Västerås föll mot Leksand: ”Trots förlusten spelade vi stundtals riktigt bra”

 Kinisjärvi och Pettersson låg bakom ett mål mot Leksand och ett glädjeämne denna försäsong är de unga spelarnas framsteg. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Västerås föll med 5-2 i Hedemora mot Leksand. Det var utsålt med 1000 personer på plats.

– Vi spelade stundtals riktigt bra i vårat press- och försvarsspel, säger Markus Kinisjärvi som spelade mellan Linus Svedlund och Flavio Schmutz. Men vi släpper in lite för billiga mål för dra det längsta strået. Överlag tycker jag att vi gör en bättre prestation jämfört med de senaste matcherna, menar Markus.

Hur kändes det för egen del och var det någon VIK:are som stack ut?

– Det gick helt okej för min del. Vi skapade en del lägen och lyckades peta in 2-2 pucken (Oscar Pettersson på pass av ”Kinis”). Annars känns skridskoåkningen bra och jag får mer tid med pucken.

– Hela laget gör en bra match, men jag tycker att juniorerna som får chansen idag när vi har en del borta gör det bra, säger Markus avslutningsvis.

***

Därmed har VIK förlorat fyra av fem träningsmatcher. Trots att poängen inte räknas är det nog viktigt att även resultaten blir något bättre de sista tre avslutande träningsmatcherna mot norrlagen Björklöven, Asplöven/Vasa och Skellefteå. Det kan nog sätta sig lite i huvudet om man även skulle torska dessa tre.

***

Det kommer bli ett frenetiskt lagpusslade de sista veckorna innan premiären den 13:e september. Jeremy Williams ansluter först den 2:a september och får bara en träningsmatch hemma mot tuffast tänkbara motstånd i form av Skellefteå (5:e september).

Det ska alltså värvas och konstrueras en förstafemma kring Williams på elva dagar innan det smäller borta mot Timrå. Vi kan nog inte räkna med att VIK kommer dominera i serien från start…

3 svar

  1. Niclas skriver:

    Jag funderar på vilket sätt Skellefteå tycker en träningsmatch emot VIK kan ge?

  2. Mikael Norén skriver:

    Tack, miss av mig där. Synd att det var borta, hade dragit bra med folk. Kanske galet att möta Sveriges bästa lag. Risk att självförtroendet får en törn… Skellefteå var ju en egen klass i SHL ifjol…

  3. Namn skriver:

    Är inte Skelleftåmatchen på bortaplan för att göra det ännu tuffare?