VIK har gjort sitt val och defensivspecialist Lundgren blir kvar men allroundbacken Mylläri får gå & ytterligare två AHL-centrar som vill till Europa

Chris Langkow finns åter på marknaden här... Ibland blir det felvärvningar även för den bäste. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VLT avslöjade på fredagen att VIK väljer att ej förlänga Anton Mylläris kontrakt som går ut sista november, däremot verkar Niclas Lundgren bli kvar. Rätt beslut (men känns dumt att ha Lindelöf i Sura).

Mylläri är ganska ineffektiv och är kanske på något sätt bättre som en breddback i SHL än en toppback i HA med vissa krav på att producera.

Lundgren är spetsigare defensivt och var ju en av få som stod upp mot AIK senast. Dessutom är formkurvan stigande för Lundgren som senast hade bättre tryck i skridskoåkningen.

Patrik Zetterberg ser Lundgren som en framtida kapten och 31 är väl ingen ålder. Just beslutsamheten i Lundgrens spel är det som många andra VIK-backar skulle behöva lära av.

***

Om nu inte Patrik Zetterberg på något sätt kan frigöra en backplats för Alexander Lindelöf är det bara en pusselbit kvar sedan. En toppcenter. Bloggen har tidigare lyft namn på marknaden här, nedan några till:

Wacey Hamilton – AHL-veteran som inte producerat speciellt bra där borta, men relativt småväxt och sådana centrar kan ibland blomma ut här.

John Albert – Senast i ECHL, men tidigare bra AHL/NHL-meriter och hyfsad produktion i Finland. Men VIK siktar nog på bättre namn.

Och några transatlanter med mer Europarutin:

Zach Budish – Producerat hyfsat i finska ligan, men alltid svårt att översätta hur bra sådana spelare gör sig i tempostarka HA. Se hur det gick för Ville Korhonen…

Quinton Howden – Fina KHL-meriter och centern spelade OS för Kanada 2018. Skulle säkert kunna göra skillnad, men prislappen är nog därefter.

Chris Langkow – Nämner VIK-floppen här då han finns på listor. Om bara VIK-ledningen hade talat med samma scout som undertecknad som direkt ifrågasatte om fötterna skulle man kunnat ta någon annan. Fötterna för tunga för snabba HA…

13 Responses

 1. Peter skriver:

  Mikael Norén: Du har ju ganska bra koll på transatlanter som vill till Europa. Vet du hur det ser ut med nedanstående spelare och tror du att det skulle kunna tillföra något i VIKs jakt på center?

  Tyler Grovac
  Brendan Gaunce
  Adam Johnson
  Griffen Molino

  • Mikael Norén skriver:

   Peter: Alla utom Molino ser ju riktigt starka ut på pappret med bra siffror i AHL. Har ingen aning om de finns på marknaden här, men kan försöka kolla lite. Vad har du hört om dessa?

 2. magnus skriver:

  Den stora frågan är vad VIK själva vill, vad har man för ambitioner detta år.
  Vet om att publiken betyder en hel del om inte väldigt mycket, men spelarna i VIK har ett jobb att gå till så det måste ändå var upp till dem hur de vill göra. Om jag själv inte kommer till mitt jobb så blir man nog sparkad om det inte finns en bra anledning.
  Tror att spelarna måste ransaka sig själva och ställa upp på vad tränarna säger de är ju dock deras chef och då skall man följa vad chefen säger.
  Sedan är detta en lagsport och då måste alla dra åt samma håll, visst man kan ha en dålig dag på jobbet det vet alla om.
  Om spelarna nu har bestämt sig för att spela i VIK så är det upp till dem att lysna på tränar gänget och sedan utföra en arbetsuppgift.
  Sedan vill väl alla som håller på VIK att det skall gå bra, vilka spelare som nu spelar där är ju något som Z anser vara bra för VIK.
  Tror att det har låsts sig lite för vissa och ingen vill göra bort sig, och då kan allt bli fel.
  Hoppas att det vänder snart då är vi ju bäst igen om poängen börjar trilla in igen.

 3. Mackan skriver:

  Nu blev det väl i varje fall fel back som petades?
  Min känsla är att det hade vart mer logiskt att plocka bort #10.
  Offensiv back, visst, men de defensiva kvaliteterna är uppenbart bristande. Inte sällan som nummer tio är inblandad när målen trillar in.
  Byt ut både Z och Pannan borde vara fokus i detta läge när ändå laget kan hålla en mittenplats i serien. Pannan är värd att få en chans att utveckla sig vidare i en annan förening.

 4. M skriver:

  Kul med Lundgren. Visar även kvalité i enkelheten, vända hitta enkla lösningar på trånga situationer. Ibland så enkla och bra att jag upplever att med spelarna inte är med på det.

 5. PatrikH skriver:

  Lundgren är väl lite av Andreas Lindh typ som VIK mådde mycket bra att ha i laget. Någon som står upp fysiskt och sätter stopp i spelet för motståndarna. Vi kan inte bara ha offensivbackar i laget.

 6. Gurkan63 skriver:

  Ingen Lindlöf i vik för min del. Trött på att vik ska plocka hem spelare som inte kommer göra någon skillnad. Titta bra på lill Z ingen som gör någon skillnad det finns flera bra exempel. Media skruvar upp vissa som stora stjärnor. Vart vill vik ? Är målet att vara topp 8 i allsvenskan eller vill dom framåt? Daggs för nytänk i vik .

  • VIKKS skriver:

   Är ganska trött själv på personer som spelar samma gamla hackiga skiva, och leder man poängligan i laget gör man väl någon skillnad och Lindelöf gjorde väl inte bort sig när han var här sist.

   • KingBore skriver:

    Är inne på samma tänk som du. Vill väldigt gärna se Linderlöf i laget, han gjorde ju inte bort sig sist han var här dessutom gjorde han det så bra att han fick chansen i SHL.

  • Claes skriver:

   Men så tröttsamt att alltid få höra detta från folk på läktaren som har alla lösningar på allt utan att behöva ta ansvar för det. Lill Z gör väl skillnad? Leder trots allt poängligan i VIK. En av få forwards denna säsong som kan ges godkänt så här långt. Alex gjorde ju en kanonsäsong i VIK senast vilket var anledningen till att han blev värvad till SHL. Vilka är de många exempel på hemvändare som inte gjort bra ifrån sig? Jag tycker snarare det finns många exempel på motsatsen. Sluta vara bitter och kasta skit på allt och alla. Enbart tröttsamt.