VIK fick äntligen ihop 40 solida minuter i rad borta mot AIK och det räckte tack vare Lunsjös artisteri, vass och mer understödd JG & att VIK verkar ha hittat en toppkedja

Äntligen ett längre sjok av bra ishockey. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

12 svar

 1. Christoffer Pettersson skriver:

  Skönt med seger. Ibland blir man så trött på vissa spelares agerande men att avrätta dem här vecka efter vecka ger nog inget positivt så på Paananen manér vill jag att ni som orkar går in på c-more (matchen finns fortfarande kvar).

  Ställ in tiden på 10.50 på matchklockan i andra perioden och kolla på Östmans agerande, hur han följer spelaren runt eget mål. Försöker inte ta pucken utan åker bara bredvid och stör och håller klubban nära motståndarens klubba hela tiden. Sen när motspelaren måste släppa pucken fortsätter han följa honom som ett plåster. Det är ett otroligt enkelt försvarsspel som kan användas som exempel i hur man ska göra för de som varit inne på 2 siffrigt bakåt hittills.

  Sen blev ju mycket bättre under matchens gång på andra håll!

 2. Peter T skriver:

  Det va kul att se JG’s glädje direkt på slutsignalen.

 3. Steffo skriver:

  Skönt att VIK börjar få ordning på grejerna och fortfarande bra häng i tabellen. HV71 är överskattade , kommer svajja snabbt mentalt vid förluster (snacka om press!) Tack för bästa bloggen Micke. Gå för en trippel nu VIK!

 4. Jan Malmberg skriver:

  Kul att se att HV 71 inte är ostoppbara gör slutspelet intressantare. Som VIK spelade två sista perioderna är inte mer än man kan kräva och Gunnarsson har långt kvar till ”Stjärn” status simmade än del igår viktigt att stå på skridskorna som Back. Frycklund från SHL har mer Stjärn status än dom så kallade Stjärnorna som VLT tjatar om. Om dom är Stjärnor vad är då alla som är givna i SHL, Superstars kanske. Nej larvigt att hålla på med ÖVERDRIFTER 🏒🥅

 5. Danne skriver:

  Tur att VIK inte är lika svaga mentalt som de flesta av supportrarna. Riktigt starkt att kunna vända denna negativa spiral och gå in och göra två bra perioder.

 6. gns skriver:

  Tycken Logan Roe ser riktigt seg ut, och platsar man inte i AHL så platsar man inte i hockeyallsvenskan heller kan tänkas ..

  • Mikael Norén skriver:

   Inte heller Larrivee, Johner, Yetman och många fler ansågs direkt plats i AHL… för att sedan vara bra i Allsvenskan.

  • Mathias skriver:

   Det här med spelarbedömning är ju lite roligt med tanke på hur subjektivt det ändå är. Jag tycker t.ex. att Roe varit en av de bästa backarna så här långt in på säsongen haha 🙂

   • Pelle skriver:

    Håller med. Roe har varit helt OK. Gör många bra saker och kommer bara bli bättre när han vant sig vid isen och spelsättet. Jag blev imponerad redan i våras när jag såg klipp från USA. Men man kunde ju inte vara helt säker förstås med tanke på den liga han spelade i.

    Gunnarsson däremot verkar ha jätteproblem. Men finns säkert potential. Minns honom från 2019 då LIF gick upp. Då imponerade han när VIK spelade mot dom.

 7. Bozo skriver:

  De motbevisad mig. Hatten av. Istället för att vänta in nyheten om tränarrockader så kan man se fram emot matchen på onsdag, det behövs i höstmörkret.