Inför VIK Hockey – AIK: Sista hemmamatchen för i år

 

Två blytunga förluster mot värsta rivalen och kvalserien är, i praktiken över för den här gången.  Bittert är bara förnamnet och med facit i hand så önskar man att saker vore annorlunda. Men, både laget och vi supportrar har fortfarande möjligheten att påverka slutklämmen av kvalserien och det ska vi göra med flaggan i topp.

      Mååååååååååååååååååål   Foto: Rune Åhlén

För motståndet står SHL-laget AIK från Solna som gästar Västerås för första gången på länge. AIK som är placerade snäppet ovanför VIK i kvalserietabellen spelar också för hedern. Förlusten mot VIK på hemmais svider säkert och AIK och dess fans kommer göra allt för att sätta käppar i hjulet för det Gulsvarta laget.

AIK har som sagt sju poäng precis som VIK men en något bättre målskillnad. Förklaringen till AIK´s kollaps kan nog bara analyseras av AIKarna själva. Men klubben som varit ett sjunkande skepp under en längre tid riskerar att gå en dyster framtid till mötes. Flera rikstäckande medier har rapporterat om AIKs ekonomiska situation under en tid och andra medier har rapporterat att den finländske stjärnan Esa Pirnes lämnade klubben innan kvalserien drog igång, efter ekonomisk dispyt. För lite drygt en vecka sedan sparkade AIK sin tränare Rikard Franzén.  Tränarkarusellen som enligt media pågått sedan en tid tillbaka, har nog inte gjort läget bättre direkt.

Med morgondagens match i åtanke så formeras laget på bästa tänkbara sätt utifrån de förutsättningar som finns.  Exakt hur det laget ser ut får vi inte veta förrän i morgon men sedan matchen på Hovet så har både Patric Blomdal och Björn Melin kommit in i laget och Mark Hubertise och Michael Lindqvist utgått.

Full fart framåt, hål tätt bakåt.  Foto: Rune Åhlén

Allsvenskan må vara en spännande och jämn liga på många sätt, men det är först i kvalserien som de allsvenska lagen får bekänna riktig färg. För VIK Hockey har kvalserien blivit ett tungt uppvaknande och tyvärr har det blivit väldigt tydligt att anfall är bästa försvar först när anfallet fungerar som det ska. Det har det inte gjort för VIK i år.

5-0 i häcken känns fruktansvärt tungt och tyvärr hade Fredrik Johansson inte marginalerna med sig utan fick istället emot sig en utvisning och ett matchstraff som blev något av en avgörande faktor.  VIK Hockey får istället lita på att hockeygudarna är på rätt humör och att målen börjar trilla in i kvadrat. I matchen mot AIK saknas Luca Caputi vars kropp sägs behöva vila. Stefan Legein uppger själv att han är skadad och Kenneth Bergqvist har stått utanför laget några matcher.

Utan att vara deppig, bitter och allmänt gnällig så kan man tyvärr bara konstatera att det som är gjort, är gjort och inte går att påverka i efterhand. Utan istället är det bara att blicka framåt.

      Fokus i försvaret mot AIK. Foto: Rune Åhlén

2 svar

 1. Viktor skriver:

  Skönt att det äntligen är över.
  Nu återstår bara för styrelsen att Göra om! Byta ut! (vilka behöver väl inte upprepas). Göra rätt!

 2. Viktor skriver:

  Håller med dig fullständigt Danne att trots VIK;s usla insats i kvalserien gäller det nu bara att blicka framåt.
  Men visst måste vi fans & klubbmedlemmar få vara deppiga, bittra och allmänt gnälliga, eller hur? Speciellt eftersom det i år här på Fancentralen, andra sociala forum, i media och i direktsändningar framförts konstruktiv kritik mot VIK-ledningens fartblinda uppbyggnad av inköpta legoknektar.
  Kritiken måste framföras annars kommer dessa skygglapp försedda herrar att göra om samma dumheter nästa år. Dessa herrar som fått medlemmarnas och Västeråspublikens förtroende att SKAPA ETT LAG. Det kan man bara göra genom att ENGAGERAT BYGGA, inte genom att köpa in!
  Har för den delen Fagervall och Eklund tillräcklig portion ödmjukhet för att kunnba vara med i en klubb- & lagledning? Lyssna på Fagervalls presskonferenser där han efter förlustmatcherna INTE FÖRSTÅR VARFÖR SPELARNA INTE PRESTERAR. Läs dagens VLT-intervju med Eklund: VIK-SPELARNA HAR INTE PRESTERAT. Eklund, NJ och Fagervall måste förstå ATT DOM INGÅR I LAGET och att det är laget som inte presterat!
  I samma VLT-intervju ”tröstar” sig Eklund med att det här är VIK;s bästa säsong sedan omstarten. Vadå, har han redan glömt säsong 2012 – 2013? Då var det fullt påställ i laget. Man vann under våren nio eller tio matcher i rad och tog sig till kvalserien och inledde den med att punktera Timrås och Rögles SHL-förhoppningar. Årets säsong som Eklund är så stolt över tog definitivt slut redan i hemmaförlusten mot Malmö 22 FEBRUARI! Det såg i alla fall vi på hyllan, att i årets VIK-uppsättning fanns varken hjärta eller kämpamoral. Efter den förlusten har VIK tagit 12 poäng på 12 matcher trots att VIK-ledningen fortsatte på linjen att köpa in än fler spelare – tyvärr även dessa nytillskott utan lag- & klubbkänsla.
  Visst måste årets lagprestationer av sportchefen, av coachen och av klubbchefen omprövas! Ser gärna att de tre till en början ödmjukt själva inser det.
  I kväll går jag ut och tar en öl – men inte på Rocklunda.