Viktiga frågor inför Asplöven och lite märklig timing att ta in Pelle Bäckman nu…

Pelle Bäckman blir nytt bollplank för VIK. Visst har Surahammarsonen rutin. Men man kan ifrågasätta timingen i detta. Varför göra detta drag nu när det verkar som Filander & Mitell börjar få ordning på torpet?

Laget har de senaste tio matcherna vunnit sex och lirat allt bättre hockey förutom första perioden mot AIK (då också Fransson inte var på topp). Man har oerhört snöpliga förluster hemma mot Mora, Karlskoga och Malmö där man var värda ett bättre öde efter ganska bra spel.

Fler kockar leder inte per automatik till bättre soppa. Hoppas inte det leder till att Filanders och Mitells ledarskap devalveras. Dock bra med en plan B om VIK nu plötsligt helt skulle tappa spelet och börja förlora ett gäng matcher igen, då finns Bäckman redo att snabbt hoppa in.

Rösta till höger om vad du känner kring Bäckmans inträde!

***

På onsdagskvällen väntar Asplöven. På pappret måste bara VIK vinna denna typ av matcher. Om vi ska göra en ny kalkyl ser det ut som det kommer att krävas drygt 90 poäng för en topp två. Det innebär att VIK behöver ta cirka 52-55 poäng under de 25 matcher som återstår, vilket innebär minst 17-19 segrar.

Denna säsong har ju de bekymmerslösa lagen hittills varit mycket mer framgångsrika än de pressade. Men jag tror de kommer vända och de bekymmerslösa börjar tänka lite mer på annat och känna sig slitna. Sedan i vår kommer de längta till golfbanorna, samtidigt som de pressade lagen har hungern kvar. (Får vi hoppas.)

Mitt reviderade tips är att topp-4 kommer vara Malmö, Rögle, Västerås och Karlskoga när krutröken lagt sig och poplagen poppat färdigt.

I Asplöven gäller det att se upp för snabbe och skicklige centern Jacob Lagacé och storväxte John Henrion som båda öst in poäng. Snacka om fynd av Asplöven i dessa två värvningar.

Kan VIK ta tredje raka segern?

Kan Bjurö fortsätta att tvinga motståndarna förtjäna sina mål?

Kan toppspelarna fortsätta leverera som Johner, Williams och Jacobsson?

Kan möjligen fjärdekedjan göra något mål? Nu har VIK precis som tidigare en fjärdekedja som inte gör poäng, trots att det finns spelare som borde kunde producera mer än Mårtensson och Marcus Jonsson…

***

Oskarshamn tappade en ny ledning i Karlskoga på tisdagskvällen. IKO är ett ganska skickligt lag, men kanske seriens mjukaste. Snacka om att vika ner sig ofta, trots en intressant trupp. IKO-fansen måste vara hårt testade…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

 1. Viktor

  Toppen med att ta in Pär Bäckman i ett ”Sportråd”, han är pusselbiten som VIK-ledningen, framförallt klubbledningen, behöver.
  Med Bäckmans erfarenhet och hockeykompetens har NJ nu fått det bollplank han saknat och behöver.
  Med Bäckmans erfarenhet och rutin har Filander och Mitell fått den mentor de behöver.
  Det här kommer hela laget att växa av, någon eller några kanske inte pallar,
  men N U KÖR VI!

Tweets

Charlie - Avatartrucken021Charlie

@JoeLongplay @VIKFanCentral Mylläri har aldrig tillfört ett piss i våran tröja, och precis som Frycklund vill han i… https://t.co/gFO2NVXleb

SvaraRetweetFavorit
liberty longplay - AvatarJoeLongplayliberty longplay

@trucken021 @VIKFanCentral Du verkar ha väldigt mycket personligt mot vissa spelare… känner du spelarna i fråga, el… https://t.co/u3TiJNHawX

SvaraRetweetFavorit
RUNKEN - AvatargsurunkenRUNKEN

@VIKFanCentral Att Mylläri ens nämns 🙈

SvaraRetweetFavorit
Charlie - Avatartrucken021Charlie

@VIKFanCentral Intressant, men Mylläri vill jag inte se hos oss igen. Precis sånna här värvningar vi måste hålla os… https://t.co/FtakgEyiUE

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto