VIK satsar vidare på finessorienterad forwardssida vilket kräver flexiblare coachning

4 svar

 1. Micke skriver:

  Det är inte längden som avgör vad dom kostar. Oftast hör man att en spelare ska bygga på sig muskler. Men det finns flertal korta och lätta spelare i NHL tex. Nathan Gerbe är 165 och väger 73 kilo.

  Det är nog mycket mer som avgör om en spelare platsar i ett lag bygge.

  Önske målet för VIK måste väll vara att hitta en 85-90 kilos kille, sen om han är 175 eller 190 har nog mindre betydelse. Måste vara en kille som kan leda och visa vägen som center.

 2. Mikael Norén skriver:

  Ludde: Små spelare är säkerligen generellt billigare, eftersom storlek är så efterfrågat i NHL/AHL. Sedan skulle garanterat Little spelat i NHL om han var 190 cm.

  VIK måste troligtvis spela väldigt snabb hockey för att kunna få rörelse i exempelvis Leksands försvar. Funkar inte det hade det varit skönt att haft några Jacina/Smootherman-typer att tillgå… Men nu får vi istället hoppas på att Fagervall bättre kan matcha/coacha laget så man orkar hela säsongen med den frenetiska skridskoåkningen och på sätt hitta passningsvägar.

  Micke: Håller med angående forechecking. Men problemet är om man checkar hårt på backar som har kontroll på pucken så är det inte sannolikt det blir lyckosamt och puckvinnande i längden. Kanske då bättre att spara lite på energin och backa hem vid valda tillfällen. Detta har NJ klargjort att han vill se utvecklas av Fagervall.

 3. Micke skriver:

  Att stressa puckhållarn i anfalls zon tycker jag inte är fel. En backs värsta fasa i egen zon är att ha en tung snabb forward bakom sig. Det gäller att sätta in tacklingar i rätt ögonblick. Och blir man överspelad så måste det finnas en nästa spelare och alltid ha farten uppe för ev. en spelvändning och 3-4 man hem.

  En tung skriskostark och spelskicklig två vägscenter måste vara ett önskemål i VIKs lag bygge för att skapa avlastning för Markus Kinisjärvi, Robert Kimby. Lika så en forward som orkar kliva fram i dom viktiga matcherna. Jonte Bergh var en som klev fram i förkvalet och gjorde 5 poäng på 6 matcher. LÖK kedjan slutade producera pga. av dom var överbelastade under hela säsongen och inte orkade fullt ut.

  Vem blir den fjärde center, Marcus Eriksson eller Victor Backman.

 4. Ludde skriver:

  Vrf så små spelare!? jag fattar inte hur ska vi kunna möta ett stort försvar ala Leksand med små spelare som inte kommer runt backarna? Sen måste vi ha ett bättre BP än förra säsongen. En bra offensiv vinner matcher men ett bra försvar vinner mästerskap. Vilket leksand bevisade i allra högsta grad förra gången. Jag ser BP som en nyckel för att lyckas i år