Västerås checkade ut för säsongen på sämsta tänkbara sätt hemma mot AIK

5 Responses

 1. Martin skriver:

  Tror dock tveklöst att Bolshauser var den där skapliga backupen. Hade med all säkerhet kunnat stå 10-15 matcher och gjort det väldigt bra, så väldigt synd att han aldrig fick chansen.

 2. Mikael Norén skriver:

  asd, tack för uppmärksamheten, korrigerat nu. Självklart ska Hampus med.

 3. asd skriver:

  ”3. Satsa allt som går på att värva tre-fyra riktiga allroundklassbackar där Mitell, Emmerdahl, Söderkvist och Linnarud tar hand om övriga platser.”

  Vad hände med Hampus Larsson?

 4. PatrikH skriver:

  Det kändes som att VIK i kvalspelet till SHL tappade bort grunderna. Håller med Fagervall att de första två kedjorna inte hann med att spela ihop sig. Sedan höjdes förväntningarna både externt, internt samt på de spelare själv som kom in att vi skulle börja producera mer framåt. De nya värvningarna sågs lite som räddare och hjältar och det knöt sig för dem och grundspelet tappades bort. Dessutom borde VIK ha tagit fram flera PP-varianter som fungerar även när Williams inte sätts upp för skott. Nu hann han aldrig komma igen efter skada och PP kom aldrig igång. Lärdom: att sätta rätt förväntningar på alla spelare. Tala om för värvade spelare att det räcker med att de följer spelmodell och gameplan, det förväntas inte att de ska komma in och dominera. Detta funkade inte, de hade för höga krav på sig själva och det knöt sig för dem och hela laget.

 5. SteNo skriver:

  Fransson var ju tydlig med att han vill stå alla matcher han kan, då är han bäst. Kanske dags att ledningen( i detta fall målvaktstränaren) vågar tala om för spelare att deras vilja inte alltid överensstämmer med verkligheten.