VIK togs kanske lite på sängen av ett Kellman- och Wennström-inspirerat Kristianstad där dock PP, Myrenberg & Lunsjö åter glänste och gav poäng

 

Västerås vann efter straffar hemma mot ett SHL/NHL-förstärkt Kristianstad med 3-2 på onsdagskvällen. Den så nyttige Alexander Lunsjö fick välförtjänt bli straffhjälte i en match där dock VIK inte kom upp i standard och KIK kvitterade till 2-2 med endast 64 sekunder kvar.

Bottentippade Kristianstad var överraskande pigga i första och gästerna spelade inte alls som ett bottenlag. Skåningarna hade bra snurr i anfallszon. KIK kanske dock saknar avslutare på direktskott.

Viktor Hertzberg visade åter fina händer då han styrde in 1-0 efter 13.39 via ett nytt smart PP-skott från Jimmie Jansson som inlett säsongen bra. Men i spel 5-mot-5 glänste inte VIK.

Anthon Eriksson var en av få som var riktigt bra i afton och forwarden fixade Fredrik Johansson fri, men bom. I fjärdekedjan var även Lunsjö bra och den enheten fixade även ett PP i första perioden. KIK var inte ofarliga men Jesper Myrenberg gör målvaktsspelet till en skön konst då han får det mesta att se lätt ut.

VIK fick inget riktigt grepp om KIK i andra perioden heller. Två övertända utvisningar (en crosscheck plus en boarding) i anfallszon av Lukas Zetterberg hjälpte inte heller, men bra ändå att Z börjat ligga på gränsen.

VIK tappade koncentrationen bitvis och August Nilsson slog en ganska grov indian som tvingade Myrenberg till en ny parad. Slarv även av Sebastian Benker och framförallt August Tornberg gav 1-1 efter ett vasst skott att KIK:s starke Röglelån i centern Kevin Wennström efter 37.00. Passarna in i mitten i egen zon kommer inte bara smaka…

Fjärdekedjan var fortsatt bra då Eriksson och Lunsjö fortsatte skapa chanser. VIK glänste framförallt då det var PP då PP1-enheten med Rasmus Asplund är ett föredöme med snabbt passningsspel. PP2 var också helt okey men lite långsammare där och lite mer puckkladd.

I tredje kom VIK ut bättre och hemmalaget tog tag i spelet mycket bättre. I PP uppfattade Asplund åter en situation snabbt och Hertzbergs handledsskott i slottet letade sig in bakom stortalangen Calle Clang i KIK-kassen efter 42.48.

VIK hade sedan flera bra sekvenser då Hetta och Lunsjö brände bra lägen. Gustav Berglund blir allt mer aktiv och backen hade ett stolpskott. Men gästerna ledda av sin toppcenterduo i NHL-lånet Joel Kellman och redan nämnde Wennström jobbade sig tillbaka in i tredje perioden.

Fredrik Hansson hade en farlig retur och när Alexander Younan snubblade för andra gången denna afton blev Malte Sjögren fri, men Myrenberg får som sagt det svåra att se enkelt ut.

Men till slut när Nilsson plötsligt lämnade sin gubbe framför mål och började titta puck kunde KIK:s Oscar Öhman skickligt utnyttja att Johan Lundgren lämnats fri och 2-2 efter 58.56. Dock var det lite rörigt då Younan precis kommit in efter en utvisning.

Joel Kellman fick sedan en straff, rafflade nog, efter 59.24 (!). Men Myrenberg fick även den straffräddningen att se enkel ut.

Under förlängningen var det omständligt 3-mot-3 där i alla fall Henrik Hetta fixade ett PP åt VIK men Lukas Zetterberg fick inte ordning på skyttet som senast.

Under straffarna nätade dock Zäta fint, men så gjorde även skicklige Wennström. Till slut, efter svaga straffar av Asplund och Hertzberg, fick den beslutsamme Lunsjö lägga en och då kom segermålet.

SAMMANFATTNING

En tidig påminnelse hur många bra lag det finns i Allsvenskan och hur lite som skiljer de bästa och lite sämre lagen på pappret. Men KIK är ju absolut inte dåliga på pappret nu med toppcenterduon Kevin Wennström (som även spelat i SHL i år) och Kellman som lånats från San José.

Detta plus Clang i KIK-kassen som intressant nog under matchens gång faktiskt blev draftad av självaste Pittsburgh Penguins. Dessa klasslirare drar med sig övriga KIK-spelare på samma sätt som vi sett Asplund göra med sina lagkamrater. Det ger matcherna en alldeles speciell krydda.

VIK har inte fått igång spelet 5-mot-5. I den spelformen är målskillnaden mindre smickrande 3-6 nu efter tre matcher. I power play/box play är sammanlagd målskillnad 5-2.

Av dessa tre mål i 5-mot-5 har Eriksson och Lunsjö (gjorde åter det mesta av sin istid ikväll) i fjärde gjort två. Det säger egentligen allt om vad VIK måste förbättra. Kedjan med Asplund, Zetterberg och Hetta skapar ganska mycket även 5-mot-5, där kommer utdelningen att komma.

Joakim Hillding har föga förvånande inte riktigt kommit igång efter sin långa frånvaro under försäsongen i kedja med Benker och Bergman. Bergman gjorde dock en del bra saker denna afton. Men vi vet ju sedan tidigare att både Bergman & Benker är högst ”streaky”. Det återstår att se om Hillding på sikt kan bidra till en jämnare produktion från dessa yttrar.

Isac Skedung mellan William Wikman och Hertzberg har inte heller kommit igång alls offensivt i 5-mot-5. De kan helt enkelt bättre och det enda receptet är nog att vänta då de lägger ner jobbet. Kanske har Skedung & Wikman börjat tänka lite för mycket, samtidigt som de lyfts bort från PP vilket kanske har givit självförtroendena en liten törn.

På backsidan gjorde Berglund en bra match inför juniorlandslagets coach Thomas Montén som var och spanade på pressläktaren. Undertecknad frågade Montén om Berglund och fick det korta svaret: ”Gurra är skön”…

Jimmie Jansson gjorde en stark match och Younan likaså. Åkerström tog sig efter en jobbig start på matchen men verkar få jobba igång sig lite. Detta efter inte så glänsande start på säsongen som då han kom i februari.

August Tornberg är ju en bitvis kreativ back som försöker göra svårare saker som ofta blir bra, men ibland blir det fel som vid 1-1-målet. Tänkta mer offensiva backar måste få våga, även om det såklart är en svår balansgång.

Det är bara att gnugga vidare på spelet i 5-mot-5 då Tingsryd gästar på fredag. De har också NHL-lån som lyfter sin omgivning och VIK kan inte kosta på sig att tro att det blir lätt då heller…

PUCKLIGAN

5 Alexander Lunsjö

4 Anthon Eriksson

3 Jesper Myrenberg

2 Jimmie Jansson

1 Rasmus Asplund

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1602104946
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1313949497546944514";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1313949497546944514";s:5:"pDate";s:19:"2020-10-07 21:09:07";}}";

3 Kommentarer

 1. Jan Malmberg

  Blir inga 500 personer på matcherna. Men Färjestad tar in 900 pers.ikväll och Leksand 650 = loger och restauranger. Intressant, undrar hur VIK kan ”kringgå” reglerna? Har skaffat c-moore nu för första gången,kan se alla SHL och hockeyallsvenska matcher nu. Ska checka in på Leksands och Karlstads matcherna ikväll. Sedan vill jag se lite jävlar inamma i morgon mot Tingsryd🏒🥅🎯🏌️‍♀️

 2. Martin

  Känns som om det blir lite obalans med mängden PP. Spelare som Bergman och Benker kanske får svårare att komma igång?

  Rasmus är ju löjligt bra.

  Uppsidan med snabba och kreativa uppspel är garanterat högre över en säsong än indianerna vi såg igår. Förhoppningsvis 😁

 3. Musse

  Anton Svensson ser riktigt vass ut i Tingsryd, en sniper som vi nog borde behållit. Se upp med honom på fredag. Märkligt att Asplund får en puck? Såg han också live igår. På tv ser man inte hur fort det går. Överlägset bäst på plan, vilken acceleration och puckbehandling. Wow !! ljusår bättre än övriga.

Tweets

Mathias - AvatarjaghetermathiasMathias

@trucken021 @JoeLongplay @VIKFanCentral Haha jag är allvarlig 😂 Jag gillade honom!

SvaraRetweetFavorit
Albin Lundin - AvatarAlbinLundin14Albin Lundin

@VIKFanCentral Läge att kika på Lundgren om Warg är ute ur bilden?

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@VIKFanCentral Skulle gärna se mylläri i vik. Men Warg däremot tror jag inte på. Han har sett slö ut sedan han lämn… https://t.co/r7eBKGRdsF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto