VIK fortsatte bjuda och skjuta blint och måste nog ta in hungriga juniorer för att göra serien intressant igen

Den gulsvarta kräftgången fortsatte i Ängelholm på fredagskvällen med femte raka förlusten. Rögle vann enligt ”vårmanualen” planenligt utan att förta sig speciellt med 4-3. VIK var extremt trubbiga framåt och oerhört givmilda bakåt. ”Same procedure as last year (game).”

Rögle gjorde fyra mål utan att egentligen spela någon anfallshockey överhuvudtaget. Snacka om skön fredag i Ängelholm för hemmafolket.

2-0 till Rögle i matcher nu och det måste till något drastiskt för att VIK-fansen ska slippa få vara med om att bevittna Rögles fantastiska och av hela Hockeysverige hyllade SHL-resa för femtioelfte gången.

Det var synd om Jonas Fransson i kassen faktiskt. VIK gjorde det som vanligt bra och var spelförande i 5-mot-5. Men man kunde inte göra mål förrän matchen var död och 4-1 till Rögle.

Nej, vi glömmer detta debacle. Vi ser framåt. Till måndagens hemmamatch hoppas nog många få se Frycklund inne på slutspelsfloppen Oscar Steens centerplats, Rubins, med pondusen, kan väl få lira och nervöse Emmerdahl vila lite.

Det smärtar men Fredrik Johansson har inte varit så bra han kan i slutspelet och förefaller också nervös, vore spännande med att ge Lukas Zetterberg chansen här. Kanske lider Johansson av skadan. Det vore intressant att kasta in Lindelöf/Nilsson någonstans också, plus Mastomäki såklart.

Steen, Johansson och Emmerdahl kommer säkert tillbaka snabbt, men ibland måste man våga göra tuffa saker för att vända trender.

För att ge hopp om förändring och mycket folk på måndag måste nog Filander/Mitell ta några obekväma beslut kring laget.

Våga ”kill your darlings”. För hur många framtänder offrande verkligen VIK:s veteransforwards ikväll framför Rögles kasse?

17 svar

 1. gns skriver:

  Obefogat gnäll från lillgurkan. Jag vill då inte läsa bara om hyllningar och förhärliganden. Vikfancentral, fortsätt så och ha bägge fötterna på jorden. Går det bra ska det hyllas, går det dåligt ska det kritiseras. Så enkelt kan det vara för att en sida/blogg ska bli bra!

 2. Jocke skriver:

  Lillgurkan – Hur kan du tycka att någon av dessa förluster kan skyllas på Fransson överhvuudtaget? Han har inte gjort 1 misstag i denna finalserie , han har snarare spelat ganska bra. Men när försvaret säljer ut han som dom gör så är det givetvis omöjligt för han att inte släppa in puckar.. Sanningen är faktiskt att han har spelat bättre än bjurö under finalserien då bjurö släppte in en del bjudningar tråkigt nog.

 3. Mr H skriver:

  Först och främst – laget måste ändras, in med junisar (3 st), vila Steen, Freddan kanske (om skadan gör sig påmind) samt någon mer med nedåtgående form, ta tillbaka boxen i första hand. Vi behöver spela utifrån det material vi har – sluggerhockeyn funkar ej idag, men spela samtidigt fysiskt och ge inte bort initiativet…

 4. GL skriver:

  Faktum är att flera av de spelare som ska vara ledande viker ner sig i gårdagens match. Hur står det till med motivationen hos 44,82 och 32?
  44. Lagkapten Helmersson spelade drygt 11 minuter igår och såg ut att vara rädd för Rögles nr 7. Låt Larsson spela istället.
  82. Mr VIK Söderqvist. Ser trött ut. Oerhört passiv vid 2-0 och 3-0. In med Frycklund.
  32. Fransson släpper konstiga returer och känns ihålig. Tråkigt och man kan tycka synd om honom men Bjurö måste stå på måndag.

 5. Viktor skriver:

  Såg i VLT att Filander säger att man är inter tänker vika ner sig utan är beredda att göra vad som helst för att vända på det här. Mitt råd till Filander:
  – Porta NJ
  – Sen sätter du dig på golvet i spelarrummet och bara lyssnar. Ge spelarna en sista desperat chans att skapa vinnarkulturen.
  – Sen tar du och Mitell ut laget
  Lycka till!

 6. Rutger skriver:

  Det kunde ha varit värre. Vi hade kunnat varit Södertäljefans

 7. Viktor skriver:

  Så var VIK tillbaka till höstformen. Inget tycks funka – samtliga underpresterar. Har inte någonsin sett Slangen göra så dåliga insatser match efter match och vart har Freddas form och inspiration tagit vägen? Svaret är prestations- å slutspelsångest! Vart kommer den ifrån då, år efter år!
  Jo från ledarna. Porta bums NJ från spelarrummet så finns chansen för vinst på måndag. Och om det inte blir vinst så se till att NJ och Eklund bums packar och drar för ingen av dem tycks ha vinnar- och framgångsinstinkt.

 8. Lillgurkan skriver:

  Utöver Fransson så har jag inte nämnt några spelare alls… Vilka är det som har varit svaga i fem raka förluster?

 9. Mikael Norén skriver:

  Men såklart, jag glömmer ju alla som har släkt i laget, kompisar osv, förlåt, tänkte inte på det. Klart man vill att sina polare och släktingar ska hyllas 🙂

 10. Mikael Norén skriver:

  Lillgurkan, du skriver ju ner juniorerna lite i avgrunden genom att du tycker att de inte ska få spela istället för spelare som varit svaga i fem raka förluster. Det blir konsekvensen som hejaklackstyckare. Då kan ju aldrig någon få bänkas då? Bara hyllas tills man själv lägger skridskorna på hyllan? Det handlar om fem raka förluster med exakt samma mönster, men, nej då ska det hyllas? Jag berömmer 5-mot-5 och tycker synd om Fransson.

 11. Lillgurkan skriver:

  För ett tiotal dagar sedan vann det här laget hockeyallsvenskan. Då var du LYRISK! Vad har förändrats? Tre saker. Fransson står. BP hackar. PP hackar. Du skriver ner VIK som att man förlorat matcherna mot RBK med 0-6 och 0-7. Vi har trots knackigt spel förlorat med uddamålet. Få lite perspektiv på saker och ting!

 12. Mikael Norén skriver:

  Detta är en sida för ”fans” som inte bara vill höra att allt är blir bra och att det löser sig! ”Kämpa, kämpa”, blir ju jädrigt tråkigt i längden att läsa, därför tror jag bloggen har ständigt ökande besökarskaror. Men det passar ju självklart inte alla.

 13. Lillgurkan skriver:

  Det var ju just det. Förlorarmentaliteten sitter i väggarna även på ”fans”-sidorna.

 14. Mikael Norén skriver:

  Lillgurkan, läs gärna någon annanstans då! Där det bara hyllas då, detta är ingen sida för inbördes beundran eller hejaklacksida, som jag sagt så många gånger. Läs inte här då! Tack!

 15. Lillgurkan skriver:

  Du har ju tyvärr tappat konceptet Micke, precis som resten av VIK-supportrarna. Slutna skriv ner laget och spelare i avgrunden. Det är exakt den här mentaliteten som gör att VIK aldrig nått tillbaka till högstaligan.
  I hemmamatchen så började hemmapubliken bua efter nio minuter. Idag så spyr folk galla direkt efter första nedsläpp. Och du hänger på! Hade högre tankar om dig…

 16. PatrikH skriver:

  Det är ju uppenbart psykologiskt att VIK inte lyckats bättre. Först när matcherna är förlorade släpper de loss och visar vad de kan. Om de bara tog tag i matcherna och lirade loss istället för att bära alla krav och förväntningar på sig så att allt bara blir krampaktigt. Det känns som spelarna har förlorat kylan och att hålla sig till gameplan. De behöver spela enklare och lita på varandra. Nästan alla baklängesmål berodde på att man föll bakåt kring eget mål och lät Rögle spelare komma in och bomba in målen från blå. Spelarna måste vara kyliga nog att räkna ut var pucken hamnar, hålla koll på var Röglespelarna finns och kommer istället för att alla ska kasta sig över pucken.

 17. Sven skriver:

  Spelarbetyg:
  Bra: 16,79,19,7,58,55,12, 80
  Godkänt: 20,26,71,45,14,83
  Inte godkänt: 32,62,82,86,44