Fika, hockey och tv-serier: En intervju med Ashley & Jeremy, del 1

067 - Kopia

Västerås har begåvats med ett mycket sympatiskt par som mer än gärna ställde upp på en öppenhjärtlig intervju. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sedan det blev klart att den välmeriterade Jeremy Williams skrivit på för VIK har många supportrar ute i stugor och lägenheter funderat på vad det är för grabb som ska vara VIK Hockeys spjutspets framåt. Och vem är Jeremys fru, skådespelerskan Ashley Leggat, som många pratar om, egentligen? Under en mörk eftermiddag sent i oktober, träffade VIKFanCentral.se det mycket sympatiska och ödmjuka paret på ett café i Västerås.

Det var i våras som VIK.se med sportchef Niklas Johansson i spetsen presenterade värvningen av Williams. ”Han är en renodlad sniper som har ett otroligt snabbt och pricksäkert skott” sa Johansson till VLT då… och nu när familjen Leggat/Williams acklimatiserat sig både på och utanför isen i Västerås, kollade vi läget.

Jeremy Williams

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Några minuter efter uppsatt tid dyker de Jeremy och Ashley upp och jag hinner knappt presentera mig förrän det känns som det som min engelska fastnar i halsgropen. Men, jag låtsats som ingenting… och Ashley och Jeremy är vänliga nog att inte skratta åt mina grammatiska fadäser.

Först av allt vill vi såklart veta lite om hur er första tid i Sverige varit. Hur skulle ni beskriva Sverige?

– Underbart… jag är faktiskt överraskad över hur lika det är jämfört med Kanada. Jag har aldrig varit i ett annat land som varit så ”lika” hur det är hemma. Dessutom är alla både vänliga och hjälpsamma, så det känns som hemma säger Ashley.

– Jag kan bara instämma, fyller Jeremy i. Allt känns mycket enklare än det gjort i andra länder i Europa, och en stor orsak är nog att här pratar alla engelska, vilket verkligen gör saken enklare.

Kanada är ju till ytan sett, världens nästa största land och ni är födda i städer som ligger 25 timmars bilfärd från varandra. Hur kommer det sig att ni träffades?

– Jag är född i Saskatchewan och spelade hockey för Toronto och samtidigt spelade svensken Alexander Steen där. Varje år ordnar han en golftävling för välgörande ändamål, och det var där han introducerade oss för varandra.

Det är ju såklart en lång bit från Kanada till Västerås, som ligger mitt ute i ingenting. Hur kommer det sig att ni hamnade här?

– Jag har en kompis, Evan McGrath, som faktiskt spelade i Västerås tidigare.

Jaaa…vi saknar McGrath, kan du inte försöka få tillbaka honom hit? 

– Ja, jag tror han vet om det, för jag tror att han fortfarande har kontakt med några i föreningen. Men alla spelare vill spela så högt upp i seriesystemet som möjligt, men vi får väl se vad som händer, säger Williams.

Men VIK kontaktade dig i våras? 

– Det var genom Evan, som genom sin agent Niklas Granberg… och det var han som ordnade allt.  Allt gick väldigt fort och det kändes som ett steg i rätt riktning för oss, menar Jeremy och får medhåll av Ashley.

Och vi är väldig glada för att ni är här. Ashley, var det självklart för dig att följa med hit?

– Ja, det var det. Jag är nära väninna med Evans fru och hon berättade för mig om hur trevlig staden var och sådär, säger Ashley. Evans fru är väldigt ärlig och sa att hon verkligen trivdes här. Hon sa ”Om vi trivdes, kommer ni att trivas”.  En annan sak som vi tyckte var väldigt rolig var att redan innan vi kom hit var det många människor som kontaktade oss via Twitter med support och glada lyckönskningar. I det avseendet kändes det helt naturligt att komma hit till Västerås.

Hur mycket kände ni till om Sverige innan ni kom hit?

– Vi visste inte mycket om Sverige alls, men någon på Twitter skickade en länk med ”15 saker du bör känna till om Sverige”.  Då kunde vi läsa om ”fika” och att det fanns mat på tub man kunde köpa. Typ, bacon på tub och att det finns en dag varje vecka då alla äter pannkakor. Så nu vet vi lite mer om er kultur!

Svenskar är överlag ganska stolta över de kändisar som är kända världen över. Tänkte höra vilka svenska kändisar ni känner igen. Jag har några bilder jag tänkte visa, så får vi se vilka kändisar ni känner igen.Vi börjar med den första bilden. (Bild på kungen, av copyrightorsaker kan vi tyvärr inte publicera bilderna)

Jeremy – Hmm… vet inte… har ingen aning… kan de vara er premiärminister?

Nja… det är faktiskt Sveriges kung.

–  Vad komiskt… jag såg faktiskt en bild på honom idag. På den bilden hade han en rolig hatt, säger Jeremy och ser lite förvånad ut.

Vi tar nästa bild istället: ( Bilden visar Elin Nordgren-Woods)

Ashley –  Elin, Hon var gift med Tiger Woods. Hon är en av de där vackra svenska tjejerna!

Jeremy – Ashley är grym på alla mediamänniskor. Jag känner inte igen någon av dem!

Nästa bild… ( Bilden visar Börje Salming)

– Jag har inte en aning… säger Jeremy och väldigt konfunderad ut.

Det är en Toronto-ikon!

Jeremy: Ahh… då måste det vara Börje Salming! Han har åldrats väl, med snyggt hår och allt.

Bra jobbat… vi tar ytterligare en bild: (Bilden visar Alexander Skarsgård)

Ashley – Ååå… Alexander Skarsgård, jösses, alla är snygga här… både tjejerna och killarna!

En bild till… och det blir sista bilden: ( Bilden visar ABBA)

Ashley – ABBA! Jag älskar Mamma Mia-musikalen och jag har nog sett den säkert sju gånger! Jag sökte till och med en roll i en musikal men jag fick den inte eftersom jag var lite för ung.

Känner du till någon av ABBA:s låtar Jeremy?

Jeremy – Nja.. om jag skulle höra någon låt skulle jag säkert känna igen den, men inte såhär på en gång. Men jag känner till att de är legendariska här i Europa.

Ni klarade ju nästan alla… det var bra… måste säga att ni klarade uppgiften!

– Tack så mycket, vi får säga att det var ett bra lagarbete, säger Ashley och skrattar gott, då det var hon som stod för detta rätta svaren och Jeremy inflikar att Ashley står för 99 % av kunskaperna…

Ashley, du har ju en egen karriär hemma i Nordamerika. Hur går det att kombinera din karriär med att vara “hockeyfru”?  

–  Till en början var det väldigt svårt och genom att vara här försvinner såklart en del tid då jag hade kunnat arbeta, men man är tvungen att få det att fungera.

– När Jeremy kom hit var jag tvungen att stanna hemma och filma för en ny film. Det kändes verkligen värdelöst att inte kunna följa med, men om man vill kunna upprätthålla två karriärer så får man helt enkelt offra något. Samtidigt är det bara tre-fyra veckor jag är borta, och när jag åker iväg har jag alltid något att se fram emot när jag kommer hem.  På så sätt kan vi båda fortsätta med våra karriärer.

Du har ju gjort mestadels tv-serier, men du har även gjort några filmer. Jag har själv sett ”The Perfect Roommate” från 2011 som är lite mer av en thriller. Är det en genre du föredrar framför någon annan när det kommer till skådespeleri? 

– Jag har i princip gjort tv-serier under större delen av min karriär. Jag var med i en serie som heter ”Life of Derek” som är en familjeserie som har sänds på Disney-tv under flera år. Så jag har spelat samma karaktär under fem års tid och varit barnvänlig på alla sätt.

– Men med den här filmen så fick jag prova något helt nytt, det var första gången som jag fick göra något mer riskabelt. Dessutom var helt nytt för mig och häftigt eftersom många av de fans som följt mig under min karriär på Disney-tv, blivit äldre. Ju äldre man blir, ju ”vuxnare” blir rollerna man spelar, menar Ashley som hunnit med väldigt mycket trots att hon bara är 27 år ung.

 Ashley

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Fördrar du att göra tv-serier eller filmer?

– Om jag var tvungen att välja så hade jag nog valt tv-serier. Främst för att jag verkligen tycker att det är väldigt roligt att utveckla en karaktär under en längre tid. Och det fungerar att man kör ett scenario i tre dagar, men sen byts allt innan man börjar jobba med ett nytt avsnitt och ett nytt scenario. Under en filminspelning gör man praktiskt taget samma sak under 3 månader, vilket kan bli lite tråkigt i längden.

Alla stjärnor har ju ett genombrott, och i ditt fall måste det väl handla om ”Pepsi Dreams” som finns på Youtube va?

– Åååå….. neeeeeeej… det där kommer jag alltid få höra, säger Ashley och ser nästan lite generad ut. Jag var tvungen att hjälpa en kompis till min brorsa. Kompisen skulle hitta en ”drömtjej” och brorsan tvingade mig att ställa upp. Komiskt är ju att det där klippet har fått fler ”träffar” än något annat jag någonsin gjort. Men, det var sista gången jag ställde upp i bikini, säger Ashley.

097

När Rune bad paret om några dansbilder bjöd Jeremy & Ashley till ordentligt! Besök Runes hemsida för fler bilder och bildspel! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

Intervju: Mikael Norén/ Danne Matstoms

Text: Danne Matstoms

Foto: Rune Åhlén

Del 2 kommer snart.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:64:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/11/067-Kopia.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto