Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Totalkollaps då Tingsryds stjärnor i tredje fick leka fritt mot ett VIK fortsatt utan fungerande power play

Trots ledning 4-2 sent i tredje kastade VIK bort alla poäng på söndagseftermiddagen. Detta då storlaget Tingsryd med sitt stjärngalleri blev alltför tunga och VIK föll 4-5.

VIK borde avgjort matchen efter 40 minuter då man dominerade andra perioden och skotten 12-2 var talande. Men PP var fortsatt uselt och man höll liv i Tingsryd för länge, och då brukar det kunna gå så här.

Men vad hände egentligen i sista perioden då VIK vek ihop sig så fullkomligt?

2-2 40.44 – misstänkt alibimarkering av Daniel Öhrn som inte hade koll på storstjärnan Owesons magiska klubba.

4-3 47.41 – Innan målet hade VIK åter svårt för domardansen då Ehrnberg åkte på en offensiv tackling och i fallet föll även TAIF:aren – åter ”utjämningslogik” av domaren och TAIF fick PP. Domaren som såg situationen bäst och närmast höjde inte armen. Sedan 5v3 då en TAIF:are trasslade in sig i Kruses klubba. TAIF-backen fick sedan sikta från blå då en TAIF:are ostört skymde Kruse.

4-4 58.46 Allt börjar med att Skedung missar ett urlägg. Sedan tappar Younan och Nilsson markering framför Kruse, Nilsson hamnar i ingenmansland. Olhaver nätade.

4-5 59.45 Fredrik Johansson missar ett ganska svårt urlägg på backhand. Leduc tjuvar och missar pucken och VIK får fyra man runt egen blå. Jimmie Jansson lämnas ensam kvar och har markering på Olhaver som han dock släpper och lägger sig ner för att bryta, istället för att stå upp…

Denna Olhaver hade alltså gjort 12 mål på 118 HA-matcher tidigare (snitt fem mål per säsong). Nu gjorde VIK så att han fick se ut som självaste Wayne Gretzky för en kväll.

I hela perioden släppte VIK markering på sidorna, av någon anledning, så att gästerna kunde stå helt ostört på kanterna då VIK försvarade sig som ett ”i”.

SAMMANFATTNING

Power play, ödmjukheten och markeringsspelet var svagt. Detta VIK måste bestämma sig. Topp-2 är på väg att försvinna redan nu. Och någonstans vet vi att den fullkomligt idiotiska slutspelsserien är ett satans lotteri där 80 % av lagen är borta efter första omgången.

Leduc var ganska odisciplinerad hela eftermiddagen, så även vid 4-5-målet. Där måste kanske Paananen stämma i bäcken för att undvika en längre nedförsbacke?

När vi trodde att VIK skulle kunna samla på sig en serie segrar totalkollapsade man, precis som mediokra lag gör då och då. Man var ändå okey i 40 minuter men utan PP får man inga lätta mål, och VIK borde ha avgjort matchen i andra perioden.

Sedan får inte Kruse tag i puckar, trots en del bra saker. Det kanske trots allt inte är en slump att det ramlar in mycket konstiga puckar, tex. sov Kruse på Tingsryds 2-1-mål. Dags för Myrenberg igen nu. Kruse är nere på svaga 88 %, såsom på det glada 80-talet…

Man måste göra något åt PP nu innan det kommer kosta ännu mer.

PUCKLIGAN

Utgår.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1571591976
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1185968827311542273";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1185968827311542273";s:5:"pDate";s:19:"2019-10-20 17:19:37";}}";

17 Kommentarer

 1. VIKarn

  Jag blir förvånad över alla domedagsprofeter.
  Det har spelats 12 omgångar, och redan är det folk som dömmer ut våran kära förening, och förväntar sig degradering till hockeyettan??
  Nästan så man kan tro att det gömmer sig en del troll i kommentarerna nedan.
  Var nånstans har föreningen gått ut å sagt att målet är topp 2??
  Det jag sett från föreningen är topp 8, vilket är en helt rimlig målsättning.
  Kommer vi topp 8 kan allt hända i ett vidare spel i mars, eller när det nu blir….

 2. Miko

  Jag tycker man ser tendenser till besvikelse över att Vik kan redan nu ha tappat till topp två placeringar. Själv hade jag inför säsongen inga förväntningar på att laget skulle sluta topp två och ligger i nivån med vad jag trodde är realistiskt. Man måste ha i beaktande att de fem bästa spelarna lämnade, inklusive målvakten som var enskilt den största orsaken till fjolårets fantastiska säsong. Nya spelare skall komma in och det tar tid. Laget är för tillfället ojämn med hög högsta nivå, men också en låg lägsta. Kan man stänga matcherna och inte tappa givna ledningar, få bukt på PP och målvakterna som kommer upp i högre räddningsprocent lär man stanna uppe i toppen, dock tror jag att topp två är kört. Modo är i gång rejält, Björklöven och Timrå lär inte drabbas av längre svackor. Det är mer realistiskt med en fjärde eller femte plats när serien summeras. Man får söka chansen i slutspelsserien. Paananen har sagt att laget skall vara som bäst i mars så som Leksand vara förra säsongen men då gäller det också att komma åtminstone 4 så´man ger sig själva chansen.

 3. Alkemisten

  Ny Back?
  Titta i så fall på Mariestad Bois Tobias Aronsson, knappt ordinarie när serien började, nu 8 mål, 4 assist på 10 matcher. har ett gudabenådat spelsinne.
  Jag skrev redan i våras på denna sida när VIK signade upp Erhnberg att Aronsson slår honom hur ni än mätt dom sista 5 åren.

 4. Hejpådig

  Tycker ni överdriver lite nu, ni har många nya spelare och det tar ett tag innan allt klickar. I grund och botten så har ni ett bra lag. Kanske att ni behöver en till back.

  1. Gurkburken

   Alla lag, förutom något undantag, typ MoDo har många nya spelare. Så att skylla på många nya spelare håller inte. Nä, dags för VIK att steppa upp, och det gäller alla inblandade, från styrelsen, fystränare och alla i spelartruppen. Jag misstänker själv att dom nya fystränarna inte håller måttet. Går ju precis lika dåligt för J20 och J18 lagen som för A-laget. Var en riktigt tavla styrelsen / Zäta gjorde som inte förlängde med H. Ambjörn. Snålheten tog över kontra visheten åter igen i VIK Hockey

 5. robert jonsson

  Kan tycka att matchningen i slutet av drabbningen var något märklig. Skall en match stängas bör väl de spelare som har defensiven som sitt främsta vapen spela ? Känns ibland som att slumpen avgör vilka som i olika lägen befinner sig på banan.

  1. Gulsvart

   Sossehockey, typ. Det märks att Paananen är orutinerad på denna nivå. Men då borde Ivarsson rycka in och ta befälet kan jag tycka, han har ju ändå rutin både från SHL och HA med viss framgång

 6. Knekten

  Tyvärr, blir inget SHL nästa år heller, det ser man redan nu. I allafall inte med laget som det ser ut just nu. På den här nivån måste man vara jämnare, det går det inte att plötsligt spela div 1-2 hockey. Det blir jämnare lag som Björklöven och Timrå som kommer att tampas om uppflyttning. Möjligen även Modo. VIK är alldeles för ineffektiva framåt och alldeles för rörigt och orutinerat bakåt. Match efter match. Man har varje match känslan att VIK kan förlora en match trots en 3 måls ledning i tredje. Tryggheten finns inte riktigt, trots att de kan äga matcher periodvis har de inte förmågan att göra mål eller att behålla övertag och stänga matcher vid ledning. Känns nervigt helt enkelt. Bakåt saknas rutin och framåt saknas samspelet och styrkan att kunna näta vid självklara målchanser. Det funkar ibland men det räcker tyvärr inte.

 7. John

  Kan verkligen läsa besvikelsen i din text! Jag vet att många drar paraleller med säsongen 2014/15 där vik låg i botten kring jul men ändå vann, ”de är lugnt”. Folk jämför N.J att han tog in dåliga utlandsspelare.. vad tänker sponsorerna denna säsong så Vik hade som mål top 2 eller top 4 för att satsa på shl? Vad blir förtroendet för sponsorerna? Jag ser att der måste ageras med nya spelare, ny tränare( paananen som hjälptränare)

 8. John

  Kan verkligen läsa besvikelsen i din text! Jag vet att många drar paraleller med säsongen 2014/15 där vik låg i botten kring jul men ändå vann, ”de är lugnt”. Folk jämför N.J att han tog in dåliga utlandsspelare.. vad tänker sponsorerna denna säsong så Vik hade som mål top 2 eller top 4 för att satsa på shl? Vad blir förtroendet för sponsorerna? Jag ser att der måste ageras med nya spelare, ny tränare( paananen som hjälptränare)

 9. Jan Malmberg

  Tobias Bössfall var tuff mot vik på bil radion när jag åkte hem Såg presskonferensen nu på morgonen med Paananen. Om det var Bössfall som ställde frågor till Paananen,var han en mes som inte vågar stå för vad han säger på radion!!
  DÅLIGT

  1. Gulsvart

   Var inte Bössfall, nästan säker på att det var Jacob Frankner som ställde frågorna

 10. Gurkburken

  Fysiken hos spelarna var finns den ? Orken som fanns förra säsongen är som bortblåst, dags att övertala Ambjörn att komma tillbaka och låta nuvarande fyscoacher träna pojk och flicklagen

  1. Peter

   tror inte heller att nya spelare gör skillanden. I fredags visade laget att de kan. spelet i onsdag och igår visar att man inte spelar hela 60 minuter. frågan är vad det beror på. är det orken som skans eller är det något psykologikst? Tror stenhård på att Paananen är rätt tränare – vilket stöd behöver han?

 11. Jan Malmberg

  Vad ska man ……4-2 sedan hjärnsläpp i tredje, som New York Rangers just nu mot Vancouver 0-3 efter första i SVT🥌🏒🏒🏒🥅

 12. Gurkan63

  Förlusten hemma mot Almtuna var.skit ,men kvällens förlust var bedrövlig. 2-1 målet sov Kruse förmodligen. Alldeles för många insläppta mål. Hur fan coachar man läget dom sista 5 min? Mycket puckinehav för vik.men mager utdelning ok släppte lite sista perioden men sista perioden vill man bara glömma bort. Det.finns saker att jobba på tror inte att topp 2,3 är borta det är 52 omgångar och.alla lag kommer ha svackor sedan är.frågan Hur långa.svackorna blir….

 13. Bonzon

  Jo, det kastas runt en del puckar och tas en del märkliga beslut i egen zon. Sen släpper vi till ett eller två märkliga mål per match och det håller inte.

Tweets

Andreas Häggström - AvatarscottfukamiAndreas Häggström

Scout om Renars Krastenbergs, ny i SSK. Var tydligen aktuell för KHL. #twittssk https://t.co/ZxIR6RuIqt https://t.co/TYicI3d9Tl

SvaraRetweetFavorit
Adam Karlberg Gonzalez - AvatarKaamelenAdam Karlberg Gonzalez

RT @VIKFanCentral: Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt om ny…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @adamjjohansson: Den gulsvarta analysen. Västerås ser bra ut. Kan bli en otäck motståndare för många lag i vinter. https://t.co/TvM2hc…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto