VIK fortsätter satsa finskt med Espoo Blues skyttekung Ville Korhonen

9 svar

 1. Mr H skriver:

  Marko – bra intel om detta! Wow – nu äntligen händer det något.
  Hoppas att försvaret kan kugga i bättre från och med nu, och kanske att Cook kan börja om där bak och vara som i början exempelvis. Då var det stadigt. Backspelet behöver studsa upp igen. Korhonens stats säger ju att det här är en av de allra bästa i vår liga i år!
  Mkt bra NJ!!
  Får vi tillbaka Davidsson snart, så får vi klara oss utan Lihagen. Det måste gå.
  Målvakterna behöver prestera på topp, så att vi kanske kan tro på att det går att nå ikapp Tingsryd. Än är det inte omöjligt.

 2. gns skriver:

  Återigen snabbt och beslutsamt agerat av NJ! Blues ville tydligen ha med Korhonen i en sista CHL-slutspelsmatch ikväll men att den detaljen frångicks så att han istället snarast möjligt kan förbereda sin resa hit visar på handlingskraft och sänder tydliga signaler på vad VIK vill med denna säsong. Nu räknar väl ingen med att han ska bli en frälsare redan i sin sin första match i morgon men visar ändå på att jakten mot toppen startar på allvar från och med nu. Bra jobbat VIK!

 3. Olle skriver:

  Köp köp köp

 4. Freddan skriver:

  Känner av någon anledning en svag doft av Detroitdollar kring denna värvning…

 5. Marko skriver:

  Ju mer jag har tänkt på denna värvning desto mer imponerad blir jag över den.Korhonen skulle säkert kunna spela i flera SHL lags andra eller tredje femmor och då är han bra. Har snackat med lite folk i Finland som sagt att Korhonen höll bra klass i den finska ligan i ett mediokert lag även om det inte var landslagsklass.
  Precis som @Johan nämnde så känns det positivt att NJ o co har lite utrymme kvar att värva. Börjar vi prestera så blir det åter en positiv känsla vilket ökar publikintäkterna samt ev sponsorintäkter. Det möjliggör ännu mer klass på en kommande värvning om NJ hittar något bra.
  Hursomhelst, bra timing av NJ, en ny kille kan väcka laget och vända negativa tankar hos många vilket känns bra för alla som bryr sig om klubben.

 6. Johan skriver:

  Riktigt roligt med en bra värvning, kul att de för en gång skull vågar bjuda högst när det är fler som bjuder… Något som dessutom verkar intressant är att under intervjun med NJ så säger han också att det verkar finnas utrymme för en värvning till

 7. Marko skriver:

  Kul och bra att NJ var på hugget. Espoo har enorma ekonomiska problem nu och de kommer säkerligen göra sig av med fler spelare. Synd att bli VIKtig saknar medel då det säkerligen kunde finnas någon ytterligare att plocka in därifrån. Jag är ganska säker på att Myttynen blivit tillfrågad kring hur bra Korhonen är innan NJ slog till. Säkerligen en värvning som lyfter VIK för tillfället men jag tror fortsatt att vi behöver hitta minst en till för att höja kvalitén.

 8. Mikael Norén skriver:

  Intressant, Christofer. Korhonen har dock lite intressantare och bättre kurvor än dessa, och har betydligt bättre målsnitt på sistone. Mer av en sniper som blommat ut på slutet.

 9. Christofer Hagström skriver:

  intressant spelare.
  Har jämfört hans poäng snitt i finskaligan mot andra finska spelare som spelat i Sverige.

  GP G A TP PPG pim +/-
  MATIAS MYTTYNEN Liiga: 198 26 27 53 0.27 68 -35

  ARSI PIISPANEN Liiga: 450 41 101 142 0.32 130 -16

  TOMMI PAAKKOLANVAARA 543 78 124 202 0.37 106 16

  JERE SALLINEN Liiga: 239 33 59 92 0.38 207 27

  VILLE KORHONEN 550 83 77 160 0.29 239 8

  ser intressant ut borde vara som myttynen men bättre bakåt.