Inför Västerås-Asplöven: VIK darrar inte för någon


I fjol hittade vi nykomlingarna Asplöven och Karlskrona i tabellens negativa del. Inte mycket talade för att någon förändring skulle ske till denna säsong, men i år så ser tabellen ut att vara totalt upp och nervänd mot i fjol då vi hittar dessa lag numera uppe i toppen. VIK ska ta sig an ett av dessa ”skrällag” hemma i ABB arena och det är laget som reser mest i den här serien, Asplöven, som gästar.

Asplöven:

Gänget från Asplöven slutade ifjol på 63 poäng, i år med inte ens halva serien spelad har man spelat ihop nästan hälften av de poängen. Totalt har det blivit 29 poäng för norrlänningarna denna säsong.
I och med det belönas man med en femteplats i hockeyallsvenskan och bara en poäng ifrån tabellfyran Västerås med en match mindre spelad

Det började smått tungt med två inledande förluster, dock satte det sig aldrig som någon trend för Asplöven att förlora matcher utan man hittade snabbt till det rätta spåret, vinnarspåret. Man har lyckats tagit en del meriterade segrar, bland annat har man vunnit mot Malmö två gånger om och besegrat Djurgården. Det har dock inte varit dessa utstickande segrarna som varit avgörande.
Utan det som tagit Asplöven högre än i fjol, i en något haltande tabell, är hur man lyckats vinna de täta matcherna. Det finns en rad matcher man visat upp sin styrka och vunnit med bara uddamålet.

En tät och jämn match är att vänta när Asplöven kommer på besök

En tät och jämn match är att vänta när Asplöven kommer på besök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportbladets Krönikör Mats Wennerholm gick ut och sa; ”Alla darrar för Asplöven”. Inte kan det anses vara konstigt efter vad Pär Kenttä har lyckats åstadkomma där uppe i Haparanda.

De så kallade ”experterna” står fortfarande och gnuggar geniknölarna för att lyckas komma på vart denna framgångssaga härstammar ifrån. Än så länge har mestadels gamla klyschor slängts ut ur experternas munnar, kanske hinner någon lista ut den verkliga faktorn till framgång innan säsongen är slut.

Västerås:

Det blev ingen seger borta mot Djurgården men en aning optimist osade från tränarstabben, framförallt anfallsansvarige Pär Hellenberg var nöjd med hur laget skött behandlingen av puck upp i anfallszon. Visst såg spelet stundtals bra ut. Säkerheten med puck tycks komma krypandes mer och mer för var match som går. Sakta men säkert tycks även kemin i kedjorna bli bättre. Det osar optimism från VIK båset och så gör det även ifrån mig själv.

Lindh kan vara en viktigare spelare än vad många tror med sin stenhårda attityd.

Lindh kan vara en viktigare spelare än vad många tror med sin stenhårda attityd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mot Asplöven gäller det att man hittar tillbaka till hemmatryggheten. ABB arena hade fram tills matchen mot Björklöven börjat byggas upp till en mardröm för motståndarna. För hur dåligt de gulsvarta än spelade så var det synnerligen svårt för bortalagen att få med sig en trepoängare.

Den turen, eller skickligheten beroende på hur man ser på saken, behöver komma tillbaka. På hemmaplan behöver man vara säkra på att man ska plocka poäng. För den sportsliga framgången men även för framgång på läktarna. Framgången på läktarna hänger synnerligen ihop med den sportsliga framgången men det är den sistnämnda som behöver komma först för att få med sig den förstnämnde.

”Alla darrar för Asplöven” hoppas jag att ingen i VIK truppen har fått intryckt i skallen. VIK darrar inte för någon och det visas förhoppningsvis upp i ABB arena, måndag 19.00. Vi ses där!

2 svar

  1. Pelle skriver:

    En av de största anledningarna till att det går så bra för Asplöven är ju riktigt bra lånespelare från Luleå. Dom kostar ju inte mycket heller. Skulle man ta bort dom så vore Asplöven ett klart mänskligare lag.

  2. Jan skriver:

    Tänk om Asplöven haft lika mycket pengar som VIK att leka med …