Några talande citat och övriga tankar efter Almtunadebaclet…

4 svar

 1. Väinö skriver:

  Det jag menar, är att man i början presterar och skrapar ihop poäng fast man inte spelat bra. Det gör man bara pga att laget har så många nya som vill visa sin bästa sida (Romano, Williams etc) och att i grunden så håller många en hög grundkvalitet. Hade vi i stort sätt varit samma trupp som i fjol så hade matcherna sett annorlunda ut. Laget är inte sammansvetsad än och det lyste igenom på allvar i AIS matchen. Men jag är inte särskilt orolig, för, som sagt så finns kvaliteten där och den kommer att komma fram.

 2. Mikael Norén skriver:

  Väinö, tack för intressant inlägg. Håller med att kontinuitet här viktigt. Problemet är dock inte bara Almtunamatchen utan att det inte varit speciellt bra spelmässigt under försäsong eller den första fjärdedelen av säsongen. Inte ens under fas 1 var det riktigt bra spel . Det är givetvis en balansgång men jag tror VIK behöver bättre arbetare och får börja om på Fas 1 för att kunna nå ett riktigt bra Fas 4 förhoppningsvis i vår. Men det betyder ju inte att hela laget ska bytas ut.

 3. Väinö skriver:

  Jag tycker att NJ ska ha kritik, men den ska vara befogad och det tycker jag
  inte den är nu. För, i ärlighetens namn, titta på budgeten han har, den är kanske i mitten av HA, och vad han har för namn i truppen. Kvaliteten finns där och den kommer att synas längre fram. Den som vet nåt om hur en grupp fungerar, vet man att när grupp bildas så funkar den bra i början när alla vill visa sin bästa sida (i min värld, ca.10 omg.). Sen kommer fas 2 och 3 där alla ska hitta sin plats och acceptera den, här börjar det knaka i fogarna och dom sämsta sidorna kommer fram. Var står man på stegen? Kommer gruppen igenom dessa faser (ytterligare ca.10 omg.) Så har man ett slagkraftigt lag, oavsett namn i laguppställningen! Men, man ska komma ihåg att när en person tillkommer eller försvinner, så åker man tillbaka till fas 1 och får börja om med hitta rollerna pga att gruppdynamiken är omkullkastad. Detta är det samma i arbetslivet, fas 1 funkar ett tag men man vill till fas 4 för då produktiviten bäst, men det är kostsamt att ta sig dit, därför finns det företag som bara vill befinna sig i fas1, t.ex. en hamburgerkedja som jag inte behöver nämna vid namn.

 4. fredrik skriver:

  1a femman: Mitell, Helmersson – Williams, Romano, Caputi

  2a femman: Emmerdahl, Frisk – McArdle, NY, Johansson

  3e femman: Larsson, Björklund – Bromé, Kinisjärvi, Jonsson

  4e femman: Bengtsson, Lindh – Frycklund, Slangen, Mårtensson

  Extra/ linnarud och svedlund eller pettersson.

  Det vore intressant, dumpa bacon och doell, sätt ihop mitell/helmer igen, fixa en bra center, och sist men inte minst: Ta vara på dom lovande junisarna!