Inför Leksand-Västerås: Traditionsenlig tillställning i Hedemora

En ny målsättning har bestämts, inte gällande VIK:s säsong utan fonden hos Barncancerfonden som startats upp till Fredrik Johanssons familjs ära. Efter att insamlingen klev över 50 000 riksdaler höjdes målsättningen till 100 000 kronor. I skrivande stund är totalt fantastiska 55 576 kronor insamlade, men än är det luft kvar till den nya målsättningen. Har ni inte lämnat ett bidrag rekommenderar jag att det görs här, varje öre är värdefullt i kampen mot cancern!

Från en viktig sak till en annan sak. Det är åter dags för träningsmatch och det är den forna allsvenska konkurrenten Leksand som står för motståndet. Sammandrabbningen äger rum i Hedemora vilket har blivit lite av en tradition de senaste åren.

Det är visserligen bara en träningsmatch och man ska inte alltid dra för stora växlar av sådana, men det här kan ses som en chans för VIK. En chans att mäta sina krafter eftersom det är välkänt att matcher lagen emellan i stort sett alltid tas på högsta allvar, oavsett typen av match.

Matchen är också viktig på så sett att lagen kan mötas i en eventuell kvalserie och redan nu får man chansen att se vad man går, för och känna lite på varandra. Självklart kommer flera nyanser av lagen visas under säsongens gång men inga fler chanser kommer ges till att testa motståndarspelarnas tålamod, temperament eller vilja.

Leksand har precis som VIK gett blandade intryck. Först tog man en skalp genom att besegra Brynäs på straffar sedan åkte man på en snöplig förlust mot Södertälje, där underskattning tycktes vara problemet, för att sedan revanschera sig mot AIK med övertygande siffror.

VIK har spelat en match mer men inte heller gett några klara besked, då man har tre förluster och ynka en vinst i bagaget. Enligt tränare Fagervall är det spelarnas förmåga att spela en aning för svårt istället för att hålla sig till grundspelet som ställt till det. Visst är vi väl vana att VIK göra det onödigt svårt för sig men det var faktiskt en av många saker Fagervall effektivt putsade till föregående säsong.

Den preliminära laguppställningen ser ut på följande sätt enligt VIK.se:

Boltshauser (Fransson)

McArdle-Romano-Johansson

Frisk-Mitell

Bergquist-Frycklund-Pettersson

Helmersson-Björklund

Svedlund-Kinisjärvi-Schmutz

Larsson-Emmerdahl

Mårtensson-Söderkvist-Weiskog

Johnsson, Iuorio och Lindh står över matchen på grund av småskavanker. I Iuorios fall handlar det fortfarande om ömmande fötter, men det kan också vara en signal på att det kommer hända saker. Om det är någon som verkligen behöver matcher så är det Iuorio…

***

Centralen talade även lite mer med Jason Walters angående två ganska intressanta spelare, yttern Patrick Asselin och centern Brock Hooton, som fortfarande är lediga hos danska mästarna Sönderjyske, alltså tidigare lagkamrater med Jason. Asselin har formligen öst in mål i Danmark och DEL2 de senaste två säsongerna och detsamma för Hooton. Danska ligan är ojämn men de gjorde det verkligen bra där och skulle säkert vara prisvärda.

– Jag tror ganska säkert att de skulle göra det bra även i en förstalina även i Allsvenskan, säger Jason. Men Asselins tjej har fått ett jobb i Schweiz och han letar jobb där och Hooton har nyss förlovat sig och det är osäkert vad som händer.

Därmed kan vi skriva av två till på den tänkbara nyförvärvslistan. Även Sean Bentivoglio blev till slut klar för Asiago igen. Rykten på Gurkburken gör gällande att spelare är klar. Vem kan det vara?

4 svar

 1. Kjelle skriver:

  Från en som pratat med NJ personligen i detta ärende. De skulle ta beslut idag i frågan. Kan väl tänka mig att det blir en stor ekonomisk utgift för en div 1 klubb.

 2. Kjelle skriver:

  Från en som personligen har pratat med NJ om det. Den klubben skulle ta beslut om det idag.

 3. Nils VIK skriver:

  En gissning Kjelle eller vad har du fått den fakta ifrån?

 4. Kjelle skriver:

  Giancarlo Iuorio erbjuds till DIV 1 klubbar nu.