Västerås fick tack vare sena klassmål av Williams & Romano äntligen en något lugn seger mot nya topplaget Asplöven

Marklund jublade som center och målade även med ett fint matchvinnande backhandskott. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Komiskt att vi på läktaren under hemmamötet mot nya topplaget Asplöven stod och sa att VIK nuförtiden nästan aldrig får någon ketchupeffekt. VIK hade då 2-1 inför sista.

Efter en bra förstaperiod och en mycket ängslig andraperiod kom VIK mycket starkt i tredje. När vi väntade oss en ny gastkramning fram till 59.59 visade Williams enorm klass och kyla då han fintade upp Lassinantti på läktaren fram till livsviktiga 3-1 efter 43.41. Detta efter högklassigt förarbete av Frisk och Caputi.

En mustaschprydd Jeremy noterades för två fina poäng varav ett oerhört läckert mål. Williams , som bara verkar göra kalasmål, leder alltjämt den interna poängligan. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Bara några minuter senare stal Romano påpassligt pucken av sista asplöv och avslutet satt i nätt efter några snabba dragningar. 4-1 och ridå Asplöven. Resten blev transportsträcka och VIK behövde för en gångs skulle inte göra fansen nervösa hela vägen.

Romano satte som vanligt sitt friläge genom att dra målvaktens knän ur led. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sammanfattning

VIK gjorde den fjärde spelmässigt starka matchen i rad och betvingade seriens bästa bortalag, ett styrketecken i sig. Det var många plusvarianter denna match; Frisk kom in direkt efter uppehållet med betydligt mer bett i skridskoåkningen och fick äntligen sätta sitt första mål. Marklund fortsatte spela starkt på centerplats, denna gång som förstecenter i pigg kedja med Caputi och Williams.

Caputi såg allmänt förbättrad ut tillsammans med Marklund och Williams. Både Williams och Caputi har förutom att de är skickliga avslutare mycket bra spelsinne, vilket visade sig vid det läckra 3-1-målet och dessa två kan nog fortsätta bygga kemi.

Romano är inte lika beroende av goda kedjekamrater som Caputi och Williams då han kan göra så mycket på egen hand med sin unika teknik och fart. Weiskog inledde starkt i Romanokedjan med fortsatt vässad skridskoåkning men verkade tröttna en aning. Bromés klubba var fortsatt en otrolig puckmagnet, men passningsspelet funkade inte så bra denna gång för 19-åringen som fortfarande trots fyra väldigt starka matcher är poänglös.

Per Kenttä fick åter se sig slagen av gurklaget. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Även Asplöven stod för ett fint mål med oerhört vackert klapp-klapp-spel. Men det känns fortfarande som inget lag VIK mött i ABB är i närheten av fjolårens Leksands och Örebros tyngd denna säsong. Spännande test kvarstår dock hemma mot Lilla Sovjet aka Karlskrona hemma på lördag, dessförinnan Rögle borta.

Om VIK fortsätter förbättra spelet är det fullt rimligt att laget tar en topp-3. Men laget saknar två saker just nu; riktigt självförtroende och en toppcenter som gör laget mindre skadekänsligt.

Trots en bra första kommer det ut ett skört och ’rädda för att förlora VIK’ i andra. Det kunde kostat VIK matchen om inte det där 2-1-målet kommit väldigt lägligt av Marklund. Här finns lite kvar att jobba med för Fagervall & Hellgren. Att öka det kollektiva självförtroendet.

Västerås tre stjärnor:

1. Sam Marklund – Satte bra fart tillsammans med Caputi och Williams. Har väldigt bra frekvens och speed vilket öppnar upp spelet. Marklund är klasser bättre som center än ytter, genidrag av VIK-tränarna här. Satte matchvinnande målet med en backhand i krysset.

2. Andreas Frisk – Backen har varit ifrågasatt för sin sega offensiv. Men uppehållet verkade göra 29-åringen gott och Frisk noterades för två mycket fina poäng. Kommer Frisk igång som i Örebro kommer VIK:s power play snabbt att lyfta.

3. Luca Caputi – Arbetar hårt och låg bakom två av målen. Verkar finna kemi med Williams, som blandade och gav lite för mycket för att få en stjärna denna gång, trots några riktigt fina offensiva nummer. Här finns sparkapital då detta är spelare som ska ligga runt en poäng per match.

1 svar

  1. Rotkiv skriver:

    Äntligen en första kedja värd namnet! Äntligen ett PP-spel värt namnet! Skulle det verkligen behövas nitton omgångar att placera Romano i en annan kedja. Tony bjuder verkligen till, bjuder på shower, bjuder på poäng och bjuder på mål, men han är lik förbaskat en singelspelare. Han har inget i första linen att göra, utan den line där han är med blir Romano + två utfyllnadsroller. De två rollerna skötte Fredda och Kevin(så länge han orkade) utmärkt igår.
    Första linen (Marklund, Williams och Caputi) blev tillsammans med Frisk kvällens härförare. Hoppas att man fortsätter mot Rögle och får fler med sig. Man kan!
    Ps man vinner fortfarande för få tekningar. Enbart Romano och Frycklund som hade plus igår.