VIK & Urbas visade att det finns fight kvar i laget mot Oskarshamn och hoppet lever inför Leksand

Den målfabrikationsmässigt något ”streaky” Jan Urbas fick sent omsider rejäl utdelning. Törs vi hoppas på en ketchupeffekt? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

”Vilan” uppe i Haparanda verkade göra susen då VIK åter visade ork, moral och kompetens då man pulveriserade serietrean Oskarshamn med 7-1 på onsdagskvällen i ABB Arena. Resultaten gick dessutom VIK:s väg i övrigt och vi kommer härligt nog få minst en riktigt spännande hockeykväll till denna säsong.

Efter en jämn start dukade Murphy fint upp för allt bättre Svedlund som plötsligt visade sniperegenskaper fram till 1-0 efter 5.05. 2-0 kom efter makalöst bra förarbete av Borgman som hittade Fish, som åter visade sitt fräsande och välplacerade handledsskott och nosar nu Williams i nacken som lagets bäste målgörare (!).

”Career year” är bara förnamnet. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Urbas hade äntligen kyla och gjorde tre mål i denna match efter just tre mål på de 23 senaste (!) innan denna afton. Hoppas Urbas kan komma in i ett stim nu. Det vore högst välförtjänt för slovenen som alltid sliter som en galärslav.

Laget har nu spelat ut både Pantern och Oskarshamn på hemmaplan och visat att laget faktiskt kan spela bra hockey. Visst, Oskarshamn var kanske inte så taggade, men det bli sällan 7-1 i denna serie utan att man gör en massa bra saker. Bra att målskillnaden putsades, det kan komma avgöras på det i slutändan.

Den stora frågan är dock fortsatt om VIK orkar psykiskt och fysiskt att göra två bra matcher i rad. Vi får svaret imorgon borta mot Leksand.

***

Det har varit en diskussion om den ”extra klacken” under gårdagens match. Jättekul att VIK får extra stöd, hoppas man framöver kan samordna krafterna i förväg med berörda som brukar ge oss en fin inramning, om det nu inte gjordes inför denna match. Då skulle nog den positiva effekten bli större.

***

(Dålig uppdatering på bloggen, men som jag flaggade för en tid sedan är familjen utökad nu för en vecka sedan 🙂 Återstår att se hur mycket tid det kan läggas här framöver.

Om något företag/organisation vill dra nytta av att synas här är det bara att höra av sig! Antalet läsare bara ökar och 2016 ligger redan 45 % över 2015 års nivåer.)

2 svar

  1. GurkLasse skriver:

    Stort grattis till barnet Micke. Åren tickar på, tycker inte det var så jäkla länge jag ” värvade ” dig och Johan som skribenter på burken. Men efter lite tänk så var det ju väldigt länge sedan;) Du gör ett jättebra jobb med centralen, den är på väldigt hög NHL-klass för att snacka hockeytermer

  2. Vikmaster skriver:

    Först och främst, stort grattis till familje-utökningen. Och grattis VIK till en kanon-insats mot Oik. Sen tänkte jag be dig Mikael om du möjligen skulle göra ett inlägg om vilka förutsättningar VIK har för att nå ett play off. Vilka resultat i andra matcher ska gå våran väg osv. Och grattis grattis grattis igen till utökningen. Vikmaster