Västerås skämde ut sig totalt mot Almtuna

11 svar

 1. rotkiv skriver:

  Passade på att läsa http://gurkolle.blogspot.se/ Gurk Olles kommentarer. Klockrent!
  Törs dock inte vara så förhoppningsfull som han inför Röglematchen. Lag och kultur måste byggas och det hinner man inte tills på måndag! Eller, eller, kan det vara så att någon/några av spelarna själva tagit kommandot och bestämt sig för att dra de övriga med sig?

 2. Rotkiv skriver:

  Malmöbo – Jag har ett stort VIK-hjärta och jag ger mitt fulla stöd till VIK och dess framtid! Jag drömmer åxå om att VIK med tiden ska vara tillbaks i Elitserien. Västerås, en hyfsat stor stad mitt i ett framgångsrikt Mälardalen, borde definitivt kunna tävla om en plats i SHL. Småsyskonen Växjö, Örnsköldsvik, Leksand, Örebro och Gävle har ju lyckats. För att ta sig till SHL krävs dock nå´n form av realism.
  Att som du drömma om vinst med 7-2 i Uppsala är ingen realism. Inte heller någon som helst form av realism att som NJ & Eklund tros sig kunna ta genvägen till SHL genom att köpa ihop legoknektar, oavsett om de är transatlanter eller avdankade föredettingar (Ursäkta Mitell å Frisk men ni verkar avdankade). Det är väl ingen tröst eller ursäkt att det ser ut som spelarna vill göra mål och vinna om de är för bekväma för att ta upp kampen? Lag och kultur måste byggas! Punkt slut!
  Min realism säger att när en fjärdedel av serien avverkats är VIK på blygsamma femte plats. 8 p efter Karlskrona, ca 5 p efter Malmö med stigande form, 3 p efter BIK med stigande form, ca 2 p efter DIF även de med stigande form. Till det kan läggas att VIK hittills i år inte visat någon som helst av form, jo möjligen vikande. Laget å VIK-ledningen fortsätter att treva sig fram och räddingen till att man än så länge är femma i serien är FRANSSON!
  Så visst är det realism att NU kräva förändringar och resultat. Eller hur länge ska vi vänta? Tills man närmar sig kvalplats för nedgradering?
  Med förändringar menar jag att det måste bli slut på Jockes plotterstrategi att match efter match möblera om och inte tro på sina egna ihopsatt femmor i PP-spelet. Plottrande ger oro å prestationsångest.
  På VIKs hemsida kallar man debaclet i Uppsala för ”Kollektiv kollaps”. Frågan är om det är en kollektiv kollaps eller kan sökas på annat ställe? Jocke säger efter trettonde matchen i VLT att han nu fått kristallklara svar. Vilka svar förtäljer han dock inte men det ska bli spännande att se hur han går till handling. På journalistens fråga säger han att stämningen i laget är bra och att man var oerhört revanschsugna inför Uppsaladrabbningen. Endera döljer han kemiläget i laget eller så kan han inte läsa av. För egen del funderade jag på att åka hem redan efter första perioden eftersom det syntes så tydligt att VIK;arna denna kväll inte tagit med sig någon som helst form av energi in på rinken. Det borde väl Jocke åxå sett? Kan Jockes kristallklara svar efter Almtunafiaskot vara att hans egen hemlängtan tagit över?
  Summerat: Tränarduon å NJ har hittills inte lyckats göra ett enda rätt. Total måltorka! – Offensiva uppspelen funkar inte! – Skapa tryck runt motståndarkassen har vi inte sett uns av! – PP-spelet ska vi inte nämna! – Den så säkra defensiven från i fjol har rämnat!
  Ursäkta jag glömde bort värvningen av Fransson. Tack för den fullträffen NJ! Men man kan inte begära att Fransson ensam ska plocka hem poängen. Dags för kris- & kaosmöte!
  Snart kan det även vara dags för styrelsen att ge besked om hur länge man tänker ha förtroende för Fagervall, NJ och Eklund. Eller inträffar undret på måndag?
  Jag tippar inte – gör du?

 3. Malmöbo skriver:

  Jag tippade 7-2 till VIK igår.
  Tror att det var fler än jag som gjorde det och hoppades/trodde på islossning i målskyttet mot förre jumbon i Allsvenskan…
  Av TV-sändningen att döma hade alla VIK-spelare (inkl. våra Power forwards) samma inställning som jag.

  Jag tycker att de verkligen ville göra mål, men samtidigt inte ville ta kampen vid sargerna och ligga nära Almtunaspelarna defensivt. Precis som jag trodde de nog att allt skulle ordna sig ändå, trots 2-0 och 3-0 i de första periodpauserna.
  Underskattning är alltid illa, men att flera ska sparkas eller avgå blir löjligt.
  Tror att vi efter matchen mot Rögle på måndag, kan ha andra åsikter. De kommer att skärpa sig. Trots allt har vi samma poäng som 3:an i tabellen.
  Tror inte heller på nya ommöbleringar i laget, de måste få chansen att spela ihop kedjorna.

 4. Rotkiv skriver:

  Tyvärr, tendensen till den här nedsablingen har vi i publikledet sett hela hösten. Förr eller senare skulle den komma. Kemin å hockeykompetensen tycks inte stämma på en enda punkt i det här laget. Kan bara uppmana NJ å Fagervall ”Gör om! Gör rätt!” eller låt andra göra det.
  Även Eklund å styrelsen bör ifrågasättas. Hur kunde man ge NJ fria händer att köpa ihop ett lag när VIK just nu har så många unga lovande spelare? Man kunde börjat byggt ett SHL-lag för 2015, istället fick man hybris å försökte köpa ihop ett till 2014. Verkar oansvarigt både med ekonomin och det unga spelarmaterialet.
  Tillsvidare väljer jag fåtöljen å Viasat före Rocklundahallen. I fåtöljen kan man byta till något värt att titta på.

 5. Kenta skriver:

  Håller med Lasse!
  .
  Såg att det är fel i matchstatistiken.
  Mitell borde vara minus 4. Han var inne på de fyra första målen. På tredje målet bytte han så 28 precis hann in på isen när det blev mål.

 6. Lillgurkan skriver:

  Dags att skicka NJ och Fagervall? Hellas som huvudtränare.. han känner de unga killarna, och vet exakt hur han ska få ut maximalt av dem. Ta in Stiffen som assisterande och skapa en harmoni i gruppen. Killarna ser ju ut att spela helt utan glädje (är det NJ:s destruktiva spelsystem som är boven i dramat även här?)

 7. gurkaa skriver:

  Avgå VIK!!

 8. Lasse skriver:

  Det stora problemet idag är att det är ”stjärnorna” som gör riktigt dåliga insatser!
  Vad pysslar Mitell, Williams och Mcardle. Dom orsakar tillsammans fyra mål bakåt!

  VIK har ett antal spelare som visar hjärta och verkligen krigar hela matchen: Helmersson,Emmerdahl,Larsson,Lindh,Frycklund, Kinisjärvi,Jonsson,Mårtensson,Söderqvist viker inte ner sig.

  Varför bytte man inte målvakt efter 4-0?

 9. anders skriver:

  När ska VIKarna få börja tacklas igen. Lite jävlaranamma måste komma fram. Inga jävla petningar och små knuffar i sargen. Ta i och tacklas. Gå på kropp. In på mål ta skott från alla jävla vinklar.

 10. mange.g skriver:

  Tror inte det är fel på materialet…. behövs ett spel som funkar, en ny ledare!!!!!!!! #Agera

 11. Thomas skriver:

  Ja det här är alldeles för taffligt! Som idag, släppa in tre mål i eget PP? Vilket lag lyckas med det? När ett lag är i skriande behov av poäng och seger, vilket lag ”ställer upp” då och förlorar? NJ & Co. måste agera, VIK måste få in lite vinnarkultur i laget, lite jävlar anamma om man så vill. Det här kommer aldrig hålla i längden, det förutsätter jag att ledningen vet!