Trött veteranlag mot Almtuna & VIK-ledningen bör nu gå från ord till handling även gällande utespelarna

6 Responses

 1. Marko skriver:

  Håller också med BZ..Jag var nöjd när många av killarna presenterades innan säsongen då man skulle satsa på storlek och tyngd. Nu skulle ingen köra över VIK storleksmässigt iaf och jag hade väl Rögle idioten på näthinnan också. Jag är också väldigt orolig inför nästa säsong med sponsorer mm. Naturligtvis så behöver man inte alltför mycket pengar ifall man ska köra på egna juniorer mer men ett par äldre gubbar med hjärta behövs för att få ett bra lag på benen. Gällande bänkningar hit o dit är det enormt svårt att välja vilka som ska bort och ersättas med junisar. Håller med Malmöbo att Myttynen knappast är förstavalet till bänkning utifrån tek samt att han ändå är bland de bästa poängmässigt i laget. Sen gör han ju mindre bra insatser varje match med pucktapp men han bör vara kvar. Ja, vete fan vad som blir bäst men vinfår se vad coacherna hittar på..skam den som ger sig,jihaa!

 2. Malmöbo skriver:

  Håller med BZ,
  VIK har idag ett för tungt och långsamt lag, även om jag, för min del, mer jämför med Malmö, som ifjol nästan misslyckades i slutspelsserien och bara med ett nödrop nådde kvalet.
  Men gårdagens match var det sämsta jag sett på länge. Det förändrade försvarsspelet gör att ingen känner någon trygghet. Bristen på kollektiv trygghet leder till för många solo offensiva utflykter görs (av backar), som ofta resulterar i svåra kontringar.
  Nu återstår bara 9 omgångar och VIK inkasserar troligt sin 10:e raka förlust på fredag mot AIK och hamnar då under strecket.

  Finns det något som talar för en förändring??
  – Två bortamatcher?
  – Williams återkomst?
  – Någon enstaka junior?

  Jag tycker inte att Myttynen ska bänkas, han och Lihagen är våra bästa tekare och borde ta alla tekningar även i boxplay, så vi kan hålla motståndarna borta från zonen. Med Gråhns som tekare kan motståndarna alltid ställa upp.
  Jag vill också se Urbas spela med en avslutare. Varför inte med Sorkin. Då kan alla chanser han skapar leda till mål.
  76 poäng kan räcka för att klarar 8:e platsen. Kan VIK ta 15 poäng på de 9 sista matcherna??
  Ärligt sagt, tror inte det.
  🙁

 3. Patrick skriver:

  Stort misstag att sparka tränaren, det ända som har hänt är att det har blivit ännu rörigare för spelarna.4,4 jämfört med 2,7 säger väl allt.Ledningen får ta på sig situationen laget är i nu, totalt mentalt ned brutna att det skulle vara nå fel på fysen är bara nonsens. Håller med dig Mikael dags att börja bänka spelare som inte vill vara med, kan ju knappast bli sämre.Tränaren måste titta djupt in i ögonen på varje spelare och ställa frågan, ”vill du vara med, brinner du för det här” och dem som flackar med blicken är det bara att plocka bort. En kedja med bara junisar tror jag skulle vara bra, dem bara kör tänker inte så mycket.Conny?? Är väl inte direkt känd för att göra skit jobbet, de som behövs nu.

 4. Adde skriver:

  Göran det där med punkter är inte din grej va……

 5. Göran skriver:

  Håller med dig till 100%
  Nu måste ”slarvnissarna” bänkas
  Och Lihagen verka fan ha sirap i benen trögare spelare va det länge sen jag sett i VIK
  Och som Mitell sa att det saknad någon typ som Lindh, Mårtensson i laget nu
  Det jag är väldigt rädd för är att VIK kommer att tappa extremt många sponsorer till nästa säsong
  För det käns som deras pengar har kastats i sjön av NJ under flera år
  Va skoj att höra att Appelgren satt och tittade på J 20 i lördags
  Hur många matcher tittade Filander och NJ på ????
  IN MED ”hungriga” Juniorer nu
  Och sätt ihop dom med några rutinerade spelare i första och andra kedjan

  Räddningen för VIK att inte tappa så många sponsorer till nästa år stavas
  NIKLAS LIDSTRÖM som marknadschef eller sportchef

 6. BZ skriver:

  Tyvärr så påverkade förra säsongen årets lagbygge negativt. Firma Johansson/Fillander analyserade vad Rögle och Karlskrona hade som inte Vik hade förra året. Karlskrona fick mycket publicitet att det var extremt bra tränade. Rögle hade elaka stora spelare typ Deveaux och Bibic. Värvningar av opolerade och storvuxna spelare samt byte av fystränare är misstagen som visat sig dyrköpta. Kom också ihåg värvningen av Engsund (Vände tillbaka tilI IOK). Han har spelat lika opolerat som övriga Vik med många utvisningar och en lång avstängning. Tycker det sammanfattar strategiska misstagen. Där är inte bara Johansson/Fillander ansvariga för misslyckandet utan klubbchefen och sportrådet i slutändan. Tyvärr har inte Vik rätt material att gå hela vägen i år. Hoppas dock man klarar top 8 för självkänslan i föreningen inför nästa år.