VIK har samlat ihop “bäst” till SHL-avancemang de senaste åren jämfört med Karlskrona och Malmö

Malmö imponerande mot Rögle och vann rättvist med 2-1. MIF var mycket kompakta och RBK orkade inte skapa något i tredje perioden.

Nu blir det sannolikt ett trelagsrace detta, RBK är nog avsågat.

Om det blir Malmö-VIK i MECA-finalen kommer det knappast bli målfester mellan två kompakta lag.

***

Sedan 07/08 har Malmö bara lirat två kvalserier (07/08 och 13/14) och två förkval (09/10 och 11/12).

VIK har lirat fyra kvalserier (07/08, 08/09, 12/13 och 13/14) och två playoff (10/11 och 11/12). KHK har bara ett playoff (13/14) och tidigare division 1.

VIK har på något sätt samlat ihop till en framgång, nästan lite som Skellefteå gjorde under en herrans massa år i SHL-kval med betoning på kval.

Under Leffe Rohlin och NJ som sportchefer har laget (utan några jättebudgetar) lirat fyra av de senaste sju kvalserierna och bara missat playoff en gång.

Det finns nu en tradition i klubben att vara med länge på säsongen. Lirare som Freddan Johansson, Marcus Söderkvist och Per Helmersson har varit med i många gulsvarta kval och alla tre ser mer beslutna ut än någonsin att göra något speciellt av denna säsong.

***

Lägg till rutinerade lirare som Gråhns, Angell, Fransson, Jacobsson, Jonsson, Johner, Urbas och Steen så kan vi snabbt konstatera att detta är det bästa VIK-lag vi haft på många år.

***

Enligt rapporter såg inte Karlskrona bra ut mot bottenlaget AIK. I all rimlighet måste KHK någon gång tappa formen och flytet. Hånbergs gäng lirar mycket på fart och frenesi, lite som Karlskoga, kommer de till skillnad från BIK orka hela vägen?

***

Så med andra ord ser Centralen VIK:s chanser att nå SHL som goda. Och vissa tycker att Centralen är bitvis “gnällig”…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. Mikael Norén

  Stefan, tack för dina åsikter. Detta var skrivet lite med glimten i ögat. Sedan är ju det väl så att rent sannolikhetsläramässigt borde sannolikheten öka desto fler gånger du är med och tampas i kval år efter år?

 2. Stefan Larsson

  Fast vänta lite här nu? “samlat ihop bäst”?
  Vad man gjort föregående säsonger har absolut inget att göra med denna säsongen, bara för att man varit med i många kvalserier innan så innebär inte det att man “förtjänar” att gå upp?

  Det är den prestationen man gör som avgör om man går upp eller inte, uppenbarligen har ni tidigare säsonger inte spelat tillräckligt bra och därav inte gått upp. Låt spelet och prestationen avgöra, inte räkna ihop vad man gjort? Det är nuet som gäller och inte det förflutna, tycker detta var ett smått patetiskt inlägg….

 3. Pingback: VIK har samlat ihop ”bäst” till SHL-avancemang de senaste åren jämfört med Karlskrona och Malmö » VIK FAN CENTRAL | KHK Focus

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto