Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Spännande transfervecka väntar och Asplöven fortsätter rusta

Blir det snart en ny pressträff där VIK presenterar sina sista viktiga pusselbitar inför kommande säsong?

Kanske kommer VIK lyckas göra klart forwardssidan under kommande vecka. Brady Leisenring och Alexandre Rouleau ska ansluta till truppen inför söndagens ispremiär.

Den stora frågan är om Dave Lundbohm dyker upp i Västerås. Rapporter gör gällande att man kommit närmare en lösning så att Lundbohm med familj lämnar VIK på smidigast möjliga sätt. Undertecknad har försökt få tag i amerikanen som dock inte svarat.

Enligt uppgifter vill VIK istället ta in en spelskicklig, dubbelpassad och teknisk center med VM-meriter plus en ytter som faktiskt ska vara bättre än Broc Little, i alla fall mer komplett och tuffare, men i samma storleksklass.

Kan hända saker alltså som skulle stärka VIK-offensiven avsevärt över en natt. Om nu allt går som planerat…

***

Asplöven fortsätter bygga upp ett allsvenskt lag på nolltid. I mål har man införskaffat rutinerade ex-leksingen Joni Puurula som kanske kan stjäla några matcher.

Till försvaret har man knutit upp några godkända allsvenska backar i Alexander Deilert, Niklas Andersson och Olov Lundqvist. Men hur bra är de ganska okända finländska backarna som utgör resten av backuppsättningen?

Framåt får Daniel ”Väckarklockan” Despotovic en ny chans på allsvensk nivå. Fagerstasonen Lucas Sandström är också ny i Haparanda.

Asplöven hoppas att denne Sandström lyckas bättre än kusinen Rasmus Sandström som efter en lovande start i VIK bredvid Christian Larrivée endast orkade med fattiga 13 poäng på 29 matcher i ettan för Helsingborg förra säsongen. Det går inte alltid som man tänkt sig i karriärplaneringen. Kanske kan Rasmus komma igen på allsvensk nivå, men möjligtvis låg det något i Mats Waltins sågning.

Trots en del intressanta värvningar känns Asplöven fortfarande lite Borås på pappret. Kanske kan en spelare som Slava Trukhno (som det spekuleras kring) och ytterligare någon spetsvärvning göra Haparandagänget vassare på pappret.

Det lär behövas i en knallhård allsvenska där exempelvis ett tippat bottenlag som Tingsryd har värvat flera hyperintressanta lirare med riktigt bra händer.

Asplöven får nog finna sig i att kriga i botten med Almtuna och Karlskrona.

 

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:64:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/05/IMG_0192.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@JesperBjrklund7 Tack Jesper, roligt att höra!

SvaraRetweetFavorit
JesperBjörklund - AvatarJesperBjrklund7JesperBjörklund

@VIKFanCentral Intressant läsning som alltid! 👍

SvaraRetweetFavorit
twiberg021 - Avatartwiberg021twiberg021

RT @VIKFanCentral: Centerrace mellan Modo, Björklöven och VIK (vilka fler?) i ett tidigt "defining moment" för att minska glappet till Djur…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Centerrace mellan Modo, Björklöven och VIK (vilka fler?) i ett tidigt "defining moment" för att minska glappet till… https://t.co/Y0WU15S2Fx

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto