Snabbanalys: Iuorio och värvningar

Så fick föga förvånande det kanske svagaste nyförvärvet hittills under Niklas Johansson, Giancarlo Iuorio, lämna VIK.

Iuorio visade absolut ingenting och det skrala spelet vittnar om vilka nivåskillnader det är på ligorna inom NCAA. Det är alltså sex ligor där Iuorio gjorde 21 mål på 27 matcher i Atlantic Hockey-ligan, den svagaste enligt flera.

Iuorio hyllades också av de två “experter” Centralen pratade med, Iuorios tidigare tränare, som garanterade Centralens läsare att vi inte skulle bli missnöjda och D.J Powers på Hockeysfuture.com som menade att det var en kanonvärvning som NHL-lagen hade stenkoll på.

Det är inte den första riktigt misslyckade värvningen av Niklas Johansson, men Emil Mårtensson och Matt Sisca hade i alla fall lite puck i sig. Kanske hade NJ tagit referenser från någon ny källa, för första och sista gången, och charmades av statistiken. En troligen billig prislapp avgjorde kanske affären.

Räkna med att NJ inte har några glada samtal med de som rekommenderade denna spelare…

Skönt är dock att Romano och McArdle sett så bra ut och ser ut som några i raden av lysande värvningar av NJ. Dessutom har de unga spelarna visat lovande tendenser.

Men om VIK ska leva upp till sin egen målsättning om att gå upp i SHL måste NJ nu lyckas med två tunga forwardsvärvningar som komplement till Jeremy Williams. Det positiva är att han gjort det förr men efter Iuorioaffären har vingelutrymmet minskat.

De unga spelarna på forwardssidan ger bra bredd (och kanske spets framöver?) men kan inte få pressen att ösa in poäng i ett lag som satsar på uppflyttning.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"370551798106718208";s:5:"pDate";s:19:"2013-08-22 16:23:27";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Rexxius @beessess Precis, Perra är väl mer en lagbyggare utan större taktiskt djup. Men de andra är kanske intressanta.

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@beessess @VIKFanCentral Perra är väl inte direkt känd som en stor taktiker?

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral Någon typ Perra Johnsson, Penneborn eller Stephan Lundh, tränare med erfarenhet att börja bygga VIKs… https://t.co/FDh6pXyzz7

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@beessess Intressant! Vilka coacher är bäst tycker du och varför?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto