Några talande citat och övriga tankar efter Almtunadebaclet…

Vi ska nog kunna tända till extra i Malmös stora arena, sa Tony Romano ungefär till VLT:s hockeyblogg tidigare inför MIF borta.

Nu ska inte Romano få något surt, då han varit en av de bästa som kämpat varje match, men vad säger detta? Att laget har svårt att tända till i alla matcher? 0-6 i Uppsala är kanske inte så överraskande ändå…

***

Williams mål var snyggt, men jag älskar vårt defensiva spel ännu mer, sa ungefär Jocke Fagervall efter 2-0 hemma mot Djurgården. Vad säger detta? Förmodligen ett bevis på att VIK Hockey med nuvarande ledning har en aning för defensivt grundtänk.

***

Mycket bra skrivet av Henric Nilsson på VLT om hur otroligt stort hjärta Brendan Mikkelson visade i VIK. Särskilt i ljuset av de senaste prestationerna.

– Han drog på sig en fullständigt främmande matchtröja och äntrade isen i en ogästvänlig lada till hall. Utan någon som helst aning om hur länge strejken skulle bestå. En vecka, en månad, eller rentav en hel säsong?

– Täckte skott, tog stryk framför egen kasse och stod upp för sina lagkamrater. Konstant! Trots att strejken i princip kunde varit över i en periodpaus. Det kallar jag karaktär!, skriver Henric.

Något att ta till sig för VIK:s spelare.

***

En annan signal är att Williams (vad gjorde han vid 0-2-målet?!) åker runt och byter kakrecept med motspelare och gamla kompisar som Pogge i BIK och Leavitt i IKO. Vad sänder det för signaler? Lite semestervarning på det va?

***

Mitell och Frisk har i stora stycken undgått kritik. Men undertecknad har flera gånger reagerat på deras seghet på rören. Nu är det såklart ingen nyhet med Mitell, men lite olyckligt att också Frisk verkar ha betong i strumporna. Går det verkligen inte att jaga lite mer liv i Frisk som har många fina verktyg?

Extra olyckligt alltså att båda VIK:s mest rutinerade offensiva backar är sega på rören.

***

De två som borde lämna sett till prestationer på isen och tänkbar kontraktssituation är främst Bergquist och Doell. Doell är ju en no-brainer nu när hans tryout går ut. Troligen är han väldigt dyr och väldigt många kronor per poäng där.

Men Bergquist verkar vara en favoritspelare hos Fagervall.

***

Undertecknad tycker faktiskt att Caputi har fått lite väl mycket negativ kritik. Tycker hans kroppsspråk och arbetsinsats förbättrats en aning. Dumma utvisningar består dock.

***

Sedan är det ju klockrent att plocka hem Svedlund. Där har vi en ny Markus Ljungh! Spela in Svedlund på Bergquists position. Det lönar sig nog direkt och med en stor payback 2014-15.

***

Något positivt med kvällen är ju att många verkligen visar att de bryr sig om VIK. Tänk om det vore helt tyst. Vi får hoppas spelare tar allt detta på rätt sätt.

***

Sedan får vi utvärdera Niklas Johanssons sportchefsjobb och tränarna och den övergripande strategin som känns väldigt defensiv. Men det blir nog en fråga till efter denna säsong.

Om det nu visar sig att flera av nyförvärven verkligen har dålig attityd (det är ju svårt för oss på utsidan att exakt veta detta) är det ett stort bakslag för värvningsarbetet. NJ har redan i år plockat hit en spelare som knappt kunde stå på skridskorna, troligen den sämsta vi har sett i VIK någonsin. Totalhaveri i den scoutingen där.

Det vore inte bra för ekonomin om man tvingas skicka tillbaka något annat av nyförvärven redan nu. NJ har inte lyckats så bra med de meriterade värvningarna tidigare i Lundbohm, Zettergren, Santorelli och Eric Johansson. NJ verkar bättre på att hitta fynd som ingen annan kan hitta.

Att addera spelare till den listan med misslyckade rutinerade värvningar vore inte bra.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. Väinö

  Det jag menar, är att man i början presterar och skrapar ihop poäng fast man inte spelat bra. Det gör man bara pga att laget har så många nya som vill visa sin bästa sida (Romano, Williams etc) och att i grunden så håller många en hög grundkvalitet. Hade vi i stort sätt varit samma trupp som i fjol så hade matcherna sett annorlunda ut. Laget är inte sammansvetsad än och det lyste igenom på allvar i AIS matchen. Men jag är inte särskilt orolig, för, som sagt så finns kvaliteten där och den kommer att komma fram.

 2. Mikael Norén

  Väinö, tack för intressant inlägg. Håller med att kontinuitet här viktigt. Problemet är dock inte bara Almtunamatchen utan att det inte varit speciellt bra spelmässigt under försäsong eller den första fjärdedelen av säsongen. Inte ens under fas 1 var det riktigt bra spel . Det är givetvis en balansgång men jag tror VIK behöver bättre arbetare och får börja om på Fas 1 för att kunna nå ett riktigt bra Fas 4 förhoppningsvis i vår. Men det betyder ju inte att hela laget ska bytas ut.

 3. Väinö

  Jag tycker att NJ ska ha kritik, men den ska vara befogad och det tycker jag
  inte den är nu. För, i ärlighetens namn, titta på budgeten han har, den är kanske i mitten av HA, och vad han har för namn i truppen. Kvaliteten finns där och den kommer att synas längre fram. Den som vet nåt om hur en grupp fungerar, vet man att när grupp bildas så funkar den bra i början när alla vill visa sin bästa sida (i min värld, ca.10 omg.). Sen kommer fas 2 och 3 där alla ska hitta sin plats och acceptera den, här börjar det knaka i fogarna och dom sämsta sidorna kommer fram. Var står man på stegen? Kommer gruppen igenom dessa faser (ytterligare ca.10 omg.) Så har man ett slagkraftigt lag, oavsett namn i laguppställningen! Men, man ska komma ihåg att när en person tillkommer eller försvinner, så åker man tillbaka till fas 1 och får börja om med hitta rollerna pga att gruppdynamiken är omkullkastad. Detta är det samma i arbetslivet, fas 1 funkar ett tag men man vill till fas 4 för då produktiviten bäst, men det är kostsamt att ta sig dit, därför finns det företag som bara vill befinna sig i fas1, t.ex. en hamburgerkedja som jag inte behöver nämna vid namn.

 4. fredrik

  1a femman: Mitell, Helmersson – Williams, Romano, Caputi

  2a femman: Emmerdahl, Frisk – McArdle, NY, Johansson

  3e femman: Larsson, Björklund – Bromé, Kinisjärvi, Jonsson

  4e femman: Bengtsson, Lindh – Frycklund, Slangen, Mårtensson

  Extra/ linnarud och svedlund eller pettersson.

  Det vore intressant, dumpa bacon och doell, sätt ihop mitell/helmer igen, fixa en bra center, och sist men inte minst: Ta vara på dom lovande junisarna!

Tweets

Luddegurka94 - AvatarLudwigAronssonLuddegurka94

@zembla80 @robbieblind @GurkOlle @LeifTagg @CarolaCeede @VIKFanCentral Sant iofs. Frågan är ju om han vill hem ens?

SvaraRetweetFavorit
Dennis Forslund - Avatarzembla80Dennis Forslund

@LudwigAronsson @robbieblind @GurkOlle @LeifTagg @CarolaCeede @VIKFanCentral Jo, men vad ska han annars säga när ha… https://t.co/I3HXsESha9

SvaraRetweetFavorit
Luddegurka94 - AvatarLudwigAronssonLuddegurka94

@robbieblind @GurkOlle @LeifTagg @CarolaCeede @VIKFanCentral Han har ju dock uttryckt själv (lindelöf) att han vill… https://t.co/E7YjgIw4fY

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto