Vad vi vill och behöver se av Västeråsspelarna för fortsatta framgångar…

Stefan Warg har varit en sensation och här stoppar Wargen kanske världens bästa skridskoåkare Carl Hagelin. All medel är tillåtna utom de dåliga…

En dryg tredjedel av serien är spelad. Vi kan se tydliga tendenser och mönster nu. Vad behöver respektive VIK-lirare göra för fortsatt positiv utveckling? Centralen går igenom Gulsvart spelare för spelare.

Lasse Johansson, 18 matcher, 94,1 i räddningsprocent, 1,86 insläppta/matcher, 12 segrar och 6 förluster.

Lasse är lagets viktigaste spelare och måste fortsätta på den inslagna vägen. Får helt enkelt inte bli skadad eller sliten.

Gustaf Lindvall, 2 matcher, 86,7 i räddningsprocent, 3,43 insläppta per match, 1 seger.

Lindvall imponerande inte på försäsongen och verkar som Daniel Sperrle ha svårt för höga skott. Dock väldigt bra längs isen och kan göra idioträddningar. Måste hålla sig i form då Lasse behöver avlastning. Om det blir en riktigt seriös satsning mot elitserien kanske det behövs en mer beprövad backup.

Jonas Emmerdahl, 17 matcher, 2 mål, 6 assist, 8 poäng, +13

Fagervall är känd för att få självförtroende i unga backar, vilket visat sig i Emmerdahls utveckling. Tvåa i serien i plus/minus. Spelskicklig, snabb och rörlig. Måste fortsätta utveckla tuffheten och visa att han klarar att hantera stora och tunga powerforwards. Behöver fortsätta förbättra skottet.

Stefan Warg, 19 matcher, 0 mål, 7 assist, 7 poäng, +5

Warg började bra på försäsongen men hade en tveksam inledning på serien. Har sedan växt ut till en klippa och varit lagets bästa back. Defensivspecialisten har till och med gjort det bra i power play och om 22-åringen kan förbättra skottet skulle det säkert bli några baljor framåt. Fortfarande ung och lär bara bli bättre och bättre. En av Niklas Johanssons många lysande värvningar.

Andreas Lindh, 13 matcher, 1 mål, 4 assist, 5 poäng, +5

Haft skadeproblem. 34-åringen är lite ojämn och kan vara nonchalant med pucken, som Örebro borta där närkingarna fick initiativet efter en slarvig sargrensning som gav 1-0. I sina bästa stunder otroligt viktig i egen zon. Måste lira på sin höga högstanivå hela säsongen nu.

Robin Nilsson, 19 matcher, 2 mål, 1 assist, 3 poäng, +/- 0

21-åringens utvecklingskurva har inte varit rak efter en lovande start i A-laget för två år sedan. Har bra frekvens på benen, men känns ibland stressad och hamnar i tidsnöd. Har egentligen alla verktyg för att bli en bra offensiv back i allsvenskan om självförtroende och positionsspel kan förbättras. Behöver hitta lugnet med pucken. Om Elias Fälth kan gå från bänken i VIK till landslaget på några säsonger kan nog Nilsson bli riktigt bra också. Fått mycket istid av Fagervall.

Per Helmersson, 6 matcher, 1 mål, 0 ass, 1 poäng, -2

Kolliderade tufft med Malmös RJ Anderson och slog axeln ur led. Har förmågan att växa allt efter säsongen lider och varit lagets bäst back i de senaste två förkvalserierna efter tveksamma säsongsstarter. Så Helmersson blir viktig även i vår främst tack vare sin fysik och arbetskapacitet.

Marcus Söderkvist, 19 matcher, 0 mål, 2 assist, 2 poäng, -1.

Förbättrad som center och tekare (men nere på bleka 48 % vunna tek nu), vilket är starkt av 30-åringen. Viktig rollspelare som offrar sig för laget. Gjort det mycket bra som back. Begränsad offensivt och bör inte hamna i kreativa roller, något som varje ny VIK-tränare behöver några månader på sig för att inse.

Christoffer Björklund, 2 matcher, 0 mål, 1 assist, 1 poäng, +3

Åkte på en smäll mot huvudet tidigt under Finlandsturnén och imponerande inte direkt inledningsvis. Åkte sedan på en ny smäll mot huvudet, men ska nu vara på väg tillbaka. Ska vara en bra offensiv back som sköt 8 mål i TAIF förra året. Spännande framöver och något av en joker i leken.

Fredrik Winge, 16 matcher, 0 mål, 1 assist, 1 poäng, +1

Winge är en krigare som med små medel lyckas göra få misstag som defensiv back, trots sin litenhet och relativt medelmåttiga skridskoåkning. Är dock mycket smart och +1 i plus/minus visar att Winge är en bra backupback att kasta in när det behövs.

Brendan Mikkelson, 2 matcher, 0 mål, 0 assist, -1

En komplett back som säkerligen kan dominera både offensivt och defensivt framöver. Imponerade direkt trots noll erfarenhet på stora rinkar, vilket tyder på mycket bra spelsinne. Kan var den pusselbiten som verkligen lyfter VIK i en kvalserie om lockouten fortgår.

Tim Heed

Ska bli mycket spännande att se Heed. Vem saknar långsamme Thomas Mitell? Heed gör backsidan komplett. Sannolikt den bästa backsidan på många år i VIK.

***

Håll utkik för genomgång av forwards…

 

1 svar

  1. Matte skriver:

    Intressant läsning Micke!
    Riktigt roligt med Wargen. Han är en klippa i försvaret.