Venuto vände med bomb i debuten då ganska formsvagt VIK hittade segervägen mot hett Boden

I Lehmann och Skiöld har VIK sällan skådat två så pålitliga passningssläggare/playmakers. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Lucas Venuto visade direkt i debuten sin fina högerfattade bössa då ett formsvagt VIK lyckades vända och vinna med 4-2 hemma mot Boden på lördagseftermiddagen.

Marcus Bergman saknades på grund av överkroppskada (kanske tillbaka till nästa helg), Petter Mattson (sjuk) och Oscar Pettersson har kanske två veckor kvar (foten är lite stel fortfarande men är på is).

Det var ett kraftigt spelövertag för VIK första tio minuterna. Det skarpaste chansen var då Niclas Lehmann med stor skicklighet hittade Fredrik Hetta sopren i slottet men Pavel Krajcovic höll tätt. Sedan lite jämnare då Boden kom mer in i grejerna.

Lite samma vals som tidigare då VIK har svaga avslut trots spelövertag och motståndarna fick åter luft. Boden hade dock knappt ett ordnat anfall. Lucas Venuto kom inte loss under sin första gulsvarta period.

I andra perioden var VIK bleka och Boden tog för sig allt mer. Dock visade Hetta och Lehmann att bra saker kan hända om man störtar med både puck och spelare mot mål då Lehmann fick göra ett ganska sällsynt ”skitmål” fram till 1-0.

Sedan var Jesper Cederberg olycklig med en svag rensning och sedan visade Jesper Ylivainio varför han leder Bodens poängliga med en snygg dragning och 1-1. 1-2 kom på ett tek efter att Boden skickade in två man framför Dahlbom och Lehmann, Källström och Brandhammar kunde inte städa framför sin keeper.

I sista perioden samlade VIK kraft i takt med att klacken blev allt mer högljudd. I spel 5-mot-3 dukade Hetta & Lehmann upp oerhört snyggt för Venuto som distinkt bombade in 2-2-pucken så där självklart som få spelare klarar.

Venuto var också inblandad i 3-2-målet då kanadensaren snyggt hanterade pucken på kanten varpå Kenny Källström hittade Pontus Holmberg som äntligen fick utdelning med en vacker assist till Johan Skiöld sedan Boden tittat för mycket puck.

VIK visade sedan sin nyvunna offensiva tro då man valde att ta ett straffslag i slutet istället för att kanske ta det säkra med två minuter på gästerna som hade ett PP på gång. Skiöld visade sin tekniska klass då han fintade skott på forehand men lade över på backhand och 4-2.

Sedan var det nästan fullskaligt krig då Boden verkade skicka in hela bänken då man blev sura på Niclas Lehmann. Men det lugnade sig.

SAMMANFATTNING

Vi kan nog slå fast att VIK är i en formsvacka. Inte så konstigt med typ 15 raka segrar med en misstänkt dipp nu mot Ö-vik, Piteå och idag Boden. Trots relativt vekt spel har det ändå blivit sex poäng på de tre senaste. Såklart en styrka i sig.

Återigen var det Niclas Lehmann, Fredrik Hetta och Johan Skiöld som var hjärnorna bakom det mesta. Glädjande var även att se Pontus Holmberg göra en fin match och 18-åringen fick återigen hoppa in i andrakedjan bredvid Skiöld & Venuto efter ett tag.

Debuten blev lyckad för Venuto som visade prov på bra passningar, dribblingar och såklart kvitteringspucken som bombades in på Jeremy-Williamsmanér. Spännande fortsättning följer för Venuto i en omgivning som kommer servera honom många fina puckar.

Om Venuto kommer kunna fortsätta prickskjuta på detta sätt med jämna mellanrum är det bara att lyfta på hatten för sportchef Patrik Zetterberg. Spelarmarknaden var ju stendöd?! En sådan här spelare skulle ju då inte gå att locka hit…

Kanske är Pontus Holmberg redo att stanna högre upp i kedjorna nu med mer istid? Tror man måste utnyttja de snabba och skickliga spelare man har maximalt för att kunna skörda framgångar längre fram. Laget har inte så många snabba spelare.

Ibland blir VIK-spelet statiskt då man inte har så många spelare som kan hota med sin fart. Direkt när Jimmie Jansson och Anton Brandhammar trampade loss och kom med pucken i hög fart bröt det mönstret och skapade oro i Bodens låga försvar. Mer av den varan behövs.

Apropå att hota mer med fart: Anthon Eriksson såg mer varm ut i kläderna än tidigare och var mycket mer involverad fysiskt. Där borde det finnas mycket mer att plocka ut framöver.

Under söndagen har vi chansen att avnjuta än mer hockeygodis från Venuto & Co. då Kalix väntar hemma kl 16.00.

Ett Kalix som slog ojämna Lindlöven och vände 3-1 till seger 3-6 i Lindesberg under lördagen. VIK är förvarnat och frågan är om VIK kan hitta formen över en natt?

PUCKLIGAN

5 Niclas Lehmann

4 Johan Skiöld

3 Lucas Venuto

2 Pontus Holmberg

1 Anthon Eriksson

2 svar

  1. robert jonsson skriver:

    Två riktigt dåliga perioder men en riktig krigarinsats i tredje. Försvarsmässigt riktigt bra men framåt lär forwards steppa upp. Känns som forwards förutom Anthon Eriksson och Johan Skiöld förlorar i stort sett varje närkamp.Sen är det brist på målskyttar.

  2. Gurkan 63 skriver:

    Jag citerar en legend vid namn J.O. Waldner . Att vinna en match och ändå spela dåligt , då är man bra.
    En riktig skitmatch av vik , tempofattigt passningar som gick helt galet , inga skott av backarna , och dessa sarghörn som vik hamnar i . Nya tag imorgon och tre nya poäng.