VIK fortsätter satsa finskt med Espoo Blues skyttekung Ville Korhonen

Äntligen breddades och spetsades forwardssidan. Ville Korhonen är klar från finska toppligan.

Den 28-årige yttern kan sägas vara något av en late-bloomer men har gjort flest mål i Blues de senaste två åren, med 26 mål på 83 matcher. I fjolårets playoff blev det också 1+3 på fyra matcher.

Blues kom femma ifjol och då gjorde Korhonen totalt hela 19+22 på 60 matcher, vilket får anses vara suveränt i ett finskt topplag. Kan Korhonen åter hitta den formen är det given succé i VIK.

Det bör vara en spetsig spelare på allsvensk nivå och ett mycket välkommet tillskott som kan minska trycket på främst Williams & Urbas. Nu får motståndarna en till lirare som man sannolikt måste ha god koll på.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

9 Kommentarer

 1. Mr H

  Marko – bra intel om detta! Wow – nu äntligen händer det något.
  Hoppas att försvaret kan kugga i bättre från och med nu, och kanske att Cook kan börja om där bak och vara som i början exempelvis. Då var det stadigt. Backspelet behöver studsa upp igen. Korhonens stats säger ju att det här är en av de allra bästa i vår liga i år!
  Mkt bra NJ!!
  Får vi tillbaka Davidsson snart, så får vi klara oss utan Lihagen. Det måste gå.
  Målvakterna behöver prestera på topp, så att vi kanske kan tro på att det går att nå ikapp Tingsryd. Än är det inte omöjligt.

 2. gns

  Återigen snabbt och beslutsamt agerat av NJ! Blues ville tydligen ha med Korhonen i en sista CHL-slutspelsmatch ikväll men att den detaljen frångicks så att han istället snarast möjligt kan förbereda sin resa hit visar på handlingskraft och sänder tydliga signaler på vad VIK vill med denna säsong. Nu räknar väl ingen med att han ska bli en frälsare redan i sin sin första match i morgon men visar ändå på att jakten mot toppen startar på allvar från och med nu. Bra jobbat VIK!

 3. Freddan

  Känner av någon anledning en svag doft av Detroitdollar kring denna värvning…

 4. Marko

  Ju mer jag har tänkt på denna värvning desto mer imponerad blir jag över den.Korhonen skulle säkert kunna spela i flera SHL lags andra eller tredje femmor och då är han bra. Har snackat med lite folk i Finland som sagt att Korhonen höll bra klass i den finska ligan i ett mediokert lag även om det inte var landslagsklass.
  Precis som @Johan nämnde så känns det positivt att NJ o co har lite utrymme kvar att värva. Börjar vi prestera så blir det åter en positiv känsla vilket ökar publikintäkterna samt ev sponsorintäkter. Det möjliggör ännu mer klass på en kommande värvning om NJ hittar något bra.
  Hursomhelst, bra timing av NJ, en ny kille kan väcka laget och vända negativa tankar hos många vilket känns bra för alla som bryr sig om klubben.

 5. Johan

  Riktigt roligt med en bra värvning, kul att de för en gång skull vågar bjuda högst när det är fler som bjuder… Något som dessutom verkar intressant är att under intervjun med NJ så säger han också att det verkar finnas utrymme för en värvning till

 6. Marko

  Kul och bra att NJ var på hugget. Espoo har enorma ekonomiska problem nu och de kommer säkerligen göra sig av med fler spelare. Synd att bli VIKtig saknar medel då det säkerligen kunde finnas någon ytterligare att plocka in därifrån. Jag är ganska säker på att Myttynen blivit tillfrågad kring hur bra Korhonen är innan NJ slog till. Säkerligen en värvning som lyfter VIK för tillfället men jag tror fortsatt att vi behöver hitta minst en till för att höja kvalitén.

 7. Mikael Norén

  Intressant, Christofer. Korhonen har dock lite intressantare och bättre kurvor än dessa, och har betydligt bättre målsnitt på sistone. Mer av en sniper som blommat ut på slutet.

 8. Christofer Hagström

  intressant spelare.
  Har jämfört hans poäng snitt i finskaligan mot andra finska spelare som spelat i Sverige.

  GP G A TP PPG pim +/-
  MATIAS MYTTYNEN Liiga: 198 26 27 53 0.27 68 -35

  ARSI PIISPANEN Liiga: 450 41 101 142 0.32 130 -16

  TOMMI PAAKKOLANVAARA 543 78 124 202 0.37 106 16

  JERE SALLINEN Liiga: 239 33 59 92 0.38 207 27

  VILLE KORHONEN 550 83 77 160 0.29 239 8

  ser intressant ut borde vara som myttynen men bättre bakåt.

Tweets

Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en "lugn" lirare med stort tålamod - men slår sedan till ko… https://t.co/37lXOW1caF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto