Trött och smalt VIK räckte inte till borta mot för dagen starkt Östersund

Backup Daniel Wahlberg tar nya tag i Skåne. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK åkte på en ny tung söndagssmäll på ungefär samma sätt som mot Piteå häromsistens. Skillnaden idag var att Gulsvart blev avklädda av ett mer beskedligt Östersund borta med hela 5-1.

Daniel Wahlberg fick chansen i sin blott andra start på en dryg månad. Det började också olyckligt då Östersund på i princip första skottet hittade en lucka bakom en skymd Wahlberg från en bra bit ut. Inga VIK-spelare i skottlinjen där inte.

I bytet efter sjabblade det inte direkt vindsnabba backparet Lindelöf-Källström och 2-0 bakom Wahlberg. Från kanten, kanske inte otagbart.

VIK var till synes trötta efter gårdagens match och resa från Borlänge och de 41 milen ytterligare norrut verkade sitta i benen på VIK:s toppspelare.

Det var rättvist 2-0 till Östersund efter 20 minuter. VIK inte närvarande trots 5-mot-3 i 1.40. Fredrik Hetta hade en i ribban dock. Men även Östersund hade en i stolpen.

VIK var inte hungriga framför kassen. För fegt och slött idag då spelarna stod på bekvämlighetsavstånd och viftade med klubbarna framför Östersunds målvakt.

Kenny Källström hade ingen lysande afton och var sen på en sargretur då ÖIK ökade på till 3-0. Anton Brandhammar blev helt bortfintad vid 4-0 och ÖIK fick gata mot Wahlberg som då byttes ut mot den fantastiske Marcus Dahlbom.

Ett ljus i mörkret var att Anthon Eriksson gjorde sitt första mål i box play tidigt på tredje. Men Morgan Hassel styrde sedan olyckligt in 5-1 bakom en chanslös Dahlbom men då hade redan ridån gått ner för länge sedan.

SAMMANFATTNING

En liknande historia som Piteå borta. Då 0-4 i baken. Idag 1-5. ”En gång är ingen gång men två gånger är något.” Som ett tyskt ordspråk fritt översatt lyder.

Lätt att vara efterklok men kanske var det inte rätt match att lufta Daniel Wahlberg framför ett trött lag borta mot ett stekhett hemmalag, som kunde spela glamourhockey efter 5-0 under lördagen mot Lindlöven?

Toppspelarna i VIK var troligen trötta och resten har mycket kvar att bevisa på denna nivå. Så enkelt är det. I afton var inte Dahlbom där att maskera lagets brister som till exempel att backsidan inte är den rörligaste. Som sagt.

Att toppspelarna blir trötta är ju inte heller så konstigt då laget hela AllEttan tvingats gå ner på kedjor då bredden inte finns där.

Man måste nog bli ännu mer ödmjuka. I power play finns ingen som vågar stå framför kassen och man är ju inte tillräckligt bra för att bara finessa in puckarna. Inte ens Detroit var så skickliga utan behövde en Thomas Holmström. Tillbaka till det enkla spelet där och man måste sätta någon stor och orädd spelare i ansiktet på målvakten.

Vi måste ha försiktiga krav på detta VIK där trots allt bara ungefär halva laget har rutin från denna ändå relativt höga nivå. Signalen är dock glasklar: Laget behöver förstärkas än mer innan transferfönstret stänger den 15:e februari. En god nyhet är ju att det ändå är drygt två veckor dit. Den dåliga nyheten är väl att pengar inte växer på träd.

Eller så måste breddspelarna plötsligt bli varma i kläderna och växa in i AllEttan-nivån. Frågan är hur rimligt det är? Plus att laget måste ha sagolik tur att inte få fler skador.

Lagets svagheter har verkligen belysts i AllEttan och vi förstår kanske varför Björklöven fastnade typ fem säsonger här…

6 svar

 1. Var är vinnarskallarna skriver:

  Hmm, Z hade ju bara värvat vinnarskallar skröt han om innan seriestarten. Dags att plocka fram dom nu kan jag tycka

 2. Gurkan 63 skriver:

  UNDERKÄND! !!!!
  Hur kan man spela reservmålvakten i en sådan viktig match ??? Det gör man bara inte. Bara att kämpa vidare finns inga genvägar för att vinna. Värva är nog inte den rätta lössningen, det låg man har ska kunna spela jämnare en sådan match som idag.

 3. Örjan skriver:

  Varför försöker man inte få loss Jesper Persson i Fagersta för
  Gjort 50 poäng i div 2 på 20 matcher
  Vann poängligan i Ö-vik i div 1 ifjol
  Låna han i någon match iaf

 4. Gryksbo skriver:

  Mera burskydd vik

 5. Dennis skriver:

  Östersund är ju trots allt ett otroligt starkt hemmalag, men vi borde kunna styra spelet mot alla lag i den här serien. Samtidigt saknar vi flera nyckelspelare. Viktigt med 3 poäng på Onsdag.

 6. robert jonsson skriver:

  Ett heltrött lag som i princip inte skapar någonting. Man går ner i princip på folk i varje match o det håller inte i längden, Nu med fyra forwards borta också så ökar trycket på defensiven. Helt klart så skulle det behövas ett par forwards o en stark back för vi förlorar mycket närkamper i egen zon. Men finns inte pengarna så lär man kriga på. Det är den bistra verkligheten.