Vad mer krävs för tröjhissning & kan Paris hitta storformen från Tingsryd i Karlskrona?: ”Var petad ibland i brittiska ligan”

Fredrik Johansson, som här alltså sköt det avgörande kvalmålet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Hur mycket mer kan man göra för en klubb än att:

A. Vinna den interna poängligan i Allsvenskan, efter att ha varit en ledande spelare på och vid sidan av isen i ett decennium i samma lag.

B. Samma säsong åka ur Allsvenskan efter elva säsonger, varav tre som kapten.

C. Stanna kvar, som en av få, trots degradering och mer penningstinna lockrop.

D. Fortsätta vara en ledande förebild och vinna mål- och poängligan totalt internt i den lägre serien.

E. Som kapten vinna målligan internt i kvalet.

F. Göra det avgörande målet (plus det andra VIK-målet) i den avgörande kvalmatchen som innebar uppflyttning.

Fredrik Johanssons tröja bör upp i taket sedan.

***

Drew Paris är tillbaka i Allsvenskan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Karlskronas sportchef Patric Larsson gör alltså en repris då han åter tar över backen Drew Paris. Förra gången gick det bra och Paris gjorde stor succé i Tingsryd 15/16.

Men efter framgångarna i Småland har det varit gått minst sagt knaggligt för den hårdskjutande och storväxte rightbacken. Paris fick lämna Modo för Dornbirn i Österrike.

Direkt när Paris kom till Österrike fick han lite istid, inget PP och sedan en puck i ansiktet som bröt käken och näsbenet, säsongen över. Det bar efter det av till Cardiff i brittiska toppligan, EIHL.

Talade med en som jobbar högt upp i sporten i ett EIHL-lag:

– Paris började bra i Cardiff, men sedan rann det ut i sanden. Inte bra defensivt, inte mycket bättre offensivt, förutom sitt kanonskott.

– Ibland petad och fick alltså inte ens byta om vissa matcher. Motivationen var ett frågetecken. Inte en rekommenderad värvning…

3 svar

 1. VIKarn skriver:

  Absolut, tröja #12 ska hänga i taket en dag.
  Fast ingen stress va 😀 låt honom spela klart denna säsong först. Gubben kanske har ytterligare någon säsong kvar i kroppen.

  • Mikael Norén skriver:

   Precis VIKarn, menade absolut inte att det är bråttom. Det fina är ju att en sån som Freddan kan hålla många år då han är så snabb, och jag tror lite ”gubbtjurighet” bara gör honom gott, han har ju en massa offensiva verktyg fortfarande.

   • Bozo skriver:

    Upplevde Freddan som en skicklig men något mesig spelare. Tyckte inte han var nått vidare kaptensämne tidigare och var snarare ett signum för Chicken VIK. Men den här säsongen i Ettan tog fram något i honom som man i bästa fall såg glimtvis tidigare.