Troligen ingen match för Mathias From denna vecka mot HV71 och Vita Hästen efter smällen mot Tingsryd – men en tröst är att J20 går bra med bland annat stekhet Erik Thorwalls

Mathias From lämnar. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Vad bloggen snappat upp mår Mathias From helt okey efter smällen mot store Sebastian Kaijser i Tingsryd, men troligen vilar dansken denna vecka. From missar då sannolikt matcherna mot HV71 borta på onsdag och den riktiga hemmapremiären på fredag mot Vita Hästen.

Det var ju inte vad varken VIK eller From behöver då dansken flög fram inledningsvis mot Tingsryd på samma sätt som under försäsongen.

Enligt nya välgjorda och väldigt intressanta siten VIKStats.se var bara Anton Svensson (8) bättre på kontrollerade ingångar i anfallszon än From (5) mot Tingsryd. Det är en viktig egenskap så det inte bara blir indumpade puckar att jaga på.

***

Troligen får då Erik Thorwalls, 19, chansen då igen i A-laget. Forwarden är stekhet i ett starkt VIK J20 med hela 6+3 de senaste fem matcherna.

Thorwalls har definitivt farten och modet att spela i Allsvenskan, återstår att se hur de offensiva framgångarna kan översättas till HA.

VIK J20 var ju på en Norrlandsturné i helgen (2-5, 8-0 mot Luleå och 4-5 efter övertid i Skellefteå). Gabriel Kangas (fyllde förresten 18 i lördags) var också med men som bloggen skrivit tidigare är det flera bra spelare som ger Kangas konkurrens om att vara ”nummer 1” i J20 faktiskt, sunt nog.

Och på backsidan verkar äntligen A-lagsmeriterade David Göransson (fyller 19 i november) vara rejält på gång igen efter alla skador med 2+5 för sju poäng de senaste fem matcherna.

Poängsnittstabell i J20 Nationell Norra:

2 svar

 1. Höftskott skriver:

  Först vill jag belysa att jag inte sett något med j20. Det jag tänker är att det kan vara klokt att ersätta en rightare med en annan. Kan Wiberg vara ett vettigt alternativ till Thorwald? Spelet en hel del seniorhockey och har en bra storlek. Vad tycker du Mikael?

  • Mikael Norén skriver:

   Intressant fråga Höftskott!

   Wiberg har verkligen stått ut då jag sett J20 tillsammans med Thorwalls och supersmarte och hårt arbetandes centern Andreas Dahlberg.

   Wiberg är kraftfull och påhittig med ett tungt högerskott, gillar även att gå på genombrott och dribbla. Även skottvillig, okey men kanske lite förbättringsbar passningsspelare.

   Wiberg är redan stark som en senior med 191 cm och 95 kg. Frågan där är kanske om Wiberg hinner få igång farten tillräckligt på A-lagsnivå? Hur är det med den så viktiga accelerationen? Men det är jättesvårt att säga, tyckte exempelvis inte Kangas glänste i skridskoåkningen direkt förra säsongen i J20 men klarade ju övergången fint till A-laget.

   Sedan är frågan gällande både Thorwalls och Wiberg hur de klarar snabba beslut och det defensiva i A-laget. Det Paananen sa om Kangas var att de direkt gillade att han var smart i besluten då de satsade just på honom ifjol. Jag har sett Wiberg och Thorwalls för lite för att bedöma hur de klarar spelet utan puck.

   Kloke centern Dahlberg skulle nog klara det defensiva galant, men är ju som sagt center och inte lika explosiv som Thorwalls eller tung/kraftfull som Wiberg.

   Men vore absolut intressant att se även Wiberg i A-laget. Även Dahlberg på sikt om center behövs.