Teja & Ashley bakom projekt för att stötta VIK:s ungdom – Köp bakverk under toppmatchen mot AIK!

Teja och Ashley. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen träffade Teja och Ashley i veckan efter att Ashley tagit kontakt med Centralen. Teja är Jan Urbas flickvän och Ashley är som alla nog vet Jeremy Williams fru. Teja, med stöd av Ashley, har nu tagit initiativ till att samla in pengar till VIK:s ungdomsverksamhet.

– Alla spelarfruar/flickvänner och flera ur ledningen har varit mycket hjälpsamma och har ställt upp och bakat en massa godsaker till AIK-matchen, även vissa internationella specialiteter, säger Teja. 100 % av inkomsterna går direkt till ungdomslagen för flickor och pojkar i VIK.

– När Jan spelade i Österrike hade vi ett liknade projekt och samlade då in 6000 Euro (drygt 55 000 kr) till ALS-sjukdom som drabbat en person kopplat till klubben. Målet är nu att slå denna insamling!, säger Teja.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Ashley fliker in att stödet har varit fantastiskt från ledningen med Johan Fägerblad i spetsen. Teddy Bear-Toss var en succé tidigare, vilket visade att västeråsarna är givmilda och engagerade.

– Vi kommer ha en massa bakverk och det är upp till köparen att bestämma hur mycket man vill betala och därmed stötta ungdomslagen, säger Ashley. Vi vill på detta sätt även komma närmare fansen och alla kommer ha sina respektives tröjor på sig.

– Vi kommer finnas direkt innanför biljettinsläppet och på lite olika ställen runt om i arenan, så det ska gå lätt att hitta oss. Vi kommer finnas på plats under hela kvällen. Kort, swish (nummer kommer visas) och kontant funkar.

Snart i Din hand? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– Vi kommer finnas på plats från 17.30. Det kommer även finnas 250 signerade inslagna puckar som man får köpa till det pris man vill stötta med. Är man inte nöjd med den spelare man får kan man köpa en ny puck, säger Ashley och skrattar.

Till sist blir det lite hockeysnack. Undertecknad frågar hur de respektive laddar inför AIK-matchen:

– Det blir som vanligt, säger Ashley. Jeremy vaknar och åker ner till hallen på morgonen, utan att säga mycket, för uppvärmning. Sedan tillbaka och då sömn. Sedan vill alltid Jeremy göra sin egen mat, sen en tupplur till.

– Jag håller mig lite undan för att han ska få ladda som han vill, han är inte alls pratsam på matchdag. Teja stryker under och känner igen mycket i hur Jan laddar upp.

– De känns nästan som maskiner på matchdagar, menar Teja. Sedan när de kommer hem får man låta dem välja samtalsämne. De får ju kritik ibland utifrån, men de vet så väl själva om de gjort en dålig match, jag menar de har ju spelat hockey i 20-30 år, säger Ashley.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– Vi älskar Västerås, säger Teja. Precis lagom stort och alla är så bra på engelska. Vi bor i ett hus med många äldre, men de är ändå bra på engelska. Ashley fliker in att vissa svenskar till och med är bättre på engelska än Jeremy, och vi skrattar.

***

För undertecknad var det ett intressant möte med två mycket trevliga (och även för VIK Hockey indirekt viktiga) personer. Både Teja och Ashley är jordnära och sympatiska. Trots att Ashley berättar att hon ska göra film i Kanada ”Charming Christmas” på Hallmark känns hon som tjejen ”girl next door”.

De har nära till skratt och det känns som om Jan och Jeremy har bästa möjliga stöd på hemmaplan. Både på och utanför isen.

3 svar

  1. Martin skriver:

    Great initiative! And as mentioned in the text above, extremely important that the people around the players also feel that they can contribute but also that they feel at home in Västerås. Keep up the good work and home that both of you will stay in Västerås for a long time!

  2. Mr H skriver:

    Great girls! Awesome.

  3. FH skriver:

    Duktiga tjejer!