Svaga avslut och klen disciplin sänkte åter VIK trots visst spelövertag mot Karlskoga

Trodde att det var en spelare jag tacklade.

Dåligt skytte och slarviga utvisningar sänkte VIK på nytt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK började mycket bra första 7.50 borta mot Karlskoga. Men sedan åkte Fredriksson ut på en relativ onödig i mittzon. Och precis som sist i Karlskoga då Emmerdahl dunkade en puck-out lyckades nu Jonsson sätta den i nätet på andra sidan. Till slut 3-0 till BIK.

1-0 för BIK kom efter turlig sargstuds i 5-mot-3 då Jonsson och Fredriksson satt utvisade. Resten av perioden var VIK skärrade och usla men Fransson var vass och räddade laget. Som grädde på moset fixade Gråhns en ny puck out i slutet på första.

I andra perioden började VIK hitta tillbaka till det fina spelet och fick några power play då tryck skapades. Men Angell är tyvärr inte lika vass skytt nog att ersätta Williams skytte från blå trots otaliga skottförsök. Inte heller Jacobsson lyckades mot den låga BIK-boxen.

Smart av BIK att köra ett lågt kollapsade försvarsspel när VIK:s skytte utifrån är så uselt. Gråhns gör det dock ok som Connys ersättare i PP, även om pucktempot kunde vara högre.

Johner tog sedan en onödig tackling som notoriske förstärkaren Carl Berglund låg och kved i minuter efteråt så att Johner fick 5+20 och matchstraff. Några byten senare var Berglund tillbaka efter att ha förberett sin egen begravning minuterna tidigare. Det hade räckt med 2+10 då Johner bromsade in i tacklingen.

VIK skapade en del chanser och föreföll ha ett högre tempo än BIK i andra perioden och skotten slutade 17-6 VIK. I tredje fortsatte VIK men avsluten för dåliga mot det låga försvarsspelet som BIK satsade på. Joel Gistedt var också lysande kassen såklart.

BIK kontrade in 2-0, ridå. 3-0 i tom kasse.

Sammanfattning

Dålig disciplin och uselt skytte sänkte VIK denna afton och topp-2-förhoppningarna fick sig en törn. Williams måste tillbaka illa kvickt som skytt, annars måste typ en som Jordan Smotherman inhandlas om SHL-drömmen ska få leva ett tag till.

Annars hade VIK det mesta och bästa av spelet i 48 minuter (förutom sista 12 av första alltså) av matchen vilket skotten 30-19 och 55-45 i puckinnehav vittnar om. Nu var det dock kanske lite av en chimär då BIK backade hem en smula, om de nu vågade det vid en skör 1-0-ledning.

Oscar Steen var aningen bättre än sist och känns främst som en liten playmaker, kanske ingen kille som kommer ösa in mål från distans direkt. Då står vi där med en skadad Williams och Johner som enda riktiga skyttar i laget, kanske kan vi räkna i Urbas också, även om slovenen sliter så över hela banan att han nästan blir för trött väl i anfallszon.

Det vore faktiskt skönt om det gick att skramla ihop till att värva en rightare som exempelvis Damien Fleury, hans Sport ligger sist i Finland, och bör snart börja dumpa spelare. Då skulle vi ha ytterligare en riktig målskytt, eller Jordan Smotherman, leftare men ändå. Angell har inte riktigt lyckas som skytt och står på klena två mål på 31 matcher trots otaliga chanser.

Det skulle dessutom frigöra Söderkvist att spela back, det är verkligen dags för det nu. Hampus Larsson är en stor talang, men inte riktigt redo att vara med i SHL-satsning just nu enligt min mening.

Annars var ändå spelet ganska okey, med lite bättre skytte och lite bättre disciplin kunde VIK lika gärna ha vunnit mot så formstarka BIK.

Västerås tre stjärnor:

1. Robin Jacobsson – Gjorde många små bra saker i uppspelen. Bombade skott i power play utan lycka denna gång.

2. Jonas Fransson- Var stabil och aktiv.

3. Jan Urbas – Fortsatt bra driv över hela banan, men jobbar kanske för hårt i egen zon, borde spara lite krut till anfallszon?

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/637aaff6ec1d54f2efb7cc931b68a255/tumblr_ngssro2cbb1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

8 Kommentarer

 1. gns

  Hoppas nu att Williams kommer tillbaka snarast och att det håller i sig ett tag. Det största misstaget VIK gjort i modern historia vad gäller kontrakt, var att släppa Viktor Mårtensson. Inte f-n är det väl finess-lirarnas jobb att spela fysiskt? Men så här blir det när en spelare helhjärtat fullföljer (när ingen annan gör det) sitt kontrakt till punkt och pricka.

  Säger det igen, in med en slagskämpe i laget NU!

 2. gns

  Tycker inte Gråns ersätter Conny alls. Det Gråns kan göra kan inte Conny och vice versa. Det går inte att jämnföra deras spel i pp tex, där Strömberg var och är helt outstanding i varje fall på denna hockeyallsvenka nivå. Sen tycker jag att Johner har fått en aningen för mkt börda att axla. Suverän spelare på alla vis, men det är väl inte meningen att “alljobbaren” Johner ska vara VIKs målspruta?

 3. Herr T

  Det är några saker som dyker upp gång efter annan. Märkligt att det alltid ska tas dumma utvisningar som man dyrt får betala. Också märkligt hur dåligt man skjuter i laget. Verkar som det bara är några som kan pricka målet ens. Sen vilken ska kliva fram när det verkligen gäller. För att nå framgång i po så måste någon våga bli hjälte. Jag ser ingen klar kandidat just nu. Lagen i toppen måste också besegras om vi ska ta steget upp

 4. Ulf Holmström

  Lillgurka, Jonsson klart bättre alt. än Söderkvist i powerplay.
  Tycker att Davidsson inte hänger med i spelet över huvud taget.
  Räcker inte med att stå vid stolpen helt still under ett helt powerplay.

 5. Lillgurkan

  Filander spelar som vanligt sina gamla lagkompisar mest. Idag GRÅHNS och JONSSON i PP1. Herregud vad dålig känsla karln har.

 6. fj

  att nj låter jonsson ha kvar sitt kontrakt i vik är för mig helt sjukt, får väl hoppas att rubins tar hans plats när han kommer hem. angell kanske har gjort sitt i vik med enligt min mening….

  får vi bort angell är nog fleury en bra värvning men det behövs världsklassbackar…(nu tog jag i lite men ni fattar ;))

 7. Mikael Norén

  Tack Bonzon, håller med att det kanske vore en bättre rubrik. Dock svårt att skapa riktigt heta chanser mot ett så lågt försvarsspel, då blir man beroende av skytte utifrån om man nu inte är extremt bra på att dyrka upp låga försvar genom soloprestationer eller millimeterspass.

 8. Bonzon

  Bakom dina stjärnor känns det just nu ganska tunt.
  Det skapades heller inga riktigt farliga lägen, utan det dumpas friskt, och då och då snurras det ett par varv i hörnen. “Trist och uddlöst” hade varit en passande rubrik till en bra skriven recension av matchen.

Tweets

Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Två centrala gulsvarta frågor inför premiären mot Tingsryd: Kan Isak Skedung växla upp (som exempelvis Kalle Östman… https://t.co/S2YynCXA6T

SvaraRetweetFavorit
Dennis Forslund - Avatarzembla80Dennis Forslund

@VIKFanCentral Skedung är alltså bara 24 år, han känns äldre på nåt sätt. Känns som han spelat på den här nivån i e… https://t.co/0kyGL0vFhA

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Två centrala gulsvarta frågor inför premiären mot Tingsryd: Kan Isak Skedung växla upp (som exempelvis Kalle Östman… https://t.co/juyYpft0kD

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto