Västerås föll mot Södertälje och Niklas Johansson breddar sökområdet efter förstärkningar

Västerås föll på nytt i Gnesta med 3-2 mot Södertälje. VIK ska ha varit ganska bleka men fansen är nog aningen mer intresserade av de tänkta tillskotten än resultat i träningsmatcher. Extra kul var att Fredrik Johansson nätade och det rasslar även in på kontot till barncancerfonden, 49 000 kr! Fortsätt så!

– Det var en ganska lam match från våran sida, där alla kan prestera mycket bättre, säger Linus Svedlund till Centralen.

Mikael Frycklund säger så här:

– Matchen var från våran del inte så bra, vi spelar bra stundtals men tummar för mycket på de reglerna vi har i vårat grundspel, säger Mikael. Tyvärr så straffar det sig när vi gör misstag.

– För egen del kändes det lite bättre men jag har lite och jobba på. Absolut inte nöjd. Målet jag gjorde var en retur som jag trycker in på en tekningsvariant.

***

Många har ju undrat hur Giancarlo Iuorio som gjorde 21 mål på 27 matcher i NCAA för Niagara kunnat se så blek ut. Det är ju ett målsnitt i paritet med vad Broc Little levererade i Yale. Tydligen var inte heller Iuorio nämnvärt förbättrad till denna match.

Centralen utbytte några ord med Jason Walters som laddar i Danmark för sin tredje raka titel. Jason menar att många anser att Niagara spelar i den kanske sämsta ligan av alla inom NCAA, som alltså inte är en homogen liga. Det är inte mindre än sex ligor inom NCAA med olika nivår.

Jason rankar dem så här: 1. The new ”Big Ten” 2. NCHC 3. WCHA 4. ECAC 5. Hockey East 6. Atlantic Hockey. Det var alltså i Atlantic Hockey Iuorio spelade…

Så nästa gång VIK värvar någon från NCAA gäller det att ha koll på vilken liga det rör sig om. För rätt ställda förväntningar…

***

Undertecknad bytte några ord med sportchef Niklas Johansson som menar att det är svårt att bjuda på något matnyttigt om centerjakten eftersom det väldigt lätt kan förstöra förhandlingar.

– Men jag förstår att ni vill veta så mycket som möjligt, säger den sympatiske sportchefen.

– DeSimone-ryktet var taget ur luften, säger Niklas också. Och Niklas menar att mycket som skrivs är taget ur luften just nu om tänkbara spelare…

Är AHL fortfarande det hetaste spåret för nyförvärv?

– Det finns några heta spår i andra ligor också, säger Niklas.

Därmed får vi bredda vår sökmotor igen. Men det är ganska urplockat ur många ligor.

Men i SM-liiga är det många intressanta namn som Niclas Lucenius, Jussi Makkonen, Mark Lee och Darryl Boyce kvar.

5 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Väinö, ja Lakkonen ser intressant ut. Säkert inte så dyr.

  VIKPelle, goda tankar där! Henric, lite tidigt att dra sådana slutsatser!

 2. Väinö skriver:

  Den här har nog rutin så det räcker till andra 5:an och Kinis lär väl veta nåt om honom.

 3. VIKPelle skriver:

  Träningsmatcher brukar se ut som skit. Det är inget att oroa sig över. Det är värre om man skulle vinna alla träningsmatcher. Då tyder det på att laget tränar för dåligt. Det skall gå lite segt så här års. Det finns flera exempel på lag som imponerat stort i träningsmatcherna, för att sen floppa i serien.

 4. Henric Nilsson skriver:

  Jag är rädd att klubben glömmer egenskapen som tog dem till kvalserien och hotade elitserielagen. Glöden!