Graz tränare om Joakim Hillding: ”Ur ett tränarperspektiv med hans jämnhet och användbarhet i alla spelformer är han en av allsvenskans bästa centrar”

Joakim Hillding. (skärmdump).

 

Graz assisterande tränare Jens Gustafsson var vänlig nog att berätta mer om Joakim Hillding. Gustafsson har tidigare varit coach och scout i Frölunda, Borås, Örebro och Oskarshamn.

– Joakim var en av våra bästa spelare genom hela säsongen, säger Jens till bloggen. Håller en väldig jämn nivå och är en mycket bra tvåvägscenter.

– Han tävlar varje dag på träning. Vi ville behålla Jocke och han ville stanna, men med tanke på Corona så är det väldigt osäkert här i Österrike om det blir spel och stora neddragningar i budgetar.

– Ur ett tränarperspektiv tycker jag att med hans jämnhet och användbarhet i alla spelformer, så är han en av allsvenskans bästa centrar. En mycket bra värvning av VIK. Alltid bäst när det gäller som mest.

– Jag läste faktiskt vad som stod tidigare på bloggen, och håller absolut inte med om att Tessier har mer speed än Hillding. Snarare tvärtom. Hillding är väldigt mobil och kvick i vändningar och att göra riktningförändringar med pucken.

– Tessier kanske är snabbare rakt fram, men Jocke är smidigare med snabbare vändningar med pucken längs sarger och i sarghörn skulle jag säga, säger Jens avslutningsvis.

***

Intressant annars att Österrike nu har öppnat för värvningar igen. Ganska bra timing att Zäta hann ”sno” Hillding, även om såklart en massa andra parametrar spelar in.

3 svar

  1. gns skriver:

    Bry er inte om donald duck, ren avundsjuka som lyser igenom där.

  2. gns skriver:

    Spännande tider! Tror VIK V-ås slår ur ett underläge som heter duga i år. Kan vi dessutom landa in en klassback + en klassforward av typ Tor Immo klass relaterat till våran ekonomi så tror jag allt att även löven-fansen börjar rassla tills löven faller på backen.