VIK övergav offensiven och stal en poäng borta mot Vita Hästen tack vare Lundberg

VIK föll återigen efter förlängning, 2-1 till Hästen på onsdagskvällen.

VIK:arna hade uppenbarligen enorm respekt för Vita Hästen, trots att det gått knackigt för Norrköpingslaget, och Gulsvart backade hem totalt och struntade i offensiven i de två första perioderna, skotten 36-8 (!) var talande hur det såg ut.

I tredje försökte man anfalla lite och fick 0-1 lite turligt, sedan direkt ett snyggt volleymål av Hästen till 1-1.

Under övertiden fick man spela 4-mot-3 i power play men alla fyra VIK:are stod förstelnade och slog pucken plikttroget långsamt till varandra och istället kom 2-1 Hästen efter man lämnat Lundberg ensam en gång för mycket.

SAMMANFATTNING

Lundberg var åter kanon och backarna gjorde ett ganska bra jobb att rensa runt kassen, då hästarna kom.

Men Olssons taktik var även i ofta Österrike att backa hem, vilket är oerhört tråkigt att se på, om det nu var detta som var taktiken. Spelare som Johansson, Davidsson, Fish, Frycklund kommer då bort helt då man bara ska försvara.

Är verkligen laget så dåligt att man måste spela så här avvaktande? Man stängde ute Hästen ganska bra men samtidigt blev det bara en poäng mot ett lag man måste ha bakom sig i serien.

Frågan är hur utvecklande detta är för VIK-spelarna. Fredrik Johanssons 11 matcher under Olsson är kanske de blekaste forwarden gjort under alla år i VIK.

Till försvar saknades Lihagen oerhört, och såklart Persson. Där finns lite tröst.

Offensiven var så sorgligt blek att det får klockorna att stanna. Samtidigt är det inte Olssons fel att vissa forwards inte kan ta emot en passning i mittzon med fart.

Daniel Bernhardt var helt anonym i sin debut. Där finns förhoppningsvis sparkapital.

Vi får hoppas laget kan fyllas på med spelare som Lihagen, Persson och några vassa nyförvärv, så man kan försöka börja spela offensiv hockey igen. Annars kommer laget backa baklänges in i kvalet mot Troja & Co…

PUCKLIGAN:

5. Henrik Lundberg

4. Gustav Ahnelöv

3. Linus Svedlund

2. Johan Jonsson

1 Jimmie Jansson

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"788833662259388417";s:5:"pDate";s:19:"2016-10-19 20:06:15";}}";

2 Kommentarer

  1. Marko

    Vi visste ju att det skulle bli en tuff säsong med många unga spelare, så det gäller och sitta still i båten ett tag till och låta dem växa in i laget med allt vad det innebär. Sen är det ju alltid en balansgång med det hela, naturligtvis vill ingen se ett förlorande lag och saker och ting sätter sig i huvudet på spelare och de unga förmågorna ska inte ha den pressen än. Därför hoppas jag att supporterkampanjen ändå ger möjlighet att införskaffa ett par förvärv med lite kvaliteer innan jul så att laget får en välbehövlig boost.

  2. Johan

    Tittade på matchen. Alltså vet inte vad som skall till för att vända detta. Finns ingen pondus i laget, motståndarna tar sig för enkelt förbi backarna eller forwards, ingen har styrkan att sätta stopp, det är för smäller eller är de för klena? Ser att de försöker spela men kommer ingen vart. Nu skiljer det sig bara några poäng för att komma över sträcket, men med den kvalitén på laget har idag så ser jag inte hur vi ska ta ifatt och kliva över sträcket. Det behövs förstärkas på många punkter. Så synd och ledsamt att se detta förfall, allt beroende på förra styrelsen. Men hoppet är det sista som överger människan.

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Känns bra att VIK gjorde rätt för sig mot Borlänge i samband med värvningen av Östman jr. Det är kla… https://t.co/rDJzGY6QOf

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Jonisxx Ja. Det är alltid en relevant fråga då man tittar på svårbedömda ECHL.

SvaraRetweetFavorit
Jonny Ishak - AvatarJonisxxJonny Ishak

@VIKFanCentral Att han möter hockeyettan försvar

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto