Tre lämnar, fler röster om Jonas Liwing från Södertälje och Oskarshamn & Oscar Pettersson hyllar fansen efter sin sorti: ”Gjorde bortamatcher till våra hemmamatcher”

Oscar Pettersson lämnar VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under gårdagen blev det även klart att Oscar Pettersson, Lucas Venuto och Joel Werner inte heller får nya kontrakt.

– Tråkigt, men så är det, säger Oscar Pettersson till bloggen. Just nu är jag bara tom, vet inte vad jag vill göra.

Oscar vill dock ge VIK-fansen en hälsning och ett tack:

– Fansen ska veta är de är så jä-la grymma och att de betyder sjukt mycket i allt de gör, exempelvis när de åker på bortamatcher och gör bortamatcher till våra hemmamatcher.

– Detta är något av det mäktigaste jag varit med om, att få spela inför Västeråspubliken i år. Energin fansen skapar för oss spelare är en stor del till att vi alltid var bäst i tredje perioden, säger Oscar, och tackar för sig med flaggan i topp.

***

Att just Oscar Pettersson lämnar är något överraskande kanske. Forwarden har bra potential och gjorde mycket fina saker trots ett fotbrott mitt under säsongen. Var bäst när det gällde och en av de forwards som försökte ta flest initiativ.

”OP”:s tidiga och vackra 0-1-projektil i krysset borta mot starka Piteå i kvalseriens första omgång var troligen nödvändig för den fina starten VIK sedermera fick.

Ska bli spännande att följa Oscars vidare karriär och skulle inte säga att det är omöjligt att vi får ser ”OP” i VIK igen.

***

Att man väntat med beslutet kring högerskytten Lucas Venuto tills nu är också intressant. Kanske känner man nu sig tillräckligt nära någon annan rightare med större potential?

Joel Werners utveckling är också värd att följa. Skövdesonen växte rejält under säsongen och är en ung back med hög arbetskapacitet och defensiv potential.

***

Endast energiforwarden Jesper Johansson det är oklart kring ännu. Med blott tre rightare i laget skulle det inte skada med några fler…

***

Lite fler röster om tunga nyförvärvet Jonas Liwing:

Från initierat Södertäljehåll:

”Liwing har ju, hittills under karriären, beskrivits som en lagpappa med god disciplin men skandalen i SSK kastar givetvis nytt ljus på det hela. Tycks ha haft en liten ledarroll i truppen. Spred energi, var rolig. På isen tycker jag att det är svårt att hitta en svensk back i den åldern, med den erfarenheten och poängproduktionen i hockeyallsvenskan. Däremot hade han saftig lön i SSK.”

”Han blir nog viktig för er. Tycker han är rätt allround. Inte direkt bländande i något avseende, inte direkt dålig i någon. Har haft sin peak men garanterat en stabil back på nivån. Han är säkert användbar med alla typer av backpartners.”

Från Oskarshamnshåll, där Liwing varit två vändor, senast 16-17:

”Spelskicklig, okey skott men mer den som lägger en fin macka. Bra rörlighet och klarar av den fysiska delen bra. Kan tycka att han var en liten besvikelse här sett till förväntningarna 16-17. Inte dålig, men stack inte ut. Bra på mycket, inte bäst på lika mycket. Var briljant första gången han var här 04-05, levde inte upp till det andra gången även om han som sagt var helt ok.”

Från AIK-håll, där Liwing gjort många säsonger både i HA och SHL. Bland annat var Liwing tvåa i AIK:s totala poängliga i SHL 13/14 och stark femma i backarnas totala assistliga i hela SHL den säsongen:

”Oj, är det hos er han hamnar alltså. Bra offensiv back på HA-nivå. Bra i PP, ok i defensiven. Bra värvning. För dålig koll på honom förra säsongen i SSK, men har förstått att han levererade även där. Som sagt främst offensivt inriktad. Snäll person, blev förvånade att han av alla hamnade i bråk. Helt okey skridskoåkare, men ingen speedkula som blåser förbi folk.”

***

Hittade klipp på Liwings fyra mål för Södertälje föregående säsong:

3 svar

 1. Marko skriver:

  Håller väl med VIKarn om det nostalgiska, det är väl den jobbiga biten och det är säkert bra gubbar på alla sätt som inte får förnyat förtroende.
  Lagbygget då.. Ja, det är ju nästan klart och jag är mest orolig för produktionen framåt. Det behövs verkligen produktiva gubbar som sista värvningar, dvs även om klassen på d som redan är klara är högre än föregående år så är kommande serie betydligt tuffare också. Det är dock ingen panik idag men man vill nog ha det mesta klart innan midsommar.

 2. VIKarn skriver:

  Ja, jag håller med Dahlis.
  Känns lite jobbigt att hjältarna från förra säsongen inte får följa med upp.
  Då tänker jag främst på Lehmann, Skiöld, Conny, OP, ja säkert nån till.
  Det är väl elitidrottens villkor helt enkelt, det går inte att vara nostalgisk.
  Z har säker nått på G när inte heller OP för förnyat förtroende, tycker annars han va vass på slutet.

 3. Dahlis skriver:

  Tycker spontat att det är riktigt tråkigt att OP lämnar. Borde ha fått chansen i HA.