Behövs mer sponsorintäkter om det ska bli någon riktig toppcenter…

Om Tony Romano varit svensk, hade han spelat i Allsvenskan då, med de meriterna och den kvaliteten? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det största problemet just nu är nog att det inte finns tillräckligt pengar till den här tänkta centervärvningen. Simple as that.

En bra spelare går enligt uppgifter på mellan 800 000-900 000 kr med alla avgifter och bilar, boende o.s.v. Utländska spelare får boende och bil. Allt ska vara betalt och netto Euro är det som gäller.

Då kan man fråga sig om transatlanter verkligen är billigare än svenska lirare? ”Jo, men en svensk Tony Romano spelar ju inte i Allsvenskan” är då ett gångbart svar som undertecknad hört.

VIK ska heller inte vara starka nog att buda på de svenska topparna just nu.
***
Så vi får nog rikta in oss på att försöka förädla det vi har först och främst. Eller hoppas att sponsorer och kanske fans går samman och skramlar ihop till den där sista så viktiga pusselbiten.
***
Jag är en smula optimistisk kring hur denna säsong kan sluta, särskilt med fjolåret färskt i minnet där VIK om man haft lite mer offensiv kunde gått upp.
***
Jag tror och hoppas kort och gott att backarna ska lyfta offensivt som de gjorde ifjol, att Fransson fortsätter lira bra, att powerplay förbättras och att Williams får en bra center.
***
Då blir det kvalserien med ett ganska okey VIK. Tror inte det är helt osannolikt. Så det kan vara värt mycket om man skramlar ihop till den här i sista pricken över i alltså…

4 svar

 1. Jan skriver:

  .. och vad budgeterade man för spelartruppen?
  Någon som var på årsmötet?

 2. Jan skriver:

  Då kommer den naturliga frågan:

  Vad budgeterar VIK i sponsorintäkter?

  Ska ju inte vara en hemlis. Redovisades ju på senaste årsmötet.

 3. Martin skriver:

  Ställ er med bössor i entrén. Vik behöver va lite mer desperata på alla kanter!
  Nu kör vi!

 4. X skriver:

  Tyvärr är det svårt att få tag i sponsorer som går in med över 250k +(guldsponsor). Det täcker bara upp ett tapp på 100 pers i snitt per hemmamatch. Så att snittet sjunker på läktarna är det mest oroliga… Krävs många stora sponsorer för att väga upp alla Västeråsares medgångssupporter hjärta…
  Om alla bara stöttade genom att på matcherna och få med sina polare, familj osv så ökar förutsättningarna till en bättre ekonomi kraftigt.
  Sen förstår jag en viss frustration med tanke på splet ibland, men att inte gå ger heller inte några bättre förutsättningar, snarare sämre.