Tungt emotionellt spelartapp då Fornataro valde Leksand – men det ser bra ut ändå

Det blev bara en säsong för Matt Fornataro i VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Som Centralen indikerade redan i måndags blev det Leksand för Matt Fornataro. Ett tungt spelartapp då det inte kändes omöjligt att få behålla den spelskicklige centern med den goda arbetskapaciteten.

Fornataro var Mr. Jämnhet själv med i princip ett mål eller en assist i varje match från dag 1. Ingen ”streaky” spelare som LIF får.

Fornataro är dock ingen given succé i Elitserien och Leksand. Det gäller verkligen att man placerar den inte alltför skridskoskicklige och defensivstarke centern i en skräddarsydd miljö med två snabba och allroundstarka yttrar i en producerande enhet. Att sätta Fornataro i en tredje- eller fjärdekedja kommer inte att ge så gott resultat troligen.

Det hade varit ytterligare ett steg i rätt riktning om Fornataro stannat men VIK fick trots allt behålla en hel del viktiga spelare från fjolårstruppen.

Hade det velat sig riktigt illa kunde VIK även tappat Jonas Emmerdahl, Christoffer Björklund och Mikael Frycklund. Istället är denna trio kvar och känslan är att alla tre kan bli hur bra som helst nästa säsong.

Med tanke på vad Niklas Johansson sa i VIK-TV på VIK.se ser nog kedjorna ut någorlunda såhär:

1a: NY1 – NY2 – Williams

2a:  McArdle – Romano – Leisenring

3e: Bergquist – Frycklund – F Johansson

4e: Mårtensson – Kinisjärvi/Söderkvist – Jonsson

Extra: Weiskog mfl.

***

Undrar vilken ytter och center som är på tapeten? Spännande! Antar att Williams kommer behöva en en ganska stor och stark center som kan bana väg både fysiskt och spelmässigt – typ en lite billigare variant av Travis Morin