till Skellefteå nu. Men Heed går nog inte in på Edströms plats bredvid Emmerdahl, Heed behöver nog det tyngsta man har bredvid sig. Sen ska Björklund, Lindh och Helmersson in i mixen.

  Mina topp-6-backar: Mikkelson, Warg, Heed, Lindh, Emmerdahl, Helmersson. Björklund 7e (svårbedömd status efter smällen och imponerande inte direkt innan), Nilsson 8e, Winge 9e och Söderkvist upp som forward.

  Men hursomhelst känns det lugnt med Fagervall. Inga skräckmatchningar som Lindh i power play (Waltin) eller backpar som Johan Berggren- Emil Axelsson (Tornberg) där uppspelen satt i knävecken i bästa fall…

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto