VIK-ledningen hoppas på en repris av Mikael Frycklunds A-utveckling för Daniel Öhrn & vad händer med skarpskytten och Köpingssonen Tor Immo?

Daniel Öhrn spelade tennis med framgång i tredje och därmed fick VIK en poäng. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Inför säsongen 18/19 var många tveksamma kring Mikael Frycklunds status som en bärande spelare i ett topplag i Allsvenskan. Potentialen fanns där, men hur skulle det bli med leveransen?

Frycklund hade tidigare gjort sig känd som en en spelare med höga toppar och djupa dalar. Men VIK-ledningen gjorde ett smart drag och utsåg Frycklund till assisterande kapten, till mångas förvåning. Frycklund verkade växa av förtroendet och tog större ansvar på isen, gjorde över 40 poäng och värvades till SHL.

Män med bokstäver på bröstet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Spela fram till dagens datum. Stoppa in Daniel Öhrns namn ovan så hoppas VIK-ledningen på en repris. Detta då Öhrn alltså utsågs till assisterade kapten tillsammans med Jimmie Jansson bakom kapten Fredrik Johansson.

Just hur bra Daniel Öhrn kommer vara kommande säsong blir en av de absolut viktigaste frågeställningarna kommande säsong. En tänkt topp-6-forward och topp-2-center som Öhrn måste lyfta sig själv och sin omgivning på ett bättre sätt kommande säsong om VIK ska ta kliv framåt.

***

Har också tänkt mer på de här sista pusselbitarna som helst ska in på forwardssidan. Även denna säsong är Lukas Zetterberg ensam vass offensiv högerskytt.

Det är knappast optimalt och om jag känner Zäta Sr. vill han nog ha in ytterligare en vass högerskytt för att balansera laget bättre. Vi får väl helt enkelt börja titta på potentiella målskyttar som är lediga, och då helst högerskyttar.

Men även en vänsterfattad Köpingsson som Tor Immo, som gjort hela 26 respektive 27 mål i HA, borde vara intressant…

4 Responses

 1. KaLLe aNKa skriver:

  Gud vad töntigt, jag visste inte att ni hade speciella regler på vad man kan kommentera här!

  Sedan är han klar sedan månader tillbaka, även om man väntat med att gå ut med det officiellt så länge som man gjorde, så det är riktigt gamla nyheter oavsett.

  Men jag är bara inne och kommenterar olika spelare, även om min kommenterar handlar om backar. Jag läser inte den här bloggen 10ggr / dag som du kanske gör!?

  Sen om du inte ens läste vad jag skrev så spelar det ingen roll, men nej jag är inte besviken över någon spelare som löven inte har kvar från förra säsongen.

  Även om jag gärna sätt cooper, Weigel och Cannata kvar i löven.

  Personligen spelar det mig ingen roll att Thornberg har skrivit på för vik, för jag vet att om Per Kenttä skulle vilja ha kvar Thornberg så hade han haft det, men han gav ett kontrakt som inte var bra nog lön och det är ett tecken på att man inte är intresserad. Men det är klart, det förstår tydligen inte du!

  Men din kommentar angående min, makes no sense whatsoever för mig. Är du någon typ av kommenterar polis?

 2. Johan F skriver:

  Två bra nyförvärv som jag skulle vilja se kunde komplettera truppen bra till en bra prispeng är Tor Immo och Linus Karlsson med Både rutin och erfarenhet och immo är ju en präglad målskytt som alla vet.

 3. kaLLe aNKa skriver:

  Man kan säkert förstå att det kommer att bli ännu jobbigare för många västeråsare, när man förstår hur otroligt stort intresset för ishockey har blivit i umeå, efter per kenttä antagligen sveriges bästa sport chef just nu!. Och då ska man INTE glömma bort att vi är i speciella tider med många lag som är mer försiktiga i dessa covid-19 tider. Ändå pumpar fans och företag in pengar efter penger. 💰💰

  https://zohero.com/fundraisers/zach/

  Det här är såklart en stor del till varför August Tornberg, fick mindre speltid. Det är inte så lätt att bara få speltid i ett lag med många riktigt bra backar som Zach Palmquist in i laget och Alexander Deilert tillbaka efter skada/avställning, för att nämna några, förutom Brian Cooper.

  Men till skillnad från några andra lövare så är jag säker på att August Tornberg kommer att ta nya steg och bli ännu bättre i vik, så det är så klart en bra värvning av Zäta.

  En spelare behöver speltid och förtroende för att kunna utvecklas, så i löven hade det blivit tufft för Tornberg, men i vik kommer det att bli succé det är jag säker på, möjligen skador kan stoppa det.

  Jätte bra blogg, kanon!

  • Jay skriver:

   Jätte oklar kommentar, vad har August Tornberg med den här artikeln att göra? Känns mer som att du är besviken på att August lämnade Löven för VIK, och att du var tvungen att komma in här och skriva av dig lite. Snälla det är två veckor sen övergången blev klar och du kommer dragandes med det där nu. Jag förstår att du är ett hardcore lövenfan men din kommentar makes no sense whatsoever.