Vilka nyförvärv kan Niklas Johansson tänkas titta på?

Efter NHL drog igång igen har vi fått ett eget litet nytt ”Silly Season” i Västerås.

Rösta här till höger vilken värvning du helst vill se!

Det borde finnas en skaplig slant att värva för med tanke på vilka spelare VIK hade på gång. Om nu sponsorer vill fortsätta satsa.

Vad kan vara tänkbara värvningar? Centralen tar sig friheten att spekulera lite:

Mark Santorelli – Den spelskicklige dubbelpassade ytterforwarden har haft den segt efter att blivit utsedd till kapten i ekonomiskt tyngda Tingsryd. Gjorde 35 poäng på 48 matcher under Fagervall ifjol i Tingsryd. Född 1988 och således inte lastgammal. Finns säkerligen utvecklingspotential.

Brian O´Neill – Har varit på gång till Allsvenskan tidigare. Den lille liraren gjorde som Broc Little enorm succé för Yale i den amerikanska collegeligan. Har det nu poängmässigt tungt i AHL med endast två poäng på 17 matcher. Är dock inte dubbelpassare vilket självklart talar emot en hel del. 

Julien Desrosiers – Den franske landslagscentern har enligt uppgifter varit på VIK:s radar tidigare. Har bara gjort en poäng/match i den svaga franska ligan vilket kanske gör att Rouen kan tänkas släppa den mycket spelskicklige liraren som dock är svag i det fysiska spelet.

Radek Smolenak – Lirar i finska Pelicans som riskerar att hamna i ingemansland i SM-Liiga, vilket gör att kanske man vill dumpa lönekostnader. Är säkert väldigt dyr och kräver stort stöd av sponsorer för en värvning. NHL-meriterad, tuff och målfarlig.

Angelo Esposito – Lirar också i Pelicans. Skadedrabbad och dubbelpassad tidigare stortalang. Säkert inte jättedyr med skaplig storlek. På pappret dock inte ett spetsnamn som ser ut att lyfta VIK – men NJ har ju värvat oväntat och bra förr.

***

Eller så kanske VIK tittar på mer meriterade och tunga namn? Vilka backar kan finnas där ute? Enligt Johan Thalbergs blogg så tränade Per Helmersson på is senast igår med VIK. Med Winge, Nilsson och Helmersson i truppen kanske inte VIK aktivt letar efter en ny back.